Задължителна застраховка кола

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: Задължителна застраховка кола

Мнение от ivanko13 »

OILERS написа:аз за три коли плащам 180 кинта
Пък аз за една $400 :sweat: ....
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
becks

Мнение от becks »

prace написа:задължително си вземи писмо от застрахователите в България ,че имаш 10 години no claim history. Ще ти го признаят тук като стаж и като имаш фул G книжка си добре.
Няма да си купуваш моделна нова кола и си добре.
Няма страшно. не бой се.
Тва естествено са пълни глупости и писмо от застраховател няма да ти помогне за нищо в Онтарио. Ако не си забелязала, човекът пита за Онтарио, а ти му отговаряш от Британска Колумбия. Освен това нови коли се застраховат по-евтино в Онтарио. Баси, няма ли да се научите да четете какъв е въпросът преди да си напишете глупостите.
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
becks

Мнение от becks »

Най-вероятно там където живееш вероятността да удариш крава е по-голяма от вероятността да блъснеш пешеходец.
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Много е важно да не се застоявате много в една компания,винаги ръчкайте другите за цена !!!! :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

becks написа:
Най-вероятно там където живееш вероятността да удариш крава е по-голяма от вероятността да блъснеш пешеходец.

Ей отворкото,аз живея в милионен град и вероятноста да ударя крава е много по-малка ,отколкото някой умник , който се мисли за велик,ама не е!
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

а и малко подробности - у наше село 86 % от хората ползват собствен транспорт.Така ,че и некоя крава може да го отнесе.Пък вий си се возите още с градскио рейс,нема как да ударите крава,там пешеходците са си добитъко.Така,че на слука.
tot2311

Мнение от tot2311 »

Доколкото съм запознат конкретно Торонто е с най-скъпите застраховки в Северна Америка.
Ти взе че се засегна. Например казах ми че в Монтреал е много по-евтино. Така че ако си в Торонто ще плащаш.
Има друг вариант, да се регистрираш само че живееш примерно в Маркам, Вон или некое от околните и ще падне цената бая.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

tot2311 написа:Има друг вариант, да се регистрираш само че живееш примерно в Маркам, Вон или некое от околните и ще падне цената бая.
Това е много рисковано и глупаво. Почти същото като да караш без застраховка. Ако блъснеш и осакатиш или убиеш пешеходец, обезщетението е в стотици хиляди долари. Преди да изплатят такава сума, застрахователната компания ще се постарае да се "измъкне" от плащане ако случайно някъде си се "издънил". Бъди сигурен, че ще знаят в какъв цвят боксерки си пиеш сутрешното кафе - да не говорим дали наистина живееш в Маркам или Вон. Имат частни детективи точно за такива случаи (private investigtors). Последно - въобще не е гаранция че като живееш в предградие вместо в Торонто ще ти падне застраховката. Брамптън например има най-високите застраховки в Онтарио и ако не се лъжа, в по-голямата част на Маркам застраховките не са по-евтини от Торонто (поради голямата концентрация от "майстори-шофьори" от китайски произход които правят страшно много катастрофи).
Не правете "шмекерии" ако не знаете какво точно правите, да не се окаже, че сте се нахендрили още повече.
tot2311

Мнение от tot2311 »

Може и така да е. Аз споделих че има българи които го правят това нещо и им излиза по евтино. Всеки сам си преценява за себе си.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Така е - всеки си преценява. Аз просто предупреждавам, че за 40-50 долара спестени на месец в един момент може да се увисне с десетки или стотици хиляди долари. Аз знам и за българи, дето карат без застраховка и им излиза още по евтино.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Така е ,кой нормален човек дошъл от Европа и решил да си купи кошница за 2,3 хилки ще плаща застраховка по 300 и кусур на месец ? 8)
Тези тук са големи кръвопийци,много им се чудех на канадците как си траят и после разбрах как им работи системата 8)
Стефан Цанев
tot2311

Мнение от tot2311 »

И аз знам за каращи без застраховка ама за съжаление знам и за такива хванати и никак не е приятно.
А за по-горното мнение да питам как им работи системата и защо са толкова по- високи застраховките в Торонто от навсякъде другаде?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ми защото е мегаполиса на Канада,ако не тук от къде ще цуцат компанийте ,за разлика от Квебек тук шофьора си плаща всичко а там половината се поема от държавата и за това са толкова големи разликите с Монтреал !
Системата е такава,седиш 6 месеца в една компания и се местиш,ако се застоиш започват да ти вдигат застраховката още повече,сега някой от България ще си рече луда работа,ама системата е такава трябва да те издоят,ако си сменяте адреса или кошницата или каквото и да е пак ви вдигат мизата,търси се повод просто да те ударят,не дай си боже да получите глоба от полицията
Стефан Цанев
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

myhata II написа:Ми защото е мегаполиса на Канада,ако не тук от къде ще цуцат компанийте ,за разлика от Квебек тук шофьора си плаща всичко а там половината се поема от държавата и за това са толкова големи разликите с Монтреал !
Системата е такава,седиш 6 месеца в една компания и се местиш,ако се застоиш започват да ти вдигат застраховката още повече,сега някой от България ще си рече луда работа,ама системата е такава трябва да те издоят,ако си сменяте адреса или кошницата или каквото и да е пак ви вдигат мизата,търси се повод просто да те ударят,не дай си боже да получите глоба от полицията
Мух обясни на човека че говориш за Торонто и като цяло Онтарио. Навсякъде другаде застраховките са поносими и колкото повече стоиш с една компания повече ти пада. Аз като новобранец в Халифакс плащах 2200 годишно за една кола, сега съм на 1900 в Калгари за две коли. Верно че смених три компании но това е защото просто предлагаха по ниски от предишните застраховки. Но винаги в края на периода застраховката ми е падала, никога не се е вдигала. Между дрогото сега съм със застраховка от GP която е ситуирана в Онтарио.
Taxation is theft.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

В Калифорния застраховката зависи много И от зип-кода. Уж където е по-населено застраховките скачат, щото скача и вероятността да се направи катастрофа. По мои наблюдения, истината е, че в богатите райони колите като цяло не са повече, обаче са много по-скъпи. За застрахователите не е все едно дали ще треснеш Шеви или Ферари.
В BC застраховките са също високи, щото няма конкуренция на монопола ICBC.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор