"За" или" Против" сте смъртното наказание ?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор

"За" или" Против" сте смъртното наказание ?

Анкетата свършва на Съб Мар 24, 2012 8:55 am

ДА
13
39%
НЕ
20
61%

Общо гласове: 33
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: "За" или" Против" сте смъртното наказание ?

Мнение от Bistra »

Павел написа:Ако можеше в този форум след третия постинг-словесна диария да те баннат без право на регистрация с нов ник, щеше да е песен, а ти щеше да си отдавна история.
Напълно споделям мнението ти с обратен знак, обаче както виждаш това не замърсява обективността ми с лични нападки. Те са твой патент и запазена марка, така да се каже. Приятен ден ти желая. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

ablood написа:
emilcho написа:Пак пишеш глупости. Виж какво са направили през 90-те години в Бостън (и не само там), без да връщат смъртното наказание. http://www.wjh.harvard.edu/soc/faculty/ ... iracle.pdf"
Е анджък де! Ти изобщо изчете ли ги поредните 25 страници дето ги постна? Спри, моля те с тези обеми! Конспектирай!

Прилагане на закона (както писах в предишния пост), а не контрол над "ниво на бедност, безработица, ниво на образование на жените и мъжете, гъстота на населението, процент на младежите спрямо общия брой хора, етнически състав на населението и т.н."
ОК, понеже явно четенето не ти се удава, ще се опитам да ти обясня. След като през 80-те години на 20ти век броят убийства в Бостън нараства сериозно (до около 150 на година) полицията се заинтересува от причините, установява, че голяма част от убийствата са резултат от употреба на огнестрелни оръжия от гангстерски групи (предимно младежи) в кофти квартали (предимно черни). Така полицията почва да си сътрудничи с църковните общности в съответните квартали и (успешно) се опитва да откъсне младежите от гангстерските банди. В резултат от тази политика и от общия тренд в щатите, в края на 90-те броят убийства спада до под 40 на година, след което в началото на 21 век се качва до около 70 на година (през 2009 г. например има 49 убийства http://www.boston.com/news/local/massac ... n_6_years/" ). Авторът (статията е писана през 2002 г.) си задава въпроса, защо броят убийства се качва отново и има ли ефект политиката на полицията за по-тясна работа с проблемното население.
Ако го искаш по-точно или по-просто резюмирано, напиши "Boston Miracle" в Google и чети на воля.
Това, което според мен подкрепя казаното от мен в предишни постове е, че една разумна и компетентна политика (ако искаш наречи го прилагане на закона) може да повлияе на нивото на убийства на дадено място, ако достатъчно добре знае къде са причините.
От друга страна (това няма връзка с цитираната статия), тъй като нивото на убийствата се влияе от много, взаимодействащи си фактори, измерването на евентуален възпиращ ефект от смъртното наказание е практически невъзможно и всякакви цитирани цифри са чиста спекулация и популизъм.
Павел написа:Вместо да си упражняваме нервите и четем 100 пи-ди-еф страници, по-добре да се замислим, защо по комунистическо време, когато законите бяха строги и се спазваха, престъпността беше сведена до минумум? Може би защото по-строгите закони и прилагането им не плашат престъпниците? При приемането на всеки един по-строг закон ще се намерят хиляди дисертанти и пишман специалисти от разни хуманитарни организации, които ще донесат вода от 10 плании, само и само да докажат тезата си. Типичен пример е спорния "Three strikes law", на който аз съм особен привърженик. И изобщо никакви аргументи с/у закона няма да променят мнението ми, че ако такъв закон имаше в Мека Канада, този изрод щеше да продължи да вършее след 78 (седемдесет и осем) присъди.

http://www.theprovince.com/news/Chronic ... story.html"

Две от нещата по коите Бг и Канада си приличат е, несъществуващата правораздавателна система. В Бг правораздаване няма поради висока корумпираност на всички нива. В Канада такава няма поради глупост и криворазбран хуманизъм.
Знаех си, че по душа си истински талибан, горните ти думи просто го потвърждават.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

А бе не съм му адвокат на Павел ама що да е талибан???

В "Three strikes law", има неоспорима логика според мен и ако някой е засегнат от него, то той/тя е самодоказал се непоправим рецидивист .. К'во е толкова трудно да се разбере??
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Благодаря за конспекта.
emilcho написа:...всякакви цитирани цифри са чиста спекулация и популизъм.
Щом цифрите са спекулации и популизъм, как си създаваш мнение за ефекта от нещо? Нали за това са статистиките? Другото е реклама.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Ако в Канада съществуваше горе цитирания закон, извършените престъпления щаха да бъдат поне с 75 по-малко! Когато някой ме убеди в противното ще му повярвам, че има повече от една гънка в мозъка или, че не се е напушил с нещо. Който не краде и изнасилва, не би трябвало се бои или възмущава от строги закони. Ако утре въведат доживотна присъда за шофиране след употреба на алкохол или резане на пишки след изнасилване, аз точно ще си преместя моята в другия крачол. А на всички неталибани им пожелавам, изродът Трейси Лойд да обере възрастните им родители докато лежат в болницата.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Павел написа: Който не краде и изнасилва, не би трябвало се бои или възмущава от строги закони.
Ти въобще разбра ли какво са ти писали хората по-горе??? И как точно образуваш гънки с тази си единствена мозъчна клетка? :D
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

ivandaman написа:А бе не съм му адвокат на Павел ама що да е талибан???

В "Three strikes law", има неоспорима логика според мен и ако някой е засегнат от него, то той/тя е самодоказал се непоправим рецидивист .. К'во е толкова трудно да се разбере??

Ми човек, който заявява, че няма да си промени мнението, независимо от аргументите срещу него, който изпитва носталгия по комунистическите "законност" и "ред" и на когото му пречат хуманитарните организации и правата на личността е много по-близо до талибанските идеи за законност отколкото до либерална Канада. Какъв според теб е човек, написал това:
Павел написа:... А на всички неталибани им пожелавам, изродът Трейси Лойд да обере възрастните им родители докато лежат в болницата.
Относно "Three strike law", според теб, въпросният пич заслужава ли присъдата си?
http://en.wikipedia.org/wiki/Lockyer_v._Andrade"
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Павка, това което Марто иска да ти каже е, че дискутираме не кой какво заслужава, а дали смъртното наказание има достатъчен ефект, имайки впредвид възможността да бъдат екзекутиани и грешно осъдени.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

emilcho написа: Относно "Three strike law", според теб, въпросният пич заслужава ли присъдата си?
By the time of these two crimes in 1995, he had been convicted of petty theft, residential burglary, transportation of marijuana, and escape from prison
Sonds like a "nice guy".. Damn those California laws that put innocent people in prison.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

By the time of these two crimes in 1995, he had been convicted of petty theft, residential burglary, transportation of marijuana, and escape from prison
Sonds like a "nice guy".. Damn those California laws that put innocent people in prison.[/quote]

Че не е nice guy, не е, ама чак "до живот" е малко прекалено според мен.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Гледайте Into the Abyss на Werner Herzog. Аз сега гледам Death Row по Channel 4.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

едно необикновено шоу. В „Интервюта преди екзекуции” журналистката Динг Иу води разговори с убийци, осъдени на смърт
http://www.dnes.bg/world/2012/03/12/int ... tai.153653"
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

ivandaman написа:
emilcho написа: Относно "Three strike law", според теб, въпросният пич заслужава ли присъдата си?
Sonds like a "nice guy".. Damn those California laws that put innocent people in prison.[/quote]
LOL

Дебилчо определено става за канадски съдя. Ако всеки който застава зад жертвата и иска справедливо наказание е талибан, какъв е този, дето съди според раса и произход?
„In handing down the sentence, Walker noted the recent Supreme Court of Canada decision asking judges to consider the background and circumstances of aboriginal offenders in sentencing.”

http://www.theprovince.com/news/drivers ... story.html"

Я, имало и други талибани:

”expatriate8
1:06 AM on 4/5/2012
'For all you no-minds...the Supreme Court of Canada ruled on this and it is the law of the land!!!'

Shame on the Court. This irresponsible decision promotes preferential treatment based on racial background. In most jurisdictions that would be called racism. Another reason NOT to trust Canadian judges.”

„Echocast
2:52 PM on 4/5/2012
Natives get away from everything. Don't be racially discriminatory? The only ones being discriminated against is the rest of the non-native Canadian population! What a messed up justice system.”
” anon311872322
1:43 PM on 4/5/2012
Re: sandman59 8:36am on 04/05/2012

For a "historically extremely racist people" the rest of canadian society, be they white people, black, asian, south asian etc have been extremely generous to First Nations people.

Over a period of decades, billions upon billions upon billions of taxpayer funded hand outs have been given out in an effort to "help" first nation people.

Doesn't sound the least bit racist to me”

Ако в Канада действаше The 3 strikes law, горепосочения изрод щеше да е вече зад решетките и един невинен шофьор нямаше да е с разбито здраве завинаги.
Винаги съм се чудел, що за олигофрен трябва да си, за да ти е по-мъчно за престъпника?
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

emilcho написа:

Ми човек, който заявява, че няма да си промени мнението, независимо от аргументите срещу него, който изпитва носталгия по комунистическите "законност" и "ред" и на когото му пречат хуманитарните организации и правата на личността е много по-близо до талибанските идеи за законност отколкото до либерална Канада. Какъв според теб е човек, написал това:
Павел написа:... А на всички неталибани им пожелавам, изродът Трейси Лойд да обере възрастните им родители докато лежат в болницата.
Относно "Three strike law", според теб, въпросният пич заслужава ли присъдата си?
А защо ти не си промениш мнението и защо си мислиш, че твоите аргументи са по-добри?
И да - изпитвам носталгия по времената когато децата играеха до късно навън, необезпокоявани от никого. Изпитвам носталгия по времената когато коли не се крадяха и апартаменти разбиваха. Изпитвам носталгия по времената когато децата в голямото м/учасие си купуваха баничка със сирене, вместо марихуана. Защо трябва да отричам хубавите неща на един лош (не за всички) строй?
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

Павел написа:
emilcho написа:

Едни други олигофрени не са съгласни с неоспоримата ти логика http://www.csmonitor.com/2004/0310/p02s02-usju.html"

А защо ти не си промениш мнението и защо си мислиш, че твоите аргументи са по-добри?
И да - изпитвам носталгия по времената когато децата играеха до късно навън, необезпокоявани от никого. Изпитвам носталгия по времената когато коли не се крадяха и апартаменти разбиваха. Изпитвам носталгия по времената когато децата в голямото м/учасие си купуваха баничка със сирене, вместо марихуана. Защо трябва да отричам хубавите неща на един лош (не за всички) строй?
Защото аз подкрепих "моите" аргументи с публикации от студенти и професори в реномирани университети, а ти предимно с "неоспорима" логика, форумни коментари и лични обиди.
Сигурен съм, че в Саудитска Арабия, децата в голямото междучасие си купуват местния аналог на баничка със сирене, а не марихуана, камо ли алкохол. Да разбирам ли, че предпочиташ живота там пред изпълнената с опасности и престъпност Британска Колумбия?
Относно случая, който си постнал, отново "неоспоримата" ти логика сериозно куца. Това, че въпросният съдия е взел неособено добре мотивирано решение не се превръща автоматично в аргумент в полза на Three Strike Law. Предполагам, че прокуратурата би могла да обжалва пред по-висока инстанция и да защити тезата си, че присъдата е неадекватна.
Лично аз леко се страхувам от закон, който съди автоматично без оглед на конкретните обстоятелства при всеки отделен случай. Покажи ми компетентно мнение, че такъв закон работи без да нарушава ничии лични права и свободи и ще си призная, че мнението ми е погрешно.
Последно, относно "дебилчо", "олигофрен" и т.н. - от известно време имах чувството, че някъде съм те виждал и най-после се сетих - в картинния речник, срещу задник стои гордо твоята снимка.
Публикувай отговор