Може ли в БГ да се забогатее по честен начин?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
miteto
Модератор

Re: Може ли в БГ да се забогатее по честен начин?

Мнение от miteto »

ablood написа:Наскоро правих една анкета и се оказа, че почти всички българи смятат, че богатите задължително са крадци, мутри и корумпирани политици.
Не е лошо да дефинираш какво е "богат" според тебе. На мен например ще ми е много интересно да разбера онзи фен дето кара уникалното Бугати Вейрон, с какви точно имоти е спекулирал или какви губещи компании е ликвидирал - въобще по който точно честен бизнес модел е натрупал пачките ;)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Кой от 220-тимата собственици на Бугати Вейрон имаш впредвид?
Видя ли някъде да твърдя, че всички богати за честни?

Ще дискутираш, или ще ме модерираш? Заради теб не бях влизал във форума от няколко месеца.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ablood написа:Кой от 220-тимата собственици на Бугати Вейрон имаш впредвид?
Наистина не е лошо да уточниш какво точно твърдиш, защото от първия ти постинг някак излиза че всички дето не са забогатяли (тук трябва да се уточни какво точно значи забогатял) според тебе са страшно глупави.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

kill_u написа:Да Айнщайн, Моцарт, Гаус, Коперник и още една плеяда такива малоумници са бачкали през целия си живот вместо да правят пари.
Нямам идея за благоденствието на Гаус и Коперник, но Айнщайн и Моцарт хич не са били бедняци, гърбещи на тръстиката. Говори се, че са се радвали на благоразположението и щедростта на Краля/Президента.
Айнщайн не е имал финансови проблеми по време на великата депресия и е получавал неограничени субсидии за проучванията си. Ако се съди по облеклото и прическата му едва ли парите и престижа са били движеща сила в живота му.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Koko написа:Наистина не е лошо да уточниш какво точно твърдиш, защото от първия ти постинг някак излиза че всички дето не са забогатяли (тук трябва да се уточни какво точно значи забогатял) според тебе са страшно глупави.
Уточнение:
Твърдя, че е възможно (не задължително) да забогатееш и без да си крадец престъпник и корумпиран. Написано е доста ясно.
Богат (за мен) значи печелещ многократно повече от средната класа.
Когато казвам, че глупакът не може да забогатее по честен път, нямам впредвид, че щом не си забогатял по честен път задължително си глупак.

Откъде ги вадите тези мисли измежду редовете ми?!?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Не се прави на интересен, този който е от България. Нали заглавието на темата е "Може ли в БГ да се забогатее по честен начин?", а не "Може ли да се забогатее по честен начин?"
ablood написа:Ще дискутираш, или ще ме модерираш? Заради теб не бях влизал във форума от няколко месеца.
Ох недей така, че ще се разплача ;(
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

ablood написа:Богат (за мен) значи печелещ многократно повече от средната класа.
....А , работещ ли за парите си?...Един въпрос само?.... :^)
Щото аз под "богат" разбирам да не работиш! Ако продължаваш да се гърбиш...по-добре тука! По-спокойно е! 8)
И какво разбираш под средна класа за България? :^) Аз таm не съm забелязала да иmа такова нещо! :D
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ablood написа:Богат (за мен) значи печелещ многократно повече от средната класа.
Самопоправям се: не "печелещ", а "имащ"
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

miteto написа:
Не се прави на интересен, този който е от България. Нали заглавието на темата е "Може ли в БГ да се забогатее по честен начин?", а не "Може ли да се забогатее по честен начин?"
OK, караме с намеци, по трудния начин. Трябваше да ровя из собствениците на Бугати Вейрон, за да открия, че Румен Гайтански има такава.

И к'во? Искаш да кажеш, че той не е по умен от теб, но е забогатял, понеже е крадец и престъпник? Как? Рекет? Кражби? Отвличания? Трафик?

Човекът е попаднал в един от най-неблагодарните отрасли, но благодарение на невероятните си способности се изкачил до върха на бизнеса, монополизирал е най-сладките райони и си харчи богатсвата по миски и коли. Прави възхитителни сделки, лобира, узаконява си дейностите...

Да не мислиш, че той е корумпирал софийските общинари? Че преди да го срещнат са били честни служители? :D
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

ablood написа:Самопоправям се: не "печелещ", а "имащ"
А, под средна класа какво разбираш? Например: Аз имам апартамент , кола, стабилен доход, спестени пари и т.н....
Питам те, защото навремето и аз си мислех, че правя нещо, докато татко ми се обаждаше по телефона и ми казваше : Зарежи всичко и ела при мен...Аз обаче: Не! Тук съм добре...Животът ми е уреден...Бла, бла, бла...
Чак това лято като се върнах след 6 годишно отсъствие разбрах колко съм грешала...Направо получих депресия като се прибрах в апартамента си...Ами как ли не като цялата му квадратура се равнява в момента само на моя салон...Та затова питам какъв ти е стандарта?...Тук богати са с няколко къщи в различи точки по света, луксозна яхта, частен самолет, дялови участия в предприятия, недвижими собствености и т.н. и т.н...
В България как ще го постигнеш това по честен път и за колко поколения?
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Да не ставаш Пиар на мутрите бре аблъд, ние ли да ти пишем домашното?
Даже и да има забогатели честно, те са много малък процент предполагам. Все едно да питаш има ли честен политик. Има ли пари, колкото и да си честен, идва време в което ти се налага да работиш/разправяш с "нечестни" да ги наречем люде, оттам става хлъзгаво по честния път. Не бъди наивен :?:.
Много хора тук, а и все още там, могат да тазкажат истории. На теория обаче всеки може да е много прекрасен, възвишен, умен и честен :lol:.
Последно промяна от anxeli на Чет Апр 22, 2010 1:27 pm, променено общо 1 път.
Циганите - на Сатурн !
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

ablood написа:..........., нямам впредвид, че щом не си забогатял по честен път задължително си глупак.

Откъде ги вадите тези мисли измежду редовете ми?!?
Ти друг път пиши по ясно, че не ти ги вадим а ти си ги слагаш там и не между редовете, а вътре директно.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

anxeli написа:Все едно да питаш има ли честен политик.
Извинявай, ама хич не е все едно!
Честни политици имаше по времето на великото народно събрание. Сега обаче е немислимо в българската политика да бъде допуснат честен човек. Ще е като песъчинка във вазелина. Веднага ще го разкарат, за да не им пречи на разпределянето на народните блага.

А колкото до това, че дори и честните бизнесмени си изцапват ръцете при сделките си със копумпираните управници е неизбежно. Системата казва "дай!" и те дават, или фалират.

Спомям си колко бавно, трудно и скъпо излезе на хипермаркетите да започнат да внасят стоката си легално и да я обмитяват по нормалния ред, вместо да плащат на митничари и да увисват с освободена но нелегална (без документи) стока. На управниците хич не им хареса, че митото ще влиза в хазната, вместо в джобовете им. Беше странна война.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ablood написа: А колкото до това, че дори и честните бизнесмени си изцапват ръцете при сделките си със копумпираните управници е неизбежно. Системата казва "дай!" и те дават, или фалират.
Ето как ти сам си отговори на въпроса.
Има ли още какво да дискутираме?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ОК Коко. Както кажеш.
Заключвай, ако искаш!
Или спри да учавстваш!
Публикувай отговор