english написа:тези суми не са аппликабле при бежанската процедура ... те дори не са верни и без процедурата
Написал съм къде съм ги намерил. Ако знаеш по-точни суми за конкретно место - напиши ги.
За процедурата за бежанци - като какъв предлагаш да се представи jimtamana и от какво ще бяга?
jimtamana написа:.Много бих искал поне детото ми да има възможноста да живее в една красива страна , та съм готов да направя каквото мога , ако е с приемлив риск все пак.
.
Аз пък се чудя защо смяташ, че България не е красива страна?
Мисля, че това е последното нещо за което би трябвало да мислиш на този етап.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Omega3 написа:чувал сьм за такива които идват само за да им се роди детето тук и след това се прибират...
И за какво? Детето така или иначе не получава гражданство, самото раждане струва $4000-$15000 според случая и болницата (за такива суми се говори при подобни въпроси по интернет, цезарово сечение >$10000, примерно), разходи за няколко месеца за престой в Канада + самолетни билети... и сумата с лекота може да стигне $30000. .
За какво не знам, но гледах едно предаване за Кебек кьдето казаха, че болниците всяка година са вьтре с около 2 милиона $, защото туристки раждали и след това се изнасяли от Кебек без да платят. Само миналата година в боницата Сен Жюстин е имало 25 раждания от туристки от които 15 не платили. Та на данькоплатците това им е струвало 250 000$.
Говорят, че имало такьв бизнес. Идват за да родят в нормални условия без да плаштат, освен за визата разбира се.
Omega3 написа:Идват за да родят в нормални условия без да плаштат, освен за визата разбира се.
Това за българи едва ли може да се отнася, защото дори да не платят на болницата, самата екскурзия на 8000km в относително скъпо място на поне 2-ма души може да дръпне едно $8-10K за няколко месеца престой, а за тези пари в България в частна клиника ще носят родилката на ръце. Всъщност, не се сещам от коя относително бедна страна някой ще се вдигне с пари, че да се роди детето му в Канада, като тези пари да не са достатъчни за добри условия в болница в собствената му страна. Има друг вариант - американка без осигуровка в САЩ ражда в Канада. Влизането в Канада в 9-ти месец - без проблем. Разходи по пътуване - минимални. Разходи по престой - не по-големи от тези в собствената им държава. Медицинското обслужване, ако мине метър - здраве! Дори да се наложи да го плати - пак по-евтино от САЩ. Само предполагам, разбира се.
Благодаря на всички за съветите. Бебчо ще е български гражданин засега , пък да се надяваме по нататък да се преместим на баща му не му е минал мерака Поздрави на всички в БГ и Канада !