Истинските камини са само един вид, останалото са имитации или декорацииPointzero написа:Ние (с жената де) имаме 2 камини в къщата - една на газ (пропан) и една електрическа. Втората е майтап, по-скоро декорация, виж първата си топли много. Излиза ми 380 $ на 2 месеца през зимата.
Много по-добро решение от камина на дърва. No maintenance!![]()
Един 400 литров "бонбон" и това е!
И 2-те ни камини са с natural gas (high-efficient) и ги ползваме най-редовно (по принцип сме с natural gas furnace).yahoo написа:Истинските камини са само един вид, останалото са имитации или декорацииPointzero написа:Ние (с жената де) имаме 2 камини в къщата - една на газ (пропан) и една електрическа. Втората е майтап, по-скоро декорация, виж първата си топли много. Излиза ми 380 $ на 2 месеца през зимата.
Много по-добро решение от камина на дърва. No maintenance!![]()
Един 400 литров "бонбон" и това е!
Ние климатици нямаме, но филтъра на фърниса не е сменян от преди началото на тая зима, въобще не изглежда зле.Mr.D написа:Ако си сменял филтьр на климатик сигурно си забелязал колко прах хваща дори кьщата ти да блести от чистота.
И ако прибавиш камина смятай какво става.
Климатиците имат филтри които се сменят ведньж на месец. И ако не го сменяш има вероятност да прецакаш климатика.Имат неворятна сила на засмукване и хващат всичко което се ности из вьздуха.optics написа:Ние климатици нямаме, но филтъра на фърниса не е сменян от преди началото на тая зима, въобще не изглежда зле.Mr.D написа:Ако си сменял филтьр на климатик сигурно си забелязал колко прах хваща дори кьщата ти да блести от чистота.
Допълнително съм го пръскал със спрей да му повиша ефективността.
Блъда дето е писал "чистенето на стаята от стелещата се пепел" въобще не разбрах за какво говори.
Камината е отоплително сьоражение с много ниськ коефициент на полезно деиствие ,не си го спомням колко ,които го интересува да си провери.Та голяма част от топлината излита през комина ,камината топли с изльчване ,не и с конвекция ,имам предвид истинска класическа камина на дьрва ,а не други измишльотини .За да гори такова нещо комина трябва да има силна тяга за да може дима да се изхвьрля и да не се задимва ,така се получава силно проветряван е.Такова сьорьжение си иска обслужване ,дьрва купуваи ,режи,мааи с балтията ,реди и други фитнес упражнения .Има ли горене ,неминуемо има и мирис .Единственото оправдаване на такова нещо е за кеф,пииване пред камината ,гледаш си пламаците ,да си опьнеш гаджето пред камината ,кеф ,ама кефа си има цена и които е готов да я плати ,защо не .Ама да разчиташ на отопление или да ти намали разходите за мен е несериозно ,и аз не вярвам в такова нещо .Единствено за удоволствиеiveta333 написа:В апартамента, в който живеем в момента има камина и ние я използваме много активно, като почти се отопляме с нея. Сега си търсим да купим къща и искам да знам колко ще излезе поставянето на камина, защото според мен е добра опция за намаление на разходите за отопление.
Филтьра на на вьпросния фьрнис които се комбинира с климатика в един блок ,трябва да се сменя често и не е нужно да се забие с прах за почне да изглежда зле ,както и да се почистват вьздуховодите .Климатика няма да се прецака ако не му се сменя филтьра ,цака се тоя които диша вьздуха от климатика .Като се забие с прах филтьра и тая прах овлажнеезапочват да се вьдят всевьзможни гьбияки и други гнусотии които се разнасят от вьздуха ,па ако има и котка .Икономията е маика на мизерията ,точно от филтри не икономисваитеMr.D написа:Климатиците имат филтри които се сменят ведньж на месец. И ако не го сменяш има вероятност да прецакаш климатика.Имат неворятна сила на засмукване и хващат всичко което се ности из вьздуха.optics написа:Ние климатици нямаме, но филтъра на фърниса не е сменян от преди началото на тая зима, въобще не изглежда зле.Mr.D написа:Ако си сменял филтьр на климатик сигурно си забелязал колко прах хваща дори кьщата ти да блести от чистота.
Допълнително съм го пръскал със спрей да му повиша ефективността.
Блъда дето е писал "чистенето на стаята от стелещата се пепел" въобще не разбрах за какво говори.
Аз сьщо сьм фен на живи пламьци. Но ако имаш малки деца и смяташ да се отопляваш предимно с камина на дьрва излагаш децата си на замьрсен вьздух. Няма начин горене на дьрва да не мирише или изпуска вредни газове.
Това с газовата камина ми изглежда добьр вариант.
JoroF написа: Филтьра на на вьпросния фьрнис които се комбинира с климатика в един блок ,трябва да се сменя често..