Торонто или Монреал - частен случай

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

trab написа:Благодаря на всички за мненията и препоръките!
Явно Монреал ще отпадне като вариант, още повече че там наистина е доста по-студено, отколкото ни се иска. Точно заради климата се заинтересувахме и от варианта "Ванкувър", тъй като там климатът е доста по-приятен дори в сравнение с Торонто, поне по данни от Интернет. Затова променям малко въпроса - Торонто или Ванкувър?
Автоматичния отговор на последният ти въпрос е "Ванкувър естествено!", но ако трябва да сме сериозни аз бих ти препоръчал следния вариант:
Кацаш в Монтреал и отсядаш при приятеля си. Започваш да се ровиш за обяви за Торонто и да пращаш резюмета като луд. Като получиш първата покана за интервю, се качваш на автобуса и се местиш в Торонто. А ако успееш да си организираш няколко интервюта в рамките на няколко дена, още по-добре! Аргументацията е следната: докато получиш първата покана за интервю може да минат 2-3 месеца. Ако през това време седиш в Монтреал (и особенно ако можеш да живееш при приятеля си без пари или като делите наема) ще имаш много по-малки разходи през тези 2-3 месеца. Един билет от Монтреал до Торонто е 100-200 долара, а един наем в Торонто ще ти е минимум 500 на месец. Другият плюс е, че наличието на приятел по-стар емигрант през първите няколко месеца от имиграцията е много полезно и много ти облекчава адаптацията.

Пък ако все пак решиш да си избереш Ванкувър (което разбира се е най-правилния избор :wink: ), обади се и ще ударим едно рамо при пристигането! :beer:
Obey gravity ... It's the law!
monny

Мнение от monny »

това е много правилно, като се има в предвид че тончо са го викнали на интервю на 10 месец, ами ако те викат по веднъж всяка седмица ще трябва да станеш като совалка

trab и аз имам същия проблем, но мисля в монтреал да спра само за по бира със стари познати,
вярно че парите с които трябва да влезеш са по-малко,
че може да понаучиш френски от кофи,
но съгласеен ли си да мизерстваш толкова време с парите от кофи
Заключено