Здравейте,
бих искала да попитам съфорумниците от Канада въпрос за ползата от кредитна карта.
Брат ми е в щатите със зелена карта от четири месеца. Вече има кредитна карта и разполага със сума значително повече от намиращата се в сметката. Предлага да ми издаде втора карта на мое име и да имам достъп до авоарите. Освен налични финанси, подобна карта ще ми помогне ли при наемане на квартира/нещо, което ме притеснява от сега/, прекарване на телефон и др.?
Мерси за всички отговори.
С какво ще ми помогне такава крадитна карта?
С какво ще ми помогне такава крадитна карта?
Good luck!
Re: С какво ще ми помогне такава крадитна карта?
Да, разбира се, ще имаш полза. Наличието на кредитна карта си е едно голямо удобство при плащания на всякакви сметки, но по-важното е че тя те легитимира като човек на когото може да се има доверие - след като банката ти е гласувала доверие да ти даде кредитна карта, значи си човек на когото може да се гласува повече доверие по принцип. Поне тукашната логика е такава.Клара написа:Здравейте,
бих искала да попитам съфорумниците от Канада въпрос за ползата от кредитна карта.
Брат ми е в щатите със зелена карта от четири месеца. Вече има кредитна карта и разполага със сума значително повече от намиращата се в сметката. Предлага да ми издаде втора карта на мое име и да имам достъп до авоарите. Освен налични финанси, подобна карта ще ми помогне ли при наемане на квартира/нещо, което ме притеснява от сега/, прекарване на телефон и др.?
Мерси за всички отговори.
Абсолютно вярно. Но от друга страна все пак си е удобство, защото, когато отидеш да си прекарваш телефон или да вземаш нещо под наем, те питат дали имаш кредитна карта и не ги интересува на чие име е сметката - за тях е важното, че те гарантирано ще си вземат парите и не ги бърка кой ще ги плаща послеLub0 написа:Няма да ти помогне с нищо свързано с кредитна история. Първо картата няма да е на твое име (сиреч ти няма да си титуляра) и второ кредитните досиета между САЩ и Канада нямат връзка...

.
...