Hubavo e da se pravi statistika kolko balgari napuskat Canada i kolko balgari napuskat Balgaria. Oficialno m/u 35-40 000 balgari napuskat za postoianno BG a sa mnooogo poveche tezi , koito otivat da rabotiat v chujbina - Germania, Italia, Ispania, Anglia, Dubai, USA, LIBIA (6000choveka rabotiat oficialno v Libia)
V BG sa malko horata s BMW i isie, tova sa hora s dalaveri , spriamo statistikata v BG ima okolo 5% super bogati hora, okolo 10% si imat dobar biznes i okolo 10% ima hora s otnositelno dobar standart (mnogo otnositelna velichina) i ogromen procent hora s nisak standart ! Ako niakoi iska da se vrashta v BG parvo da vidi edno hubavo filmche :
http://www.image.bg/show.php?id=22
Vse pak tezi , koito se vrashtat v BG si imat niakakva alternativa vid zastrahovka, vrashtat se ot USA ili Canada ama s kanadsko ili amerikansko grajdanstvo i ako ne im haresa BG se vrashtat - takiva ima mnogo deto sa se zabludili da se varnat i posle haide obratno v Amerika. Osobenno kogato ime se razbole deteto, pazi boje, i im se naloji da polzvat balgarskite bolnici oleeee mani mani.
Srednostisticheski zaplati v BG :
Prepodavatel v uchilishte : 200 - 300lv.
Medecinska sestra : 180 - 350lv.
Prodavachka v magazin : 200 - 300lv.
Ikonomist v banka : 350 - 600lv
Injiner : 300 - 500lv.
Lekar : 400 - 800lv.
Programist: 600 - 2000lv (viskoite zaplati sa predimno v SF i pri uslovie che programista ima staj nad 3g. )
Programist za naprava na FLASH GAMES : 800lv
Rabotodatel v Trudova borska (darjavna) : 280lv.
Pensii : 80 - 400lv - 80% ot pensionerite sa s 100lv.
Stroitel : 600lv.
Nad 1,5 MIL balgari jiveiat izvan BG i prodaljavat da se mahat ot BG !
Mnogo tapo mi zvuchi, kogato niakoi ot chasni sluchei pravi globalni zakliuchenia za BG. Triabva da se podchertae, che SF ne e BG, izdarjah tam da jiveia 2g. Imam mnogo priateli ot SF i hubavo da se znae, che golemite zaplati ne gi ima vseki i ne vseki moje da e programist. Srednostatisticheskata zaplata e po-visoka spriamo drugata chast na BG ama tova e okolo 600 - 800lv.
Aaaa zabravih da kaja, zavarshil sam Matematicheskata Gimnazia vav Varna i okolo men sa predimno programisti rabotreshti v SF v BG ili chujdi firmi ili v chijbina, daje ediniat mi priatel e asistent v SF UNIVERSITET na C++ i raboti kam BAN i mu plashtat tam 300lv. Malko sa programistite , koito mogat da si vzemat kredit tai kato im davat 1500lv ama gi usiguriavat na 300lv. Tuka vsichko e s gaza nagore.
Vinagi sam kazval che niama smisal da se sravniava BG s razviti darjavi, vse edno da sravniavash TRABANCHE S MERCEDES S klasa
Be happy