Мечтата ми.... Помогнете да взема решение

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
martatabs
Модератор

Re: Мечтата ми.... Помогнете да взема решение

Мнение от martatabs »

mamcho
Образование: ти 6 + той 2 или той 6 + ти 2
Област на образование: ти 16 (Mécanique de machines fixes) + той 0 (Electricity (DVS - 1,800 hours / 2 years)) или той 0 + ти 4 - но, много зависи от предметите, които сте учили - за теб > http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ining.html"
Професионален опит:
- по малко от 6 месеца - 0 точки
- от 6 до 11 месеца - 4 точки
- от 12 до 23 месеца - 4 точки
- от 24 до 35 месеца - 6 точки
- от 36 до 47 месеца - 6 точки
- над 48 месеца - 8 точки
Възраст: единият 16 точки, а другият 3 точки - без значение кой ще е водещият.
Езици:
- френски - водещ от 0 до 16 точки, придружаващ от 0 до 6 точки
- английски - само за водещ от 0 до 6 точки
Деца: 2 х 4 = 8 точки
Финансова независимост: 1 точка

Повече за начина на оценяване и другите критерии, ще намерите в Ръководството за процедурата по имиграция > http://ariseglobal.ca/wp-content/upload ... -3-1en.pdf" , copy/paste в Google Traduction ако не разбирате.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Имам спомени отпреди 6 години, че всички разходи по процедурата + билетите ни струваха, около 5'000лв. Днес е малко по-скъпо, пък и сте с 2 деца.

Има доста теми и дискусии с колко пари трябва да се дойде. Някои тежкари се изхвърлят, че с по-малко от $10'000 не трябва да се каца, виждал съм и крайности с мизерни суми. Ние дойдохме трима (в Монреал) с $3000 и почти веднага си купихме една трошка и започнахме да плащаме наем за апартамент. Други идват с много повече пари, но ги профукват преди да са започнали работа.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Какво е това "професий"? Нещо като патриций ми звучи.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

ablood написа:Имам спомени отпреди 6 години, че всички разходи по процедурата + билетите ни струваха, около 5'000лв. Днес е малко по-скъпо, пък и сте с 2 деца.
Много тънко си минал, ablood. При нас таксите за процедурата+ курсовете и уроците+ процедура Букурещ+самолетните билети отидоха към 15000 лева, като само таксите са около 6000 лева (ние сме 4-ма), преводите + нотариуса бяха около 750 лева (то тук зависи и колко дипломи имаш и какво друго имаш за заверка и превод - на повечето кандидати им излиза между 200 и 400 лева), билетите -3650, останалите - френски, пътни и други разходи.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Честито !
За къде летите ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
mamcho

Мнение от mamcho »

Благодаря на Марти за това,че е отделил от времето си за мен.Наистина,ако заради професията ми мога да хвана 16 точки събираме над 57т.Пак ти благодаря сега нещата са ми по ясни.
maria80pl

Мнение от maria80pl »

Здравейте :)
виждам че има хора, които са наясно с много от нещата, така че бих помолила за помощ :)
Знае ли някой, как стои въпроса с майчинството? т.е имам предвид, че аз в момента съм по майчинство, но ще ми се застъпят 2 майчинства и това означава че ние докато подадем документи, аз последните 3 години няма да съм работила. Естествено се водя на работа на постоянен трудов договор и от справките в НАП и НОИ предполагам, че се вижда това. Интересуваме по скоро, в Демандето това отнема ли ми точки? Или дали мога да отида някъде и някой КОМПЕТЕНТЕН човек да ми каже колко точки събирам, защото аз ги смятам, но незнам дали е правилно.
succes

Мнение от succes »

Аз съм сам кандидатстващ - съвсем грубо успях да мина с около 2500-2600 всичко - такси и преводи, без езиковия курс по френски! Но това разсрочено за две години-така че пак грубо отделяте по 100 лева на месец от заплатите и действате. Нещата се нареждат от самосебе си впоследствие, но си има и зорни моменти (интервюта, чакания и т.н.). Процедурата стана прекалено дълга, за да се психира човек в перспектива, така че настройте времето да работи за вас. защото по-голямата част от процедурата е чакане.
Така че, ако имате желание нещата някак си се получават, особено от финансова гледна точка, която и мен ме плашеше много, а и винаги съм вярвал, че всеки труд се възнаграждава!
Просто, ако повечето неща си ги свършите сами, ще си спестите не малко пари.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

maria80pl написа:Здравейте :)
Знае ли някой, как стои въпроса с майчинството?.... Естествено се водя на работа на постоянен трудов договор и от справките в НАП и НОИ предполагам, че се вижда това. Интересуваме по скоро, в Демандето това отнема ли ми точки?
Майчинството не се води за стаж, все пак не сте на работа въпреки труд. договор. Но, едното за сметка на другото, може да загубите някоя друга точка за стаж, но имате цели 4+4=8 за две деца.
maria80pl написа:Или дали мога да отида някъде и някой КОМПЕТЕНТЕН човек да ми каже колко точки събирам, защото аз ги смятам, но незнам дали е правилно.
Това последното не го разбрах :^) .
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

martatabs написа:
maria80pl написа:Здравейте :)
Знае ли някой, как стои въпроса с майчинството?.... Естествено се водя на работа на постоянен трудов договор и от справките в НАП и НОИ предполагам, че се вижда това. Интересуваме по скоро, в Демандето това отнема ли ми точки?
Майчинството не се води за стаж, все пак не сте на работа въпреки труд. договор. Но, едното за сметка на другото, може да загубите някоя друга точка за стаж, но имате цели 4+4=8 за две деца.
Марто, а допълнителните 4 точки се доказват после, като се роди детето, нали така?
А ако интервюто е преди това, респективно Мария е бременна (честито :party: ), тогава биха ли й се дали?
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
maria80pl

Мнение от maria80pl »

Благодаря на martatabs за отговора :)
Имах предвид "компетентен човек" някоя фирма или лице, което би ми помогнало с пресмятането на точките, защото сама май няма да се справя. От толкова четене се обърках и незнам какво да смятам вече. ... и още нещо - съпругът ми е завършил хлебар-сладкар, но няма стаж като такъв. През последните 10 години работи като ВИК работник.Това носи ли му някакви точки?
Благодаря отново на всички :)
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

jasmin_veni написа:Марто, а допълнителните 4 точки се доказват после, като се роди детето, нали така?
Правилно.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

optics написа:Честито !
За къде летите ?
Мерси.
Ще летим за Монреал. На първо време ще сме там, пък после ще видим :)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
maria80pl

Мнение от maria80pl »

Честито на Emili_vn :clap:
... дано повечето да имаме тяхния късмет.
Успех на всички!
mamcho

Мнение от mamcho »

Исках да попитам ако някой е наясно,тъй като Марти казва,че с моята спецялност получавам16т.ноооо аз нямам и един ден стаж по нея,имам стаж над 6-7години но съм работела или консултант-продавач или сервитьорка от 2007-2009 работех в чужбина от там нямам стаж,а сега съм в майчинство.Някой наясно ли е в тази ситуация ще хвана ли някакви точки. :worried:
Заключено