Диплома или удостоверение за проф.квалификация

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Ако питаш дали ще получиш точки от имиграционните за тази диплома, то отговорът е:
*Ако си я завършил(а) преди повече от 5 години и нямаш стаж - не, няма да получиш точки.
*Ако си я завършил(а) преди по-малко от 5 години - да, ще получиш точки (девет на брой по мои сметки).

Ако питаш дали при пристигането си в Квебек трябва да я "приравняваш" - това доколкото съм ориентиран има смисъл само ако се опитваш да получиш членство в ордера на технолозите, но пак трябва да си ги питаш тях дали и каква процедура да предприемеш за "приравняване".
liddi

Мнение от liddi »

Demococcus,благодаря за информацията.Нямам желание да приравнявам дипломата и съм наясно,че няма да ми донесе допълн.точки,но просто се чудех,като я имам бих ли могла лесно да си намеря работа по тази специалност /дано да стигна до там/,докато си приравня друга за висше.Малко объркано стана,но вярвам,че ще ме разберете.Накратко...готови ли са канадците да вземат някого на работа без стаж,само с диплома.Е,не за главен готвач,разбира се. :lol:
Публикувай отговор