За социала
имам предвид че бебето ще ходи на детска градина, само че първо толкова малки бебета май трудно се уреждат и второ може родителите да не искат да го дават отрано. значи или трябва да устискат на социал докато порасне или единия да намери работа поне за 12$ на час. мисля че второто е по-добре, с 1200 трима трудно изкарват. имам бебе, знам как е, здрави нерви трябват
, питайте мама кенга
offtopic - задачка-закачка
що да сторят хората като детската градина излезе в опуск?
сега ми се навързаха датите, ама няма все такъв късмет да имаме.
а детето е малко още да го пращаме самосиндикално при бабите

offtopic - задачка-закачка
що да сторят хората като детската градина излезе в опуск?
сега ми се навързаха датите, ама няма все такъв късмет да имаме.
а детето е малко още да го пращаме самосиндикално при бабите
mestata za bebeta za 7$/den sa takava riadkost, che da se nameriat, edna jena triabva da zapishe deteto si edna godina predi da e reshila da zabremenee
Inache se namirat mesta za po 20-25$/na den , no ako se raboti na min zaplata i slojish nakraia chertata moje da izleze che e po-dobre da si go gledash sam.

Inache se namirat mesta za po 20-25$/na den , no ako se raboti na min zaplata i slojish nakraia chertata moje da izleze che e po-dobre da si go gledash sam.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
в Монреал май наистина е зор с тез градини. на южния бряг сякаш по-лесно, за 10 дни намерихме местенце. Ама от в една от ония хубавите, големите, държавните (дето сега щели да стачкуват) ни казаха че се чакало по 2 години
една друга пък толкоз мераклии имала, че даже не правели списъци. тъй е то комунизъма, я да кажат хората от Торонто дали имат проблем с местата.
Vive le Quebec... Libre!, както споменал един път генерал Шарл Дьо Гол пред широката Монреалска общественост и вече 40 години не могат да се оправят

Vive le Quebec... Libre!, както споменал един път генерал Шарл Дьо Гол пред широката Монреалска общественост и вече 40 години не могат да се оправят

Abe i v Montreal za po-golemite deca ne e trudno namiraneto na gradina.Prosto na naroda(razbirai sobstvenicite na gradini) ne mu se zanimava s bebeta.Po-lesno se gledat po-golemi deca, a parite koito se poluchavat sa sashtite.Primerno v gradinata na moeto dete ot 64 mesta samo 6 sa za bebeta.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
- ROSEN HRISTOV
Ми не е лесно особено ако си на зор. Записваш се и чакаш и обикновенно не с обаждат но пък има хора които са дали детето си още с пристигането си. Май много си зависи от късмета и на мен май ми липсва в това отношение.ROSEN HRISTOV написа:Като стана въпрос за детски градини-лесно ли се намира такава за 3-ри годишно дете?
По принцип да, но на практика е въпрос на късмет. Важното е като записвате детето, да го запишете поне в няколко градини.ROSEN HRISTOV написа:Като стана въпрос за детски градини-лесно ли се намира такава за 3-ри годишно дете?
Аз записах дъщеря си в списъка на чакащите деца в 6 градини из района, в който живея. Имах големия късмет да ми се обадят от последната градина, в която я бях записала и беше най-близо, като разстояние, има няма 5-10 минути пеша, точно след една седмица.
А от другите градини ми се обадиха 2-3 месеца след това, а има и градини от които още не са се обадили !

Така че това е също едно от първите неща, с които трябва да се заемете ! Успех !
- ROSEN HRISTOV
и разпитайте хората дето си разхождат децата из парковете, после може да ги ползвате даже като един вид поръчители пред съответната детска градина. В тази дето записах щерката нямаше уж места, ама като се разбра че съседната им къща е на наши приятели и веднага ни уредиха по съседски
късмет, ама и малко нахалство не пречи

късмет, ама и малко нахалство не пречи

- Optimist Creed
Че то има и нощни смени .От опит го знам.Таратор написа:Guinness има в предвид, че става въпрос за бебе, т.е. единия родител трябва да се грижи за него, докато другия работи.

Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!