За социала

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Guinness има в предвид, че става въпрос за бебе, т.е. единия родител трябва да се грижи за него, докато другия работи.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

имам предвид че бебето ще ходи на детска градина, само че първо толкова малки бебета май трудно се уреждат и второ може родителите да не искат да го дават отрано. значи или трябва да устискат на социал докато порасне или единия да намери работа поне за 12$ на час. мисля че второто е по-добре, с 1200 трима трудно изкарват. имам бебе, знам как е, здрави нерви трябват :-) , питайте мама кенга

offtopic - задачка-закачка
що да сторят хората като детската градина излезе в опуск?
сега ми се навързаха датите, ама няма все такъв късмет да имаме.
а детето е малко още да го пращаме самосиндикално при бабите
huba

Мнение от huba »

mestata za bebeta za 7$/den sa takava riadkost, che da se nameriat, edna jena triabva da zapishe deteto si edna godina predi da e reshila da zabremenee :D :D

Inache se namirat mesta za po 20-25$/na den , no ako se raboti na min zaplata i slojish nakraia chertata moje da izleze che e po-dobre da si go gledash sam.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
c200

Мнение от c200 »

в Монреал май наистина е зор с тез градини. на южния бряг сякаш по-лесно, за 10 дни намерихме местенце. Ама от в една от ония хубавите, големите, държавните (дето сега щели да стачкуват) ни казаха че се чакало по 2 години :-) една друга пък толкоз мераклии имала, че даже не правели списъци. тъй е то комунизъма, я да кажат хората от Торонто дали имат проблем с местата.
Vive le Quebec... Libre!, както споменал един път генерал Шарл Дьо Гол пред широката Монреалска общественост и вече 40 години не могат да се оправят :-)
huba

Мнение от huba »

Abe i v Montreal za po-golemite deca ne e trudno namiraneto na gradina.Prosto na naroda(razbirai sobstvenicite na gradini) ne mu se zanimava s bebeta.Po-lesno se gledat po-golemi deca, a parite koito se poluchavat sa sashtite.Primerno v gradinata na moeto dete ot 64 mesta samo 6 sa za bebeta.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
ROSEN HRISTOV

Мнение от ROSEN HRISTOV »

Като стана въпрос за детски градини-лесно ли се намира такава за 3-ри годишно дете?
КОЙТО НЕ МУ ПОНАСЯ ДА СЕ ИЗНАСЯ
Botzo

Мнение от Botzo »

ROSEN HRISTOV написа:Като стана въпрос за детски градини-лесно ли се намира такава за 3-ри годишно дете?
Ми не е лесно особено ако си на зор. Записваш се и чакаш и обикновенно не с обаждат но пък има хора които са дали детето си още с пристигането си. Май много си зависи от късмета и на мен май ми липсва в това отношение.
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

ROSEN HRISTOV написа:Като стана въпрос за детски градини-лесно ли се намира такава за 3-ри годишно дете?
По принцип да, но на практика е въпрос на късмет. Важното е като записвате детето, да го запишете поне в няколко градини.
Аз записах дъщеря си в списъка на чакащите деца в 6 градини из района, в който живея. Имах големия късмет да ми се обадят от последната градина, в която я бях записала и беше най-близо, като разстояние, има няма 5-10 минути пеша, точно след една седмица.
А от другите градини ми се обадиха 2-3 месеца след това, а има и градини от които още не са се обадили ! :)
Така че това е също едно от първите неща, с които трябва да се заемете ! Успех !
Аватар
ROSEN HRISTOV

Мнение от ROSEN HRISTOV »

благодаря за отговорите,като тръгваме дано не забравим и късмета :D
КОЙТО НЕ МУ ПОНАСЯ ДА СЕ ИЗНАСЯ
Аватар
c200

Мнение от c200 »

и разпитайте хората дето си разхождат децата из парковете, после може да ги ползвате даже като един вид поръчители пред съответната детска градина. В тази дето записах щерката нямаше уж места, ама като се разбра че съседната им къща е на наши приятели и веднага ни уредиха по съседски :-)
късмет, ама и малко нахалство не пречи :-)
Аватар
Optimist Creed

Мнение от Optimist Creed »

Таратор написа:Guinness има в предвид, че става въпрос за бебе, т.е. единия родител трябва да се грижи за него, докато другия работи.
Че то има и нощни смени .От опит го знам. :wink: .
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Optimist Creed написа:
Таратор написа:Guinness има в предвид, че става въпрос за бебе, т.е. единия родител трябва да се грижи за него, докато другия работи.
Че то има и нощни смени .От опит го знам. :wink: .
А ако родителя който работи е нощна смяна? :wink:
Изображение ... и в темите също!
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Shte mi kaje li niakoi kolko e sotsiala za sam chovek v Kvebek? Kato gledam kakvi voini se zaformiat okolo nego, berem da znam za kFi pari i dalaverki stava vapros?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

нещо от сорта на $450 на месец, ако не се лъжа
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
c200

Мнение от c200 »

* социал - с. основна заплата в Канада с широка публична представеност сред имигрантите. По същество 500 долара на месец на калпак.

ето дефиниция от foxxbatter

ама ако са 2 калпака и хоп - 815 ли 830 ли, нещо такова, отстъпки за количества изглежда
Заключено