Въпрос за камина

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Странджата

Re: Въпрос за камина

Мнение от Странджата »

Toва да ми обяснява някой колко била застраховката,колко мърсяла камината,колко горяла...все едно да обясняваш на рокер колко му била застраховката на мотора,колко горял и замърсявал околната среда! :D Остави друго,ами и бира пие,както и камината де! ;)
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Pointzero написа:Ние (с жената де :) ) имаме 2 камини в къщата - една на газ (пропан) и една електрическа. Втората е майтап, по-скоро декорация, виж първата си топли много. Излиза ми 380 $ на 2 месеца през зимата.
Много по-добро решение от камина на дърва. No maintenance! :D
Един 400 литров "бонбон" и това е!
Истинските камини са само един вид, останалото са имитации или декорации ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

yahoo написа:
Pointzero написа:Ние (с жената де :) ) имаме 2 камини в къщата - една на газ (пропан) и една електрическа. Втората е майтап, по-скоро декорация, виж първата си топли много. Излиза ми 380 $ на 2 месеца през зимата.
Много по-добро решение от камина на дърва. No maintenance! :D
Един 400 литров "бонбон" и това е!
Истинските камини са само един вид, останалото са имитации или декорации ;)
И 2-те ни камини са с natural gas (high-efficient) и ги ползваме най-редовно (по принцип сме с natural gas furnace).
Усещането е почти като при "истинските", минус миризмата и поддръжката. Едната е преустроена преди да купим къщата, за втората платихме към 4000 да я направят от дърва на газ (докато беше на дърва, почти цялата топлина излизаше през комина).
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Mr.D написа:Ако си сменял филтьр на климатик сигурно си забелязал колко прах хваща дори кьщата ти да блести от чистота.
И ако прибавиш камина смятай какво става.
Ние климатици нямаме, но филтъра на фърниса не е сменян от преди началото на тая зима, въобще не изглежда зле.
Допълнително съм го пръскал със спрей да му повиша ефективността.

Блъда дето е писал "чистенето на стаята от стелещата се пепел" въобще не разбрах за какво говори.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

При почистването на камината се вдига неизбежен прахоляк.
По време на горенето дори и най-майсторски направената камина не изхвърля кръгло 100% от саждите през комина. Да не говоим какво става когато я отвориш да я разръчкаш, или добавиш дърва.

Разбира се Странджата е прав (макар, че се изразява странно). Който се кефи на живите пламъци няма нищо против страничните ефекти.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

optics написа:
Mr.D написа:Ако си сменял филтьр на климатик сигурно си забелязал колко прах хваща дори кьщата ти да блести от чистота.
Ние климатици нямаме, но филтъра на фърниса не е сменян от преди началото на тая зима, въобще не изглежда зле.

Блъда дето е писал "чистенето на стаята от стелещата се пепел" въобще не разбрах за какво говори.
Климатиците имат филтри които се сменят ведньж на месец. И ако не го сменяш има вероятност да прецакаш климатика.Имат неворятна сила на засмукване и хващат всичко което се ности из вьздуха.
Аз сьщо сьм фен на живи пламьци. Но ако имаш малки деца и смяташ да се отопляваш предимно с камина на дьрва излагаш децата си на замьрсен вьздух. Няма начин горене на дьрва да не мирише или изпуска вредни газове.
Това с газовата камина ми изглежда добьр вариант.
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

iveta333 написа:В апартамента, в който живеем в момента има камина и ние я използваме много активно, като почти се отопляме с нея. Сега си търсим да купим къща и искам да знам колко ще излезе поставянето на камина, защото според мен е добра опция за намаление на разходите за отопление.
Камината е отоплително сьоражение с много ниськ коефициент на полезно деиствие ,не си го спомням колко ,които го интересува да си провери.Та голяма част от топлината излита през комина ,камината топли с изльчване ,не и с конвекция ,имам предвид истинска класическа камина на дьрва ,а не други измишльотини .За да гори такова нещо комина трябва да има силна тяга за да може дима да се изхвьрля и да не се задимва ,така се получава силно проветряван е.Такова сьорьжение си иска обслужване ,дьрва купуваи ,режи,мааи с балтията ,реди и други фитнес упражнения .Има ли горене ,неминуемо има и мирис .Единственото оправдаване на такова нещо е за кеф,пииване пред камината ,гледаш си пламаците ,да си опьнеш гаджето пред камината ,кеф ,ама кефа си има цена и които е готов да я плати ,защо не .Ама да разчиташ на отопление или да ти намали разходите за мен е несериозно ,и аз не вярвам в такова нещо .Единствено за удоволствие
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

Mr.D написа:
optics написа:

Климатиците имат филтри които се сменят ведньж на месец. И ако не го сменяш има вероятност да прецакаш климатика.Имат неворятна сила на засмукване и хващат всичко което се ности из вьздуха.
Аз сьщо сьм фен на живи пламьци. Но ако имаш малки деца и смяташ да се отопляваш предимно с камина на дьрва излагаш децата си на замьрсен вьздух. Няма начин горене на дьрва да не мирише или изпуска вредни газове.
Това с газовата камина ми изглежда добьр вариант.
Филтьра на на вьпросния фьрнис които се комбинира с климатика в един блок ,трябва да се сменя често и не е нужно да се забие с прах за почне да изглежда зле ,както и да се почистват вьздуховодите .Климатика няма да се прецака ако не му се сменя филтьра ,цака се тоя които диша вьздуха от климатика .Като се забие с прах филтьра и тая прах овлажнеезапочват да се вьдят всевьзможни гьбияки и други гнусотии които се разнасят от вьздуха ,па ако има и котка .Икономията е маика на мизерията ,точно от филтри не икономисваите
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

JoroF написа: Филтьра на на вьпросния фьрнис които се комбинира с климатика в един блок ,трябва да се сменя често..
:?:
Въпросният фърнис ???
Той е в къща и както казах не се комбинира с никакъв климатик. Контекстът не беше колко често трябва да се сменя, а колко прах било имало/нямало...
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
коце
Обратна връзка:

Мнение от коце »

Колкото хора толкова и мнения, но нека да се присъединя и аз.
Имаме камина и я ползваме предимно по празниците. Първоначално е била на първия етаж, но сега е в мазeто(бейсмънта). Пред нея има сектор покрит с керамика за по-лесно почистване след презареждане. Затваря се плътно и скоростта на горене се регулира. Има топлообменник и вентилатори които вкарват топлото вътре и може да се каже са безшумни. Напоследък горим само екологичните цепеници, които се продават в кутии по магазините. Те са различни и с различно предназначение, за разпалване и за нормалнo или продължително горене. Почти не остава нищо така че много много не се налага да я чистим. Като гори усещането е приятйно, но излиза по-скъпо от другото отопление. За застраховката не мога да кажа дали и с колко, обаче има възможност да се влесе в сайта на някой застраховател и да се види каква е разликата.
За мен си е хубаво нещо и който има възможност, а и ако къщата е с комин си заслужава
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
edin_potrebitel

Мнение от edin_potrebitel »

Wood stove http://www.daviddarling.info/encycloped ... ation.html" , това е което вдига цената на застраховката. Не обикновената камина.

http://www.kanetix.ca/ic_property_info_prop_articles_04"
Публикувай отговор