Монолог по темата Канада
Az se broya za ikonomicheski imigrant,ima drugi politicheski ,presledvani ot regima v tyahnite strani ili takiva koito sa bezpristrastni kam politikata,no sa zastrasheni i gertvi na razmirici i etnicheski konflikti,no yavno se oformya i treta kategoriya -interischii za koito nay prekrasnoto mesto na sveta ste e tova kadeto ste im izchetkat samolyubieto i ste im izlaskat samochuvstvieto.Za da nyama nedorazumeniya az sam tuk v momenta ,a ne v Balgariya zashtoto imam vazmognost da izkarvam po veche pari i ne se oplakvam ,che v Bg. nyakoi mi e prechil,priemam ,che tolkova sa mi bili vazmognostite.ne priemam obache tezata ,che tuk nyakoi mi pomaga ,a v Bg. mi e prechil,hipotetichnata pomosht mi idva ot fakta ,che tuk rabotya v mnogo po dobre razvita i organizirana ikonomika.
Bastune, ti si intelginten chovek yavno, nyama kakvo da ti obyasnyavam ako ne im harea na kanadcite kade otivat, v USA obiknoveno kak kade. A, na bg ne y puka za men, nito ochakvam da y puka. nyama kakvo da se obyasnyavam shto sam neutralen. Tova sa filosofski vaprosi ot lichen harakter i nyama znachenie, izborat si e moy i taka shte bade.
Kolkoto do Lub0, to si e moya rabota v koi forumi shte hodya, az hodya i v makedonskiya forum kadeto pishuvam na makedonski, OK?
I kato vlizam v toya forum ne vlizam ot lyubov kam bg, vervay mi, a za da obmenyam polezno info s opredeleni hora. A, ti si me narichay kakvoto iskash. 
Kolkoto do Lub0, to si e moya rabota v koi forumi shte hodya, az hodya i v makedonskiya forum kadeto pishuvam na makedonski, OK?

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид

Molto bene, Valdi64! ti si padash may fan na italianskiya ezik i kultura! shtoto i az!
V chetvrtak italianskiya klub on campus ima sabranie, v nedelya shte pravim konferenciya, posvetena na italokanadskata kultura. Az ne samo sam chlen na kluba, ami i daje otgovaryam za debatite na tema opazvaneto na italianskiya ezik v Canada.
Abe bazikat si e bazik, ama naistina golyam zor da se opazi toya krasiv ezik tuk. hlapetata ne iskat da uchat italianski, zatova tryabva da pravim promocii na toya super ezik.
Taka che ako mojesh da doydesh v Ottawa nedelya si pokanen na konferecniya s free italianska manja! Ako shte idvash mi prati lichno saobshtenie da ti pratya registration form.

Taka che ako mojesh da doydesh v Ottawa nedelya si pokanen na konferecniya s free italianska manja! Ako shte idvash mi prati lichno saobshtenie da ti pratya registration form.

Per aspera ad astra!

Драги Canuck,
Браво за описанията на местата, които посещаваш
. Чрез погледа на индивида трябва да разказва за всичко в този живот. истинската картина се получава само от механичния сбор на такива погледи.
По отношение материала ти в тази тема прочети следното мое мнение:
Смятам, че след 10 години ти ще разказваш само за победите на българите, защото ще разбереш, че "хората постовени при определени условия с учудващо упорство проявяват едни и същи дефекти"/това -от Мирон Иванов/ т.е. между българи, канадци и всякакви,каквито ви се намират там, разлика няма. Т.е. неизменно ще стигнеш до убеждението, че България не е друго, а само земята /КАЛТА/ от която си направен. А понеже човека/и аз, и ти/ е егоистично същество - обича най-много себе си, то ти няма начин да един ден да не декларираш пред канадците, че обичаш земята си и че тя " знаете ли, е много хубава".
Виж, ентусиазма от професията е временно нещо, обикновенно се изпарява с младостта,защото човек приживе рядко може да има признанието и любовта на маса чужди хора /ти, както разбирам се занимаваш с история и по-добре от мен знаеш това/ .
Объркано стана, но нейсе. Бъди здрав

Браво за описанията на местата, които посещаваш

По отношение материала ти в тази тема прочети следното мое мнение:
Смятам, че след 10 години ти ще разказваш само за победите на българите, защото ще разбереш, че "хората постовени при определени условия с учудващо упорство проявяват едни и същи дефекти"/това -от Мирон Иванов/ т.е. между българи, канадци и всякакви,каквито ви се намират там, разлика няма. Т.е. неизменно ще стигнеш до убеждението, че България не е друго, а само земята /КАЛТА/ от която си направен. А понеже човека/и аз, и ти/ е егоистично същество - обича най-много себе си, то ти няма начин да един ден да не декларираш пред канадците, че обичаш земята си и че тя " знаете ли, е много хубава".
Виж, ентусиазма от професията е временно нещо, обикновенно се изпарява с младостта,защото човек приживе рядко може да има признанието и любовта на маса чужди хора /ти, както разбирам се занимаваш с история и по-добре от мен знаеш това/ .
Объркано стана, но нейсе. Бъди здрав

Thanks, gmvg! moje i da e taka, oshte ne znam! Fakt e obache, che kato doydoh tuk byah bukvalno besen spryamo bg, posle postepeno pridobih neutralitet, taka che i do lyubov moje da stigna, koy znae, vremeto shte pokaje. Moje i da e taka kakto kazvash, makar che se samnyavam. Prosto kato chuya bg, nikakvi emocii ne provokira tova u mene, daje kato chuya za bg uspeh pozdravyavam vsichki, koito se chuvstvat bulgari i gi uvajavam, no az lichno se radvam mnogo poveche kogato vidya klenoviyat list!
No, opredeleno veche ne se drpam kato me predstavyat ot Ottawa i bg, ot proizhoda ne moje da se izbyaga, no slava Bogu ot mestojitelstvoto moje.
No, i ot druga strana ne mi lipsva nishto bugarsko, nito novini, nito hrana. Lipsvat mi samo opredeleni hora.
Tons of health, happiness and success for you!

Tons of health, happiness and success for you!

Per aspera ad astra!

Canuck ,makar i dosta kraen za men si prav !
Niko ,govori6 za masata ot narod ,a mi vsi4ko zavisi ot tvoite vazmojnosti ,kato sa kolkoto na ciganite ,6te6 ne 6te6 sred tiah jivee6 ...po sa6tia na4in moje spokoino da se razhodi6 i v kv. Liulin v Sf. i tam 6te ti se vidi ne 4erno i sivo mi ne znam kakvo ...az v Sofia jiviah na edno ot nai-hubavite mesta v centara ,sega v montreal sa6to jiveia na super miasto ,tova mi izliza skapo ,za6toto vse o6te ne sam osiguren ,podgotven za podobni razhodi ,no za men i semeistvoto mi nai-vajno e da se 4uvstvame konfortno i dobre ,pone tam kadeto jiveem ,a ako Gospod ni dade vazmojnost i imame malko kasmet ,da moje da stane sa6toto i v ejednevieto v rabotata ni ...vapros na li4en izbor e ,nikoi ne te e zavrial na sila sred boklucite -nali!ograni4i se v edno za smetka na drugo ,pone dokato niama6 vazmojnost da se prostira6 na po -6iroko !
:idea: 
Niko ,govori6 za masata ot narod ,a mi vsi4ko zavisi ot tvoite vazmojnosti ,kato sa kolkoto na ciganite ,6te6 ne 6te6 sred tiah jivee6 ...po sa6tia na4in moje spokoino da se razhodi6 i v kv. Liulin v Sf. i tam 6te ti se vidi ne 4erno i sivo mi ne znam kakvo ...az v Sofia jiviah na edno ot nai-hubavite mesta v centara ,sega v montreal sa6to jiveia na super miasto ,tova mi izliza skapo ,za6toto vse o6te ne sam osiguren ,podgotven za podobni razhodi ,no za men i semeistvoto mi nai-vajno e da se 4uvstvame konfortno i dobre ,pone tam kadeto jiveem ,a ako Gospod ni dade vazmojnost i imame malko kasmet ,da moje da stane sa6toto i v ejednevieto v rabotata ni ...vapros na li4en izbor e ,nikoi ne te e zavrial na sila sred boklucite -nali!ograni4i se v edno za smetka na drugo ,pone dokato niama6 vazmojnost da se prostira6 na po -6iroko !

Последно промяна от filanki6iata на Сря Окт 22, 2003 9:07 pm, променено общо 1 път.
Etnosi -rodina ...se6tam se za `Velikia diktator` za re4ta na 4arli otpravena kam vsi4ki narodi -pomnite li ia ?!
edno vreme na edna ot stenite na tavana mi ,po hiparski napisa niakoi :-`Sprete zemiata!- iskam da sliaza` haresvah tozi nadpis ...dnes bih go zamenil s edin drug (koito sre6tnah niakade tuk):`Da kacna seten pat se molia ,na rodnata planeta, dala mi jivot,da vperia vzor na gore v nebesata i v halmovete zeleni na Zemiata`
ako me razbirate kakvo iskam da kaja : ` valcite sazdali ko6arite za onezi ovce ,koito sami predpo4eli da badat v tiah `
rodi mi se da6teri4ka v Canada i ne mislia ,4e 6te bade po -ograni4ena ,ako predi vsi4ko se 4uvstva grajdanin na sveta (kakavto e vseki Kanadec) ot kolkoto grajdanin na Balgaria (smeti6te za nadejdi) i o6te ne6to samo da kaja na vsi4ki zakleti rodoliubci -ne mislete ,4e ot `4erno` more po-dalboko nema nema i ,4e po -visoko ot vito6a ,nema !...poobikolil sam tuk tam sveta i razbrah ,4e ima stra6no po -krasivi mesta ,koito si zaslujava da se vidiat ,no s obremenenata ni robska psihika ,niakoi hora predpo4itat da si ostanat s otvoreni o4i v pe6terata i da si misliat ,4e vijdat vsi4ko i ,4e izvan neia edinstvenoto koeto moje da im se slu4i ,e da oslepeiat ot svetlinata ...
edno vreme na edna ot stenite na tavana mi ,po hiparski napisa niakoi :-`Sprete zemiata!- iskam da sliaza` haresvah tozi nadpis ...dnes bih go zamenil s edin drug (koito sre6tnah niakade tuk):`Da kacna seten pat se molia ,na rodnata planeta, dala mi jivot,da vperia vzor na gore v nebesata i v halmovete zeleni na Zemiata`
ako me razbirate kakvo iskam da kaja : ` valcite sazdali ko6arite za onezi ovce ,koito sami predpo4eli da badat v tiah `
rodi mi se da6teri4ka v Canada i ne mislia ,4e 6te bade po -ograni4ena ,ako predi vsi4ko se 4uvstva grajdanin na sveta (kakavto e vseki Kanadec) ot kolkoto grajdanin na Balgaria (smeti6te za nadejdi) i o6te ne6to samo da kaja na vsi4ki zakleti rodoliubci -ne mislete ,4e ot `4erno` more po-dalboko nema nema i ,4e po -visoko ot vito6a ,nema !...poobikolil sam tuk tam sveta i razbrah ,4e ima stra6no po -krasivi mesta ,koito si zaslujava da se vidiat ,no s obremenenata ni robska psihika ,niakoi hora predpo4itat da si ostanat s otvoreni o4i v pe6terata i da si misliat ,4e vijdat vsi4ko i ,4e izvan neia edinstvenoto koeto moje da im se slu4i ,e da oslepeiat ot svetlinata ...