моля ви кажете дали си струва!!!
За някои хора си струва, за други - не. Отговора на въпроса ти зависи основно от........ теб. Малко ми е чудно, че си задаваш този върос на финала, когато сте инвестирали толкова пари, време, нерви в процедурата по емиграция.
Да си нов емигрант е голям стрес и затова трябва да се подготвиш:
1. Много е важно да знаете добре езика! От това до голямя степен зависи съществуването ви в чужбина. Вярно е, че Канада предлага разни курсове, Кофи-та, помощи и др. екстри, но е хубаво човек да си е поготвен. Знанието на езика те дърпа години напред пред другите емигранти.
2. Положителна нагласа - ако си от типа хора, на които никога не може да им се угоди и целия свят им е длъжен, нищо добро не ви чака. Опитайте се да търсите хубавите, а не лошите неща в новата реалност.Всичко ще е 100% различно, от вас зависи как ще го приемете.
3. Опитвайте се да създавате контакти с повече хора - обмяня на ценен опит и т.н. За това отново е важно да знаете език. Избийте си от главата мисли от сорта на "местните са много тъпи и ограничени", "емигрантите, (които не са българи) са прости и неграмотни" и т.н. Никога не знаеш, кои би ти помогнал в нужда, затова уважавай и хората, които не са от твоята народност.
4. Ако имате възможност вземете си повече пари - ще са ви нужни. Толко бързо се харчат, докато човек си намери работа.
5. Въоръжете се с търпение - мечтите са постижими, но не става за 1 ден, месец, година. Началото е трудно, но като гледам повечето стари емигранти са доста напред. Трудно биха постигнали това в България за такъв срок от време. Важното е да знаеш какво искаш и да не си мислиш за отказване.
6. Запазете връзката си с България. На мен лично единстветото, което ми липсва сега са моите близки и приятели. В ерата на интернет, човек трябва максимално да се възползва от възможностите за комуникация - чатове, уеб-камери, текстови и гласови съобщения, пращане на снимки он-лайн, карти за евтини телефонни разговори и какво ли още не. Сега дори разговарям по-често с близките си от колкото преди в Бг. и това много помага.
Решението дали ще емигрирате, и как ще ви се отрази зависи от вас.
Да си нов емигрант е голям стрес и затова трябва да се подготвиш:
1. Много е важно да знаете добре езика! От това до голямя степен зависи съществуването ви в чужбина. Вярно е, че Канада предлага разни курсове, Кофи-та, помощи и др. екстри, но е хубаво човек да си е поготвен. Знанието на езика те дърпа години напред пред другите емигранти.
2. Положителна нагласа - ако си от типа хора, на които никога не може да им се угоди и целия свят им е длъжен, нищо добро не ви чака. Опитайте се да търсите хубавите, а не лошите неща в новата реалност.Всичко ще е 100% различно, от вас зависи как ще го приемете.
3. Опитвайте се да създавате контакти с повече хора - обмяня на ценен опит и т.н. За това отново е важно да знаете език. Избийте си от главата мисли от сорта на "местните са много тъпи и ограничени", "емигрантите, (които не са българи) са прости и неграмотни" и т.н. Никога не знаеш, кои би ти помогнал в нужда, затова уважавай и хората, които не са от твоята народност.
4. Ако имате възможност вземете си повече пари - ще са ви нужни. Толко бързо се харчат, докато човек си намери работа.
5. Въоръжете се с търпение - мечтите са постижими, но не става за 1 ден, месец, година. Началото е трудно, но като гледам повечето стари емигранти са доста напред. Трудно биха постигнали това в България за такъв срок от време. Важното е да знаеш какво искаш и да не си мислиш за отказване.
6. Запазете връзката си с България. На мен лично единстветото, което ми липсва сега са моите близки и приятели. В ерата на интернет, човек трябва максимално да се възползва от възможностите за комуникация - чатове, уеб-камери, текстови и гласови съобщения, пращане на снимки он-лайн, карти за евтини телефонни разговори и какво ли още не. Сега дори разговарям по-често с близките си от колкото преди в Бг. и това много помага.
Решението дали ще емигрирате, и как ще ви се отрази зависи от вас.
Niakoi koito e veche tam
Ima dobri preporyki tuka iz otgovorite, no niakoi i ne tolkova dobri. Tova che se symniavash hich ne e losho, nito stranno kakto pretendirat niakoi. Oznachava che mislish. Edinstveniat syvet, koito moga da ti dam e:
napravil si vsichko i imash tazi vyzmojnost. Izpolzvai ia, vinagi mojesh da se vyrnesh v Bylgaria, ako ne ti haresa. Vyzmojnostite ne sa hiliadi v jivota, zatova pyk greshkite sa.
napravil si vsichko i imash tazi vyzmojnost. Izpolzvai ia, vinagi mojesh da se vyrnesh v Bylgaria, ako ne ti haresa. Vyzmojnostite ne sa hiliadi v jivota, zatova pyk greshkite sa.
Re: Niakoi koito e veche tam
100% подкрепям това мнение.DiadoMraz написа:Ima dobri preporyki tuka iz otgovorite, no niakoi i ne tolkova dobri. Tova che se symniavash hich ne e losho, nito stranno kakto pretendirat niakoi. Oznachava che mislish. Edinstveniat syvet, koito moga da ti dam e:
Всеки на някъкъв етап се чуди дали си струва..особено когато тръгнеш за един съвсем различен свят.Неизвестното плаши...това му е работата...Едни мисли имаш в главата като знаеш, че имаш 1 година пред себе си и съвсем други когато остава един месец.....така, че това "да си мислил като си подавал документите" за мен е малко пресилено.Аз лично също имах такива мисли в главата, но реших да дойда и пробвам..пък каквото сабя покаже..ако пък ми писне си се връщам в БГ-то и пак съм на същото дередже...За мен всеки опит, който придобиваш е ценен...Адаптирането в нов свят е стрес, но пък има и хубави страни...но наистина известно време ще ви е доста трудно и ще имате бая препятствия......Но както винаги всичко зависи от програмката и настройките с които си дошъл.
Аз мога да кажа, че винаги си струва да опиташ нещо ново...Защото ако не пробваш никога няма да разбереш дали си е струвало или не...Щото ако не си помирисвал боклук, как ще знаеш , че розите миришат хубаво?
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
- darklady
- Непокорна
Re: Niakoi koito e veche tam
DiadoMraz написа: Vyzmojnostite ne sa hiliadi v jivota, zatova pyk greshkite sa .
taralej написа: Щото ако не си помирисвал боклук, как ще знаеш , че розите миришат хубаво?

Невъзможното е предизвикателство!
Наистина има добри мнения тук и най- доброто е на Зори.
Ами , аз пък бях там , а сега съм в Бг. Сигурно има и други такива случаи, но не им се занимава да пишат по форуми.
Значи, не че в Бг съм зле , даже за общата представа съм добре , и ще ти кажа , че непрекъснато ме човърка мисълта да се върна отново. Общо взето съм в твойто положение само дето знам как е в началото там . Истината е че основното за да усхееш там е мотивацията и ако много искаш да успееш и си търпелив и следваш някои правила на играта, като се съобразиш с тях , а не роптаеш сбу тях, ще успееш, но не изведнъж а с времето. А и зависи какъв ти е бизнеса в Бг, това вече само ти и никой друг не може да ти каже как го виждаш успешен ли ще е.
Като решиш все пак пусни един месаж, просто ей така.
Успех и кураж !!!
Ами , аз пък бях там , а сега съм в Бг. Сигурно има и други такива случаи, но не им се занимава да пишат по форуми.
Значи, не че в Бг съм зле , даже за общата представа съм добре , и ще ти кажа , че непрекъснато ме човърка мисълта да се върна отново. Общо взето съм в твойто положение само дето знам как е в началото там . Истината е че основното за да усхееш там е мотивацията и ако много искаш да успееш и си търпелив и следваш някои правила на играта, като се съобразиш с тях , а не роптаеш сбу тях, ще успееш, но не изведнъж а с времето. А и зависи какъв ти е бизнеса в Бг, това вече само ти и никой друг не може да ти каже как го виждаш успешен ли ще е.
Като решиш все пак пусни един месаж, просто ей така.
Успех и кураж !!!
Ela za 2-3 sedmici , zadeistvai si PR statusa i se varn v BGi da si gledash biznesa.Prosto si ostavi edna otvorena vrata.Nai-hubavoto na emigraciata, che dava izbor.ghr написа:Лошото при мене е,че точно сега ми се отваря възможност за бизнес,а и като отида там стандартът ми ще падне изведнъж и то доста,понеже разликата от 3000US i началните 1200-1300CAD си е доста,а?!
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Re: моля ви кажете дали си струва!!!
Ти сам си си отговорил - все печелиш. Знам че това е грешка при постването, но те грешките обикновено са верни.ghr написа:знам,че печелиш едно,а печелиш друго,но
Hei Mdju, neshto se sheguvash:)) V drug posting pitash za rabota, a pyk se okaza che si idval/a:)) Minali sme po edin pyt, no sym s edin ednoposochen bilet pred teb
Povecheto mnenia tuk mi dopadnaha i sa mnogo verni za men. Ne vsichki mnenia syvpadat, no i istinata ima mnogo strani. Osven che temata e dosta dyvkana, poradi koeto postingite sa dosta sintezirani i s malko dumi kazvat mnogo. Normalno e da se kolebaesh. Cheti gi vnimatelno, no izhojdai ot sebe si i slushai sebe si. Da resheniata sa trudni, i da si nosish posledstviata iziskva ne malko kuraj. Moga da dopylnia samo, che da si zatvariash vratite zad gyrba po-kusno vodi do syjalenie. Ima nachin da se ostaviat otvoreni, makar che izglejda po-slojno, no e nai-razumno, stiga da ti e vyzmojno. Nai-obshto imam predvid business i nedvijimi imoti. Az lichno se pooparih, no gledam da ne syjaliavam i da vyrvia napred, kakto i da oceniavam nemalkoto vyzmojnosti, koito imam. Vypreki greshkite, znam che sym na prav pyt.
Minah i prez mnogo etapi na "dovolna" i "nedovolna" ot reshenieto si da emigriram. Spored motivatsiata, koiato imash, mogat da ti se otkriat (ili zakriat) mnogo vyzmojnosti, ne zabraviai tova... Uspeh!!!

Povecheto mnenia tuk mi dopadnaha i sa mnogo verni za men. Ne vsichki mnenia syvpadat, no i istinata ima mnogo strani. Osven che temata e dosta dyvkana, poradi koeto postingite sa dosta sintezirani i s malko dumi kazvat mnogo. Normalno e da se kolebaesh. Cheti gi vnimatelno, no izhojdai ot sebe si i slushai sebe si. Da resheniata sa trudni, i da si nosish posledstviata iziskva ne malko kuraj. Moga da dopylnia samo, che da si zatvariash vratite zad gyrba po-kusno vodi do syjalenie. Ima nachin da se ostaviat otvoreni, makar che izglejda po-slojno, no e nai-razumno, stiga da ti e vyzmojno. Nai-obshto imam predvid business i nedvijimi imoti. Az lichno se pooparih, no gledam da ne syjaliavam i da vyrvia napred, kakto i da oceniavam nemalkoto vyzmojnosti, koito imam. Vypreki greshkite, znam che sym na prav pyt.
Minah i prez mnogo etapi na "dovolna" i "nedovolna" ot reshenieto si da emigriram. Spored motivatsiata, koiato imash, mogat da ti se otkriat (ili zakriat) mnogo vyzmojnosti, ne zabraviai tova... Uspeh!!!
Питах за работа в Квебек, там не съм била и ми беше интересно , при положение че нямам проблеми с френския дали това ще помогне за по лесно намиране на работа там. За англофонската част имам представа как е там и не питам.
Но в случая въпроса е " Струва ли си" и се опитвам да отговоря според моя експириънс.
Но в случая въпроса е " Струва ли си" и се опитвам да отговоря според моя експириънс.
-
zaslujava si da doidesh samo ako mislish da stoish dalgosrochno ili do pensia, v protiven sluchai ne. ako imash biznes po-dobre si go razvii. nikoi ne se nujdae i ne e primrial za teb. tova go razberi. takiva kato tebe s lopata da gi rinesh. ako si mislish che kato doidesh i sveta shte se varti okolo tebe - prosto ne si poznal. moga tolkova akal da ti dam, no ne znam dali shte go osmislish i shte si izvlechesh pouka. srednia dohod na chovek v Ca e 30k. bruto na semeistvo 60k. bruto tova e srednia, kato preobladava tozi koito e pod-srednia, pone po moi nabludenia. nedei zabravia che jivota e po-skap 7 do 10 pati tuk v sravnenie s bg. taka che na 500 lv. zaplata neto tuka triabva da vzemash 3000$ neto. plashtash i kvartira, zastrahovki i drugi podobni. s dve dumi - nema da ti e lesno. ako shteshe da ti e lesno za kakvo im e da te vikat - pomisli malko. imat nujda ot evtina rabotna raka. tova e. zatova se napalni s kitaici i drugi podobni. ia po-dobre si naliagai parcalkite i da ne ti idvat takiva naludnichavi idei v glavata. bg. si e napravo rai v sravnenie s tazi pustosh tuk.
- estoyanova
- Обратна връзка:
Хехехеееее Пинчер ти ме разби!В БГ било РАЙ?!Може би не си осведомен че сме заплашени от епидемия заради замърсяването?Контейнерите преливат от боклуци.По улицата само роми и клошари.В 22 часа те е страх да се прибереш защото тогава се мотат само хора с психически отклонения.На член от семейството се падат 2 коли-една служебна и една за лично ползване с малко уточнение че последните няма къде да се паркират.А статистиката сочи че психичните отклонения при тези между 30-40 години е нараснала с 63% за последните 5 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Не съм ходила в Канада, но ми е интересно да разбера наистина ли са толкова ужасни цените? Или някой има интерес да прави пропаганда и да си мисли, че ядем доматите с коловете. Защото по мои наблюдения цените на хранителните продукти, дрехите и техниката са до 1,5-2 пъти по-скъпи, което сравнено с разликата в заплатите е направо смешно. Вярно, че в Канада се плаща наем, но той то покрива отоплението и електричеството, а само те в България през зимните месеци се равняват на един български наем. Кажете моля ви как стоят нещата?

Анджи, тук ще да се отклоним доста от темата. Освен това малко ми се спи и моля да ме извиниш за разхвърляното писане...
Много е странно, макар че някой следовател от Галъп ще каже че няма нищо странно... Най-общо, тук за разлика от БГ, при една средна заплата на човек (взимам горепосочената 60 К на семейство или 30 на човек, тоест около да речем 1500 чисто на месец на човек), си позволяваш повече основни неща, и по-малко забавления бг тип - ежедневното ходене на кафе/кръчма го няма. Това е скъпо. Ходене на театър, концерти - също е скъпо. Всичко варира около 40-50 долара на човек (билет, вечеря или нещо друго...). Та сложи срещу тази заплата основните си разходи - да речем 800 квартира за семейство в Монтреал, 60 карта транспорт, 200-300 долара сметки (ТВ, нет, телефон, мобилен, и прочие дреболии). Ако имаш да плащаш кредитни карти - сложи още 100 долара. Ако имаш да изплащаш нескъп модел кола+застраховката - още да речем грубо 400. Дотук маи станаха 1700?
Сега сложи храната, която е малко по-скъпа, джобни, излети през уикенда... Изобщо за да не се стискаш много, както и друг е казал по-горе, трябват ти 3000 чисто на семейство на месец. Имай предвид, че с гадна работа трудно се надхвърлят 1000 на месец, на черно на бяло - все едно.
Техниката не е по-скъпа, бялата обаче - да. Но пък се взима на безлихвено изплащане за 2-3 години.
Качеството на живот - доста по-високо, като изключим депресарската зима, но тя къде ли не е депресарска. Кърлеж тук е непозната дума, общинските площи се поддържат на много добро ниво.
В началото ми се стори мизерно и грозновато... но като се прибрах в София, шока от мръсотията беше доста по-голям... Изобщо тук се живее доста спокойно, и ти е кеф и ти да се държиш нормално, да се усмихваш, да си чакаш реда и да пазиш чисто...
Кариера - трудно е да си чужденец и да почваш от нула. За възрастен човек направо изисква кански компромиси. Но ако си много напънат и амбициозен - възможности да искаш...
Ох пия второ кафе и не мога да се събудя.. някой да продължи ако иска...
Много е странно, макар че някой следовател от Галъп ще каже че няма нищо странно... Най-общо, тук за разлика от БГ, при една средна заплата на човек (взимам горепосочената 60 К на семейство или 30 на човек, тоест около да речем 1500 чисто на месец на човек), си позволяваш повече основни неща, и по-малко забавления бг тип - ежедневното ходене на кафе/кръчма го няма. Това е скъпо. Ходене на театър, концерти - също е скъпо. Всичко варира около 40-50 долара на човек (билет, вечеря или нещо друго...). Та сложи срещу тази заплата основните си разходи - да речем 800 квартира за семейство в Монтреал, 60 карта транспорт, 200-300 долара сметки (ТВ, нет, телефон, мобилен, и прочие дреболии). Ако имаш да плащаш кредитни карти - сложи още 100 долара. Ако имаш да изплащаш нескъп модел кола+застраховката - още да речем грубо 400. Дотук маи станаха 1700?
Сега сложи храната, която е малко по-скъпа, джобни, излети през уикенда... Изобщо за да не се стискаш много, както и друг е казал по-горе, трябват ти 3000 чисто на семейство на месец. Имай предвид, че с гадна работа трудно се надхвърлят 1000 на месец, на черно на бяло - все едно.
Техниката не е по-скъпа, бялата обаче - да. Но пък се взима на безлихвено изплащане за 2-3 години.
Качеството на живот - доста по-високо, като изключим депресарската зима, но тя къде ли не е депресарска. Кърлеж тук е непозната дума, общинските площи се поддържат на много добро ниво.
В началото ми се стори мизерно и грозновато... но като се прибрах в София, шока от мръсотията беше доста по-голям... Изобщо тук се живее доста спокойно, и ти е кеф и ти да се държиш нормално, да се усмихваш, да си чакаш реда и да пазиш чисто...
Кариера - трудно е да си чужденец и да почваш от нула. За възрастен човек направо изисква кански компромиси. Но ако си много напънат и амбициозен - възможности да искаш...
Ох пия второ кафе и не мога да се събудя.. някой да продължи ако иска...