Моите впечатления от България

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

KolioBalkanski, най-голямата далавера е да си купиш една яхта и накадето те духне вятарът - примерно зимата на карибите, лятото в европа, малко чартър от време на време за джобни и пей сърце.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Lub0 написа:Какво толкова сте се хванали с тази България и тази Канада, на света има толкова по-хубави места за живеене, направо чак ви се чудя.
Изображение
KolioBalkanski написа:... procheti na ide.li za edin BG v dominican republic
Дай един линк де ...
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
flateric

Мнение от flateric »

Lub0 написа:KolioBalkanski, най-голямата далавера е да си купиш една яхта и накадето те духне вятарът - примерно зимата на карибите, лятото в европа, малко чартър от време на време за джобни и пей сърце.
ама като на собственика на AOL (ли беше) със баскетболно игрище в "задния двор" :lol: е наистина добра идея.
бях гледал по дискавъри за хотел "Атлантида" и когато директора на хотела каза че наема за яхти на седмица е 8 хиляди долара, и имаше яхта на един арабин стояща там от 9 месеца, останах леко усмихнат :lol: :lol:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

VanBC написа:
Lub0 написа:Какво толкова сте се хванали с тази България и тази Канада, на света има толкова по-хубави места за живеене, направо чак ви се чудя.
Изображение
KolioBalkanski написа:... procheti na ide.li za edin BG v dominican republic
Дай един линк де ...
http://ide.li/modules.php?name=News&new_topic=34
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
todor73

Мнение от todor73 »

Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

Любо-президент :beer:
nobleman

Re: Моите впечатления от България

Мнение от nobleman »

.....................
Последно промяна от nobleman на Съб Фев 19, 2005 4:50 pm, променено общо 1 път.
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

nobleman написа:
maria29 написа: ....нито България са идеалното mясто за живеене.
maria29, имам един зет-французин, който си е наумил да купува имот в БГ, и по специално по нашто Черноморие. Аз му викам, недей, ама той като се е заянатил и само това повтаря - България е красива и искам тук да живея. А сега де :? , ти какво би му казала :idea: , щото той на 01.03 пристига да купува имот- да го подкрепим ли или да го разкандардисваме.
Аmи защо ще го разкандардисваш? Иска да иmигрира в Бг, 4удесно, пък като дойде 6те разбере 4е освен красиви неща в Бг иmа и не дотаm лицеприятни гледки и 6те прецени дали mоже да живее в Бг. Важното е преди да инвестира и иmигрира обя4е да разгледа добре страната, даже ако mоже да поживее за известно вреmе в БГ, така няmа да остане излъган от красиви сниmки, голеmи приказки и платени статистики от Интернет (както на някои държави).
Ако пита6 дали това е добра инвестиция 6те ти кажа 4е недвижиmото иmу6тество винаги е добра mакар изисква6та ликвидни средства инвестиция, но е важно да се купи на реална цена (а не изкуствено зави6ена). Вие саmи преценете как са в mоmента цените на иmотите.
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
levac

Мнение от levac »

Nobleman, zavedi go tvoia set v n iakoe zaliuhano kapanche pokrai plaja, kadeto daniat iako chalga i personala e ot drapnati (razbirai sponati)lelki i mustakati bekove deto broikat mackite ( i ne mi kazvaite,che niama takiva mesta,shtoto az minalata godina biah tam i vidiah !!) , daivai mu da chete 3 dena podred BG vestnici i da slusha novini. Ako do 3tia den ne se otkaje - da kupuva :-):D :lol:
Angie

Мнение от Angie »

Всеки съди от собствената камбанария, трудно ще убедиш някой, особено чужденец, да погледне през твоите очи. Забелязала съм, че дори когато на мен всичко ми е ОК и съм се постабилизирала материално сама започвам да си вярвам колко е готино всичко в България и как страната върви напред. Определено ми се струва, че така става и с нашите политици, някои доста са си повярвали. И след поредния абсурд и болезнено приземяване бързичко се отрезвявам. Обаче хората с много пари и в България рядко падат на земята и доста успешно си да живеят в другия, паралелен свят на охолството, като са слепи за всичко останало (освен за разни технически неудобства плюс дразнещата погледа (но само него), беднотия около тях). Та ми се струва, че твоят зет няма скоро да прогледне за българската действителност, защото едва ли ще стигне до положение, в което тя съществено да пречи на неговото лично съществуване.
joro

Мнение от joro »

Angie написа:Всеки съди от собствената камбанария, трудно ще убедиш някой, особено чужденец, да погледне през твоите очи. Забелязала съм, че дори когато на мен всичко ми е ОК и съм се постабилизирала материално сама започвам да си вярвам колко е готино всичко в България и как страната върви напред. Определено ми се струва, че така става и с нашите политици, някои доста са си повярвали. И след поредния абсурд и болезнено приземяване бързичко се отрезвявам. Обаче хората с много пари и в България рядко падат на земята и доста успешно си да живеят в другия, паралелен свят на охолството, като са слепи за всичко останало (освен за разни технически неудобства плюс дразнещата погледа (но само него), беднотия около тях). Та ми се струва, че твоят зет няма скоро да прогледне за българската действителност, защото едва ли ще стигне до положение, в което тя съществено да пречи на неговото лично съществуване.
Правилно! Едно е туризъм, друго е емиграция. Чужденците, дето идват в България да си купуват имоти идват с много пари, да си ги харчат тук, не идват, за да работят за 200 лева на месец и да ходят в смрадливи капанчета да пият менте ракия и да слушат чалга. Те могат да си позволят и по-луксозни заведения, и по-луксозна обстановка, за тях България си е един рай, при това доста по-евтин от западните курорти.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
nobleman

Мнение от nobleman »

............................
Последно промяна от nobleman на Съб Фев 19, 2005 4:50 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

nobleman написа:
maria29 написа: Иска да иmигрира в Бг, 4удесно, пък като дойде 6те разбере 4е освен красиви неща в Бг иmа и не дотаm лицеприятни гледки и 6те прецени дали mоже да живее в Бг. Важното е преди да инвестира и иmигрира обя4е да разгледа добре страната, даже ако mоже да поживее за известно вреmе в БГ, така няmа да остане излъган от красиви сниmки, голеmи приказки и платени статистики от Интернет (както на някои държави).
Ако пита6 дали това е добра инвестиция 6те ти кажа 4е недвижиmото иmу6тество винаги е добра mакар изисква6та ликвидни средства инвестиция, но е важно да се купи на реална цена (а не изкуствено зави6ена). Вие саmи преценете как са в mоmента цените на иmотите.
maria29, мисълта ми е, че се сблъскваме с един парадокс - съпругата му, която е една от нашите красиви, интелигентни, владещи три западни езика, българка, не ще и да чуе за България, защото докато живееше тя в нашата татковина, освен сервитьорка, друга работа не можеше да си намери, и отивайки във Франция, воала, хубава работа (разбира се бачкането е яко), отношение на колегите й е като към равна с тях (с изкл. първите два-три месеца), и сега пет години по-късно, нейния френски съпруг се оказва по-българин и от нея. Иска човека имот в България - като инвестиция, това е супер, но дали си заслужава. Ето ни и нас, в момента ние също искаме да напуснем България :? , което би трябвало да му говори нещо, но уви, човека е влюбен в нашата страна.
Ами парите са си негови-на теб какво ти пука?!Щом му харесва да си купи имот-то и без това,едва ли ще живее целогодишно там? :wink:
monny

Мнение от monny »

Lub0 написа:KolioBalkanski, най-голямата далавера е да си купиш една яхта и накадето те духне вятарът - примерно зимата на карибите, лятото в европа, малко чартър от време на време за джобни и пей сърце.
а зощо пък не, може и да го постигнеш след около .... 20 години :beer:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

monny, лично аз мога да го направя и сега, но съм го отложил с 15-на години за да порасне детето, че съм мързелив родител и няма да мога да му отделям по няколко часа на ден за часни уроци, пък и не мисля че яхта колкото и да е голяма е подходящо място за отглеждане на деца...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено