zorbat написа:И аз щях да питам същото - няма ли вече покани за интервю или сертификати...
А вие имате ли приятели, които са на място и които ще ви търсят квартира и ще ви чакат с хляб и сол на летището?
Ами какво да ти кажа - приятели нямаме. Може да се каже, че имаме познати и контакти. Аз си мисля, че е важно да имаш кой да те ориентира относно първоначалното оформяне на документи там, търсене на квартира, работа, как са си напишеш CV и мотивационно писмо /не е като европейските и българсикте шаблонизирани формати/, разкази относно манталитета и поведението на интервю и в работна среда и т.н. Хубаво е ако има кой да ти помогне, но според мен всеки трябва да е наясно с това какво прави и какво трябва да направи и да разчита основно на себе си. Има една приказка: брата си е брат, но сиренето си е за пари. Така, че който чака червено килимче в Канада, ще остане разочарован. Приятелите и добрите познати могат да ви помогнат с инфо / а това е безценен ресурс според мен/, но никой не е длъжен да страда заради това, че е отишъл някой тотално неподготвен за това, което го чака или с недостатъчни знания по езика/езиците, или такива дето се оплакват, че ги счупили от работа / имаше такъв пост във форума/. Да работиш, когато си наработа на мен лично ми се струва абсолютно нормално, когато си на почивка или на маса пък би трябвало да се забавляваш, но при нас тук е обратно - на работа се забавляваме / кой в кафето, кой в нета/, а като седнем на маса - говорим за работа.
Май се отплеснах много, но това е моето мнение. Всеки може да се оправи и сам, стига да е амбициозен, находчив и да не лети в облаците, но полученото наготово инфо е ценно, защото се пести време, а съотвено и пари.