Именно за това става дума, Румене. Че когато целенасочено се насажда тотална омраза към определена класа, прослойка, общност и т.н., то никой не обръща внимание на детайлите. Всички представители се слагат под един общ знаменател и присъдата е еднаква за всички - да се смачка, да се ликвидира незабавно.roumensp написа:Аз не мога да го приема сериозно, иначе излиза, че и аз съм "еничар", понеже бащата на жена ми навремето е бил член на БКП и на всичкото отгоре и е работил на строителни обекти в Русия.optics написа:Ти сега сериозно ли или се пошегува ?agent Ozo написа: И дори не се замисляш, че никога убеден антикомунист не би си взел за жена комунистка или пък дъщеря на убеден комунист.Може би ме спасява единствено това, че не е бил "убеден комунист", а просто се е нуждаел от по-платена работа, каквато Партията-хранителница не можеше да осигури, но за сметка на това много внимаваше дали си й член, преди да те пусне за чужбина (пък било то и в Русия).
Сигурен да си, че в днешна "демократична" България, само някой от новите пишман-демократи да се почувства застрашен от теб, то мигом ще бъде извадена на показ и охулване тази ти роднинска линия. И дори ще се намерят (или пък купят) достатъчно на борой демократи-хунвейбини, които да са готови да те унищожат само поради тази причина.
А комунистите-идеалисти в България, колкото ги е имало, са ликвидирани от самите им съпартийци още преди 9-ти септември 44-та и малко след това. Останали са да властват кариеристи, властогонци и свитата им от блюдолизци, както е било и ще бъде при смяната на всяка власт. Та не го ли виждаме и днес същото. Къде са и кой си спомня днес за идеалистите-демократи от началото на промените? И кои са и какви са участниците в котерийните битки за власт?