Toronto - the saddest place in Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
jovani

Re: Toronto - the saddest place in Canada

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:Сега следва продажба с печалба и смяна на континентите - на новото място ще взимам 40% отгоре, ще плащам 2.5 пъти по-малки данъци (16% максимален такс бракет) и ще "живея в бъдещето", ако мога така да се изразя.
Джовани, в Хонг-Конг ли ще ходиш, там капитализма е още по-зверски не знам как ще се върже с либералните ти комунистически разбирания ;)
А да добавя, че последният път когато посетих това място се почувствах в кожата на Брат Пит, разхождащ се по плажа в Малибу.
Усещането е неповторимо. Климатът е бонус, който също не е за пренебрегване.
Когато дискутирахме въпросът за данъците ми казаха - няма да се притесняваш, тук данъци се плащат веднъж в годината - тогава обикновенно даваме годишният бонус, който ги покрива.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Бре Джовани..

Да не би да идваш в Коста Рика ?? :) (Описанието по-горе ме навява на подобна мисъл)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
anxeli

Re: Oпа...

Мнение от anxeli »

jovani написа:
Тръстфънда са "хора" или адвокати на билдъра - което за мен е едно и също. Билдърът регистрира нова корпорация когато почва строежа, която е независимо ентити и даже го пререгистрира няколко пъти като отделна корпорация по време на строежа. "Билдърът" се състои от различни ентитита - холдинг, инвестиционна фирма, строител, пропърти мениджър и т.н. - върви си вземи парите ако решат да обявят фалит.
Tова направо дивия запад тук, как живееш в такъв стрес :D. Прочети нещо по въпроса или да ти дам телефона на нашия адвокат, много хубаво обяснява. Нито адвокатската фирма е толкова нещастна, че да се занимава да се създава само за един билдър и неговия фънд, нито пропърти мениджмънта е част от билдъра, хубаво кондо нe се управлява от леля Минка и мъжа и, а от компании, отговорни за по 1000 и нагоре пропъртис.
Друг е въпроса с услугите които могат да си вършат взаимно ;), но това са различни компании, не си слагат главата в торбата един за друг.

Kъдето и да отиде човек, ако трябва пак да работи всеки ден, не ми го хвалете. Само Джовани може би ще събере достатъчно за да спре да работи, тъй като не прави никакъв продукт, а прави направо пари :D ... Но с тази недоверчивост към институциите незнам как ще остави служител да ги мениджва, а той само да бърка в печалбите :wasntme:, ще трябва пак сам да поработва :!: ...
Циганите - на Сатурн !
jovani

Мнение от jovani »

ivandaman написа:Бре Джовани..

Да не би да идваш в Коста Рика ?? :) (Описанието по-горе ме навява на подобна мисъл)
Нещо само не знам как ще си го докарам този доход при вас, но ако и ти си се чувствал като мен на времето те разбирам много добре :)

Айде че днес е петък и да взема да свърша някаква работа, че идва уволджака.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

anxeli написа:
jovani написа:
Тръстфънда са "хора" или адвокати на билдъра - което за мен е едно и също. Билдърът регистрира нова корпорация когато почва строежа, която е независимо ентити и даже го пререгистрира няколко пъти като отделна корпорация по време на строежа. "Билдърът" се състои от различни ентитита - холдинг, инвестиционна фирма, строител, пропърти мениджър и т.н. - върви си вземи парите ако решат да обявят фалит.
Tова направо дивия запад тук, как живееш в такъв стрес :D. Прочети нещо по въпроса или да ти дам телефона на нашия адвокат, много хубаво обяснява. Нито адвокатската фирма е толкова нещастна, че да се занимава да се създава само за един билдър и неговия фънд, нито пропърти мениджмънта е част от билдъра, хубаво кондо нe се управлява от леля Минка и мъжа и, а от компании, отговорни за по 1000 и нагоре пропъртис.
Друг е въпроса с услугите които могат да си вършат взаимно ;), но това са различни компании, не си слагат главата в торбата един за друг.

Kъдето и да отиде човек, ако трябва пак да работи всеки ден, не ми го хвалете. Само Джовани може би ще събере достатъчно за да спре да работи, тъй като не прави никакъв продукт, а прави направо пари :D ... Но с тази недоверчивост към институциите незнам как ще остави служител да ги мениджва, а той само да бърка в печалбите :wasntme:, ще трябва пак сам да поработва :!: ...
Адвокатите не са дъщерна фирма на билдъра - това е така, ама пропърти мениджмънта е (освен ако не се вземе решение на общото събрание на собствениците да се смени пропърти мениджмънта). Договорът не се сключва директно със холдинга на билдъра, а с новорегистрирана компания, собственност на билдъра, която си има собствен акаунтинг и ако фалира холдингът не носи отговорност. По време на строежа на кондото имаше няколко пререгистрации на корпорацията-собственик. И точно е дивият запад, с тази разлика, че фалити не се случват достатъчно често за да разбереш какво става тогава и как няма да си вземеш парите, а ще ви дадат земята и това, което са построили до момента да си го делите и то след няколко-годишни дела и като преди това са обезпечили всички останали кредитори.
Тарион ти гарантира 20К максимум от даунпеймънта.
Готов съм да чуя мнението на Марто по въпроса, който ми се струва че разбира повече от нас тази материя.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

jovani написа:
ivandaman написа:Бре Джовани..

Нещо само не знам как ще си го докарам този доход при вас, но ако и ти си се чувствал като мен на времето те разбирам много добре :)

Айде че днес е петък и да взема да свърша някаква работа, че идва уволджака.

Бе аз дойдох преди всичко заради слънцето, купона и местните девойки (На които по принцъп съм и фен )..
Фактът че заплатите в индустрията която работя са доста по-високи от Канадските се оказа само като допълнителен бонус..

Но да не отвличаме темата.. Която до колкото си спомням е "Колко гадно и тъжно място е Торонто" :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:Бе аз дойдох преди всичко заради слънцето, купона и местните девойки (На които по принцъп съм и фен )..
Фактът че заплатите в индустрията която работя са доста по-високи от Канадските се оказа само като допълнителен бонус.
Ама сега се чудиш как да се разкараш от там, нали? :) Явно не всичко е толкова розово.
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

Румене,
Аз дойдох тук с цели... И си ги постигнах.. Вече нямам какво да търся тук..
Исках да науча испански.. Научих го.
Исках да кпуноясвам.. Накупонясах се..
Исках слънце... Слънчасах отвсякъде поне за няколко петилетки напред
Исках готини девойки... Ожених се за една от тях. (За съжаление полигамията не е разрешена тук) :)
Не Исках деца (по-точно не ми бяха приоритет) но вече имам един хулиган на почти 5 години.. (Той ми е като бонус от престоя тук) :)

Докато си "постигах целите" минаха 10 години.. Май тайм из ап.. Има си място и време за всичко..

Времето ми тук изтече... Може би един ден на стари години пак да се довлека.. За пенсионери (и млади ергени) въобще не е лошо..

Всъщност ако живота беше перфектен бих живял във Ванкувър 10 месеца в годината и Януари и Февруари тук да избегнем малко от зимата.. и така..
Познавам хора които го правят това, но в моят случай не е възможно на настоящият етап..
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:Познавам хора които го правят това, но в моят случай не е възможно на настоящият етап..
И аз познавам и смятам и аз да го правя - 8 месеца в Канада, 4 на топло, но още не му е дошло времето. Все още съм, както се изразява jovani, "на тръстиката". :D

Между другото, в една друга тема Miteto беше пуснал един линк към статия, според която канадците са едни от най-щастливите хора на света:
http://www.forbes.com/2011/01/19/norway ... tries.html

Това май много не се връзва със заглавието на темата ...
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

Видях го този линк онзи ден когато го споменаха..

А бе щастието е когато си заобиколен от хора които обичаш и които те обичат..

Това според мен е най-големият проблем на много от емигрантите които тръгват на някъде сами.. За това повечето които са семейни са по-доволни от живота..

Моето лично скромно и некомпетентно мнение.. :)

.......................................................................
EDIT:
Между другото тези статистики на форбс са цитати от ето тази страница:
http://www.prosperity.com" Доста добре подреден сайт, с информация за всяка държава по различни показатели..

Друг е въпроса колко е достоверна тази информация.. Според тази страница САЩ са на първо място по.... (Are you ready for this??) ... Health Care..
That's where the credibility of this web site ENDS as far as I'm concerned.. LOL :D
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

jovani написа:

Адвокатите не са дъщерна фирма на билдъра - това е така, ама пропърти мениджмънта е (освен ако не се вземе решение на общото събрание на собствениците да се смени пропърти мениджмънта). Договорът не се сключва директно със холдинга на билдъра, а с новорегистрирана компания, собственност на билдъра, която си има собствен акаунтинг и ако фалира холдингът не носи отговорност. По време на строежа на кондото имаше няколко пререгистрации на корпорацията-собственик. И точно е дивият запад, с тази разлика, че фалити не се случват достатъчно често за да разбереш какво става тогава и как няма да си вземеш парите, а ще ви дадат земята и това, което са построили до момента да си го делите и то след няколко-годишни дела и като преди това са обезпечили всички останали кредитори.
Готов съм да чуя мнението на Марто по въпроса, който ми се струва че разбира повече от нас тази материя.
Решението за смяна на пропърти компанията се взима от борда на директорите, а не от общото събрание. Нашата пропърти мениджмънт компания създадена преди 13 г. и мениджва 240 блока в GTA. Не че са цвете, но определено не са собственост на Грейт Гълф Хоумс, клиенти са им от големите и Емпайър Кондоминиумс и Монарх, както и множество стари, частни и неизвестно на кого принадлежащи блокове. Няма как някой вече да ги е сменил защото първото общо събрание беше вчера. Взе се решение директорите да ги сменят :rofl: ...
Не се заяждам, но като собственик на кондо трябва да вземеш да прочетеш кондоминиум акта. Ако го беше прочел щеше да спиш по-спокойно досега. Извадка :
"Condo purchasers are also protected for deposits over $20,000 by the trust and excess deposit provisions of the Condominium Act." В агриймънта ти също трябва да го пише.
Може би има билдъри които се пререгистрират няколко пъти и чиито адвокати сами държат фонда с парите, такъв беше случая с казахстанците на Блур 1, но те пък продадоха земята с 10-20% печалба и се разплатиха с всички. Това е другото нещо, ако локейшъна е супер никога няма да останеш с 1/400 от парче земя с основи.
Има ли изобщо такъв случай :clap:, собствениците са си направили сами компания и ще си го достроят ? Не получават ли просто малък чек от ликвидаторите ?
Циганите - на Сатурн !
jovani

Мнение от jovani »

anxeli написа:
jovani написа:

Решението за смяна на пропърти компанията се взима от борда на директорите, а не от общото събрание. Нашата пропърти мениджмънт компания създадена преди 13 г. и мениджва 240 блока в GTA. Не че са цвете, но определено не са собственост на Грейт Гълф Хоумс, клиенти са им от големите и Емпайър Кондоминиумс и Монарх, както и множество стари, частни и неизвестно на кого принадлежащи блокове. Няма как някой вече да ги е сменил защото първото общо събрание беше вчера. Взе се решение директорите да ги сменят :rofl: ...
Не се заяждам, но като собственик на кондо трябва да вземеш да прочетеш кондоминиум акта. Ако го беше прочел щеше да спиш по-спокойно досега. Извадка :
"Condo purchasers are also protected for deposits over $20,000 by the trust and excess deposit provisions of the Condominium Act." В агриймънта ти също трябва да го пише.
Може би има билдъри които се пререгистрират няколко пъти и чиито адвокати сами държат фонда с парите, такъв беше случая с казахстанците на Блур 1, но те пък продадоха земята с 10-20% печалба и се разплатиха с всички. Това е другото нещо, ако локейшъна е супер никога няма да останеш с 1/400 от парче земя с основи.
Има ли изобщо такъв случай :clap:, собствениците са си направили сами компания и ще си го достроят ? Не получават ли просто малък чек от ликвидаторите ?
Има такива случаи, например небезизвестните Sapphire Tower за които има доста информация в гугъл и уикипедия (http://en.wikipedia.org/wiki/Sapphire_Tower):

On July 20, 2007, Sapphire Tower Development Corp., the parent company fully owned by Harry Stinson, was approved for bankruptcy protection. All future plans of development for the Sapphire Tower were stopped. Sapphire Tower Development Corp. is currently listing the development (including land) for sale to respective buyers in order to repay creditors.

Нашият пропърти мениджмънт се нарича "Saddlebrook Property Management", собственост на "Saddlebrook construction", собственост на "Saddlebrook Management Consultants" (последните две може и да са в обратен ред, не че има някакво значение); а отгоре на всички стои "Pemberton Group" които твърдят, че имат 50 годишна история. Самият обект е инкорпориран 3 пъти до сега, като всяка последваща компания поема активите и пасивите на предишните - не бих се учудил ако и в твоят случай е имало няколко корпорации - те са транспарентни за крайните клиенти, защото гледат много да не ги плашат с излишен шум.

Адвокати са "Bratty and Partners", които до колкото разбирам са големи акули в този бизнес.
Специално локейшънът и вюто в нашият случай са много добри, така че не се съмнявам, че ще му вземем добра цена накрая. Обаче забавянията бяха изключително дълги (и както знаете нищо не може да се направи в такива случаи - не че не сме знаели рисковете). Като извинение един пич подхвърли, че е виждал случай кондоминиум да бъде забавен с 5 години, като един от купувачите (жена) починала преди да успее да влезе във владение на собствеността си.

Проблемът ми беше, че исках да се отърва от това кондо по-рано, за да мога да се преместя на друго място, но както добре знаеш докато траеше конструкшъна не можеше да си прехвърлим правата на друг купувач (което е друга странност - в края на краищата депозитът е при билдъра и какво го боли него ако клиентите препродават в незавършен вид). Не обичам да играя игри в които аз нямам никакви права, а отсрещната страна може да прави каквото си иска - и честно казано не искам да се занимавам да съдя някого, да препродавам земя от фалирал конструкшън или каквито и да било риъл естейт оперейшънс, а и имам достатъчно имоти в България та да се хвана на въдицата "вижте ме какво луксозно кондо си имам" (и плащам за него като поп).
Поне не на този акъл, който имам в момента...
Omega3

Мнение от Omega3 »

За пьрви пьт чувам, че е вьзможно да ти продата нещо и да ти ограничат прават на собственост така драстично.

Джовани, следващият пьт когато подписваш договор с голяма стойност е хубаво да го дадеш на един адвокат да си даде мнението и да ти го разчете.

Компаниите си слагат каквото им е изгодно в договорите и не ведньж сьм виждал сьдьт да отмени или анулира клаузи от даден договор.

Например предполагам, че правата на собственост вьрху реколтата на царевица на Коста Рика за 2015 е била препродадена поне 5 пьти вече, и до 2015 ще си смени собственика поне още 10 пьти. Та не виждам какви може да са мотивите да се цигьнят толкова с някакви си гарсониери.

Ето какво намерих след много краткo тьрсене :
A stipulation of inalienability is made in writting at the time of transfert of ownership of the property. This stipulation is valid only if ti is temporary and justified by a serious and legitimate interest. Любопитен сьм да видя какви са тия serious and legitimate interest на компанията за която говорите.

A person whose property is inalianable may be authorized by the court to dispose of the property if the interest that justified the stipulation if inalienability has disappeared or where a greater interest comes require it.

И най накрая : Anu clause tending to prevent a person whose property is inalienable from contesting the validity of the stipulation of inalienability or from applying for authorization to transfet the property is deemed unwritten.

Аз лично не бих се подписал под никакьв договор, който ми ограничава правата на собственост, освен ако не става вьпрос за законните ограничения.
jovani

Мнение от jovani »

Omega3 написа:За пьрви пьт чувам, че е вьзможно да ти продата нещо и да ти ограничат прават на собственост така драстично.

Джовани, следващият пьт когато подписваш договор с голяма стойност е хубаво да го дадеш на един адвокат да си даде мнението и да ти го разчете.

Компаниите си слагат каквото им е изгодно в договорите и не ведньж сьм виждал сьдьт да отмени или анулира клаузи от даден договор.

Например предполагам, че правата на собственост вьрху реколтата на царевица на Коста Рика за 2015 е била препродадена поне 5 пьти вече, и до 2015 ще си смени собственика поне още 10 пьти. Та не виждам какви може да са мотивите да се цигьнят толкова с някакви си гарсониери.

Ето какво намерих след много краткo тьрсене :
A stipulation of inalienability is made in writting at the time of transfert of ownership of the property. This stipulation is valid only if ti is temporary and justified by a serious and legitimate interest. Любопитен сьм да видя какви са тия serious and legitimate interest на компанията за която говорите.

A person whose property is inalianable may be authorized by the court to dispose of the property if the interest that justified the stipulation if inalienability has disappeared or where a greater interest comes require it.

И най накрая : Anu clause tending to prevent a person whose property is inalienable from contesting the validity of the stipulation of inalienability or from applying for authorization to transfet the property is deemed unwritten.

Аз лично не бих се подписал под никакьв договор, който ми ограничава правата на собственост, освен ако не става вьпрос за законните ограничения.
Ако искаш да си купиш ново кондо в Торонто ще се подпишеш и хоро ще играеш.
А нека Анксели и/или Марто ти обяснят защо не можеш да си продадеш интереса в конструкшъна докато не го завършат - предполагам, че е свързано с риск асесмънта на билдъра на новите потенциални собственици, според мен риск за билдъра няма при положение че са платени 15% даунпеймънт. Другото съображение е да не се конкурират непродадените апартаменти на билдъра, докато той не си разпродаде билдинга...
Omega3

Мнение от Omega3 »

Не знам до колко това са serious and legitimate interest за да се ограничат правата. Това само един сьдия може да го реши, адвокатьт само може да предполага.

Тоя Торонто направо ме разбива. Пьрво застрахователните компании са си измислили и фиксирали някакви фантастични суми, второ не можеш да си купиш ново без да подписваш договори които явно заштитават само интересите на някакви бизнес акули.
Публикувай отговор