IT jobs in Vancouver #2

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Jane

Re: IT jobs in Vancouver

Мнение от Jane »

huba написа:
vladi написа:
huba написа:Gore-dolu, v kakva granica? :D
Според мен това е добър въпрос, който можеш да зададеш в ковър летъра. Когато започна аз да наемам хора за мой бизнес, ща бъда по-конкретен. :D :D :D Но принципно може да направиш проучване за средните заплати тук:
http://salary.monster.ca/
(като вероятно трябва да свалиш едно ниво ако нямаш солиден канадски опит).

Виждам,ошлайфал си се в канадския стил на даване на отговор.Аз тия сайтове сам ги гледала и разглеждала милиони пъти и ако исках такава информация , щях да те питам направо "Дай да видя сайт със средните заплати за БК" :lol: :lol: Исках вътрешно инфо.Ама ти се направи , че не разбираш и ми отговори по канадски бла-бла.Мерси все пак за вниманието. :D :D

Сигурна съм, но по-важното е че няма значение с/у кого си почнала да стреляш първа, а това че по принцип си стреляш ! :wink:
huba

Мнение от huba »

Jane, tova mi e otgovora kum vladi.Az ne sam zadovolena ot negovia otgovor i mu go kazvam, kato vse pak mu blagodaria zatova che go e napisal.Tova ne e "streliane" nito e personalna ataka.I az moga da postna 100 obiavi.Tova koeto lipsva tuk na horata e tochno vatreshnata informacia, koiato moje da ti ia dade poznat.Sitovete vseki moje da si gi nameri sam.
Posta na miteto,s koito zapochna macha me atakuva personalno, no estestveno toi po "princip ne strelia".Toi maca s rozovata chetka i samo se bazika.Toi moje da pishe kakvoto si poiska, zashtoto e miteto.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

huba написа:Jane, tova mi e otgovora kum vladi.Az ne sam zadovolena ot negovia otgovor i mu go kazvam, kato vse pak mu blagodaria zatova che go e napisal.Tova ne e "streliane" nito e personalna ataka.I az moga da postna 100 obiavi.Tova koeto lipsva tuk na horata e tochno vatreshnata informacia, koiato moje da ti ia dade poznat.Sitovete vseki moje da si gi nameri sam.
Posta na miteto,s koito zapochna macha me atakuva personalno, no estestveno toi po "princip ne strelia".Toi maca s rozovata chetka i samo se bazika.Toi moje da pishe kakvoto si poiska, zashtoto e miteto.
Ами след това което си написла, става ясно че всичко е О.К. и идва Happy End и требе да се гледа положително на нещата ! :lol: 8) :lol:
От мен приятен следобед, че отивам на гости! :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Разделих темата на vladi от форум "Малки обяви" и прехвърлих само т.нар. "мач" тук, защото този спор всъщност засяга много важна страна от живота ни - за противопоставянето между лоялността към работодателя и възможността да помогнеш на сънародник с изнасянето на вътрешно инфо от фирмата.
Ще бъде интересно да се чуят и други мнения.
А и участниците в спора засега не са прехвърлили границата на доброто поведение - "захапванията" са интелигентни и находчиви, изпълнени с тънко чувство за хумор. Дано не се увлекат и не развалят темата. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
huba

Мнение от huba »

Linko, zashto namesvash loialnostta kam rabotodatelia?
Kogato ima obiavena pozicia vav firmata(pozicia koiato vse oshte ne e obiavena navan) obiknoveno se znae v kakvi granici e zaplatata.Ne stava vapros za iznasiane na sekretno info svarzano s rabotata, a za vatreshno info svarzano s RH.S dve dumi ako moi poznat kandidatsva za pozicia v moiata firma i i primerno se bori za zaplata "50-60K" az moga da mu dam otgovor dali moje da gi poluchi ili ne i pri kakvi uslovia.Po toia nachin nito sam neloialna kam rabotodatelia, nito pak shte pratia moia poznat da pase zelena trevica po oficialni sitove sas statistika.90 % ot mestata se zaemat ot poznati na horata koito rabotiat vav firmite.Ako niakoi preporacha poznat, koito v posledstvie shte bade naet, poluchava premia za tova.Zatova povecheto imigranti namirat trudno rabota.Prosto niama koi da gi vkara v sistemata.Lipsva tochno tova vatreshnoto info- koga, zashto i kak pri naemaneto na personal.Ako niakoi smiata tova za neloialno, :shock: , togava naemaneto na personal v Canada stava izkluchitelno na "neloialen" princip.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Когато някой анонимен задава въпрос във форум на някой като Влади, който може да се каже че въобще не е анонимен, нещата са малко по-различни. Особено ако въпроса е "в какви граници е заплатата за твоята позиция?", т.е. това си е директен въпрос "Колко пари взимаше?". Според мен такъв въпрос, зададен анонимно в Интернет-пространството не може да бъде възприет сериозно и да му се отговори ! Ако някой се интересува сериозно, според мен такива въпроси се задават в лично съобщение или в личен мейл, а не да се принуждава Влади да "сваля гащите" пред целия форум :D Че после и много се сърдим като не ни отговорят конкретно :shock: Аз ако съм на мястото на Влади, на такъв въпрос отговарям само ако някой ми прати телефонния си номер, а не на всеки чичко-анонимко от форума :D
И последно, отговора на този въпрос не е чак от такова значение за това дали ще се класираш за дадена позиция (Почти съм сигурен, че когато Влади е кандидатсвал, никой вътрешен не му е казал каква заплата е взимал на същата позиция - значи можело). Така или иначе, в ИТ-бранша това те питат най-накрая, след като си минал 2-3 интервюта и СЛЕД като са те одобрили. Поне в сериозните фирми е така, никой не те пита първото нещо "колко искаш?" и въз основа на това да си прави сметката дали ще те вика след това на интервю :lol: Е, сега ако МНОГО се улееш с искане за пари, може и да те отрежат дори и да си одобрен и просто да викнат следващия. Но винаги има начини да поискаш добра заплата без вътрешна информация и без да се уливаш.
:beer:
Последно промяна от miteto на Съб Май 14, 2005 4:05 pm, променено общо 1 път.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

huba, просто направих предположение за мотивите на vladi да не даде исканата информация. Причината "от лоялност" ми се стори най-логична.
Но дори и да не е така, то самата формулировка на тезата "лоялност срещу помощта за сънародник" е сама по себе си интересна. Нека се опитаме да се съсредоточим върху нея, а не да затъваме в изясняването на това кой, кога, какво и срещу кого е казал нещо си по конкретната тема на vladi.
Съгласна ли си?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
some

Мнение от some »

Az vikam Huba i Miteto da zabravat kvo sa pisali i ot tuk natatak da sme po vzaimopomoshtni i po malko protivopostaviashti se
:lol:
I dvamata sa stapili na verni pozicii, ot edna strana Miteto si e bash prav za delikatnostta na temata "kolko pari?".
Ot druga obache ne e zle da se pootvorim edin kam drug nie bulgarite i dori da poiznasiame vatreshno info, to inache kva e fajdata.
To tva e predimstvoto da imash vatreshen chovek.
bateto

Мнение от bateto »

Аха,много си прав. :beer:
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

huba написа:Tova koeto lipsva tuk na horata e tochno vatreshnata informacia, koiato moje da ti ia dade poznat.Sitovete vseki moje da si gi nameri sam.
huba, в Канада в България и навсякъде по света, вътрешна информация се дава на вътрешни хора. Аз не те познавам, никога не съм те виждал, не знам коя си, а не ми е и работа да знам.

Така е устроен света, за добро или лошо. Ти или приемаш този факт или се бориш с вятърните мелници. В последното има доста очарование, трябва да призная все пак... и аз го правя чат пат...
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Абе въобразявам ли си или това Митето много дразнещо скача?!?
Заключено