Моите впечатления от България

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Tany

Моите впечатления от България

Мнение от Tany »

Аз бях в България за последно Март месец миналата година, след известен престой във Финландия.
Понеже пътувах сама със сина ни, на летището ми съдействаха доста. Повикаха ме най-отпред за паспортния контрол, въпреки че бях накрая на опашката. На мен ми стана малко неудобно, но бях поласкана от този жест. Това не ми се е случвало на никое друго летище. Помогнаха ми и с багажа после, защото нямаше колички, а аз имах два куфара.
Посрещнаха ме приятели и роднини и се радвах от сърце на компанията им. Един ден седнах да пийна кафе пред едно от тези местенца, които са като малка будка и с масички отпред. Взех си сандвич и еспресо и се настаних. След малко дойде продавача от будката и ми върна 20ст., защото ми бил таксувал кафето за нес, по погрешка. Този жест също много ме впечатли. Нито аз ще обеднея с тези стотинки, нито той ще забогатее с тях, важно е отношението.
От магазинчето, където купувах мартеници за приятелите си пък ми дадоха една повече, хей така за мен. Още един мил жест, който няма да забравя.
Тръгнах да си купувам чехли, защото ми излезе мазол на петата и никакви обувки не можех да изтърпя. И в едно магазинче,където ми се видя, че имат най-голям избор започнах да меря. Около половин час избиране и размишление беше. Или нямаха моя номер от моделите, които харесвам, или на мен не ми харесваха моделите които ми ставаха... А продавачката през цялото време ми издирваше най-различни, без да проявява отегчение или досада, напротив беше доста мила.
Общо взето имам хубави впечатления от България. Не казвам, че ги няма боклуците, озлобените хора или дупките по улиците. Всичко си е там и хубавото и лошото, както и тук! Просто всеки човек вижда различни аспекти от действителността и ги оценя различно.
Както, когато се срещнах с майката на една българка от Хелзинки. Та нейните първи думи бяха "Гледай, каква мръсотия, това има ли го във Финландия!" и възмутено сочеше боклуците около близкото кошче. А аз дори не го бях забелязала, отивайки към нея с моето "Здравей!" Е в този случай аз отивах да видя нея, а тя?
Аватар
maria29

Re: Моите впечатления от България

Мнение от maria29 »

Tany написа:. Всичко си е там и хубавото и лошото, както и тук![/i] Просто всеки човек вижда различни аспекти от действителността и ги оценя различно.
Напълно съm съгласна с теб Таня, няmа рай ... Нито Канада, нито България са идеалното mясто за живеене. Но никога не бих плюла по родината си и сънародниците си както саmите канадци и чужденци не го правят. За mен това е предателство къm корените mи и произхода mи. А на тези, които ве4е са "приели" Канада за своя родина 6те кажа че "никой не обича и не вярва на предателите"...
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
bateto

Мнение от bateto »

Предимството за мен в Б. спрямо Ка. е ,че като завали сняг и ти затрупа колата можеш спокойно да си я оставиш на улицата и да си я подкараш чак след като се разтопи,а аз сега трябва да ходя да я вадя от пряспата с която я затрупа булдозера и да я местя от другата страна на улицата за да не гризна поредният тикет.Айде пак счупих две лопати във виелицата,начин на живот.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Хехе Бате, ама ако колата ти струва повече от 2000 лв и живееш в София или Пловдив например, дали ще си "спокоен" ако я оставяш на улицата вместо в гараж или на платен паркинг :wink: Особено ако нямаш лепенка от някои определени застрахователни компании (в близкото минало - рекетьорски компании :evil: ) Та няма да имаш тикет, ама ще имаш обаждане по телефона да снесеш 1/3 от цената на колата ако искаш да си я видиш пак :cry:
Аватар
radi-ju

Мнение от radi-ju »

Mite tova veche e minalo..............., v momenta banditite sa tolkova gladni i ne smeyat da si pravyat svoevoliya kakto predi 4-5 god.
Izkluchenie pravyat raboteshtite banditi v chujbina........., napr. v Espana policiata e vdignala ratce ot bg. kradci na koli.!!!
Tam sa namerili za dobre da tvoryat nai veroyatno!!! 8)
Nai trudno mi beshe da se naucha da ne ochakvam blagodarnost.
Аватар
stur4o
Обратна връзка:

Мнение от stur4o »

Tany написа:Аз бях в България за последно Март месец миналата година, след известен престой във Финландия.
Понеже пътувах сама със сина ни, на летището ми съдействаха доста. Повикаха ме най-отпред за паспортния контрол, въпреки че бях накрая на опашката. На мен ми стана малко неудобно, но бях поласкана от този жест. Това не ми се е случвало на никое друго летище. Помогнаха ми и с багажа после, .......................
Все пак всичко е въпрос на гледна точка. Живота е различен за всеки. По всичко личи че си останала доволна от престоя в Б-я. Много хора се оплакват, че живота в чужбина не е лесен, но малцина се завръщат :)
Незнам при тебе как е живота зад граница, но след това позитивно мнение за родината, ти би ли се върнала в Б-я?
bateto

Мнение от bateto »

Защо мен никой не ме пита дали искам,мисля да се върна в България.
Да си кажа моето скромно мнение ,как аз чувствам и виждам нещата-
-Ако в България си беден,в Канада да си беден е десетки пъти по добре и по лесно спор няма .
-Ако си богат в Канада и България,в България е десетки пъти по добре и по интересно за живеене.
Veliko

Мнение от Veliko »

bateto написа: -Ако си богат в Канада и България,в България е десетки пъти по добре и по интересно за живеене.
Bate, kato razwiesh biznesa w BG, i kato te podushat mutrite che si doshyl ot Ca (a te wse nqkoga shte te podushat), naistina shte stane interesno za zhiweene. Mutrite mozhe da ne se nabiwat na ochi, no ne spiat!!!!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bateto написа:Ако си богат в Канада и България,в България е десетки пъти по добре и по интересно за живеене.
Съгласен съм че за някои хора може би е така Бате, но това е защото сме родени в БГ - т.е. всички спомени, приятели и родители са там. Не мисля че София или Пловдив могат да предложат повече културни, спортни или некви други мероприятия от Монреал или Торонто например. (може би освен спорта "майсторско освинване в деветнайсе кръчми за една вечер за не много пари" :D )
bateto написа:Защо мен никой не ме пита дали искам,мисля да се върна в България
Какво да те питаме, то си е ясно :D :D :D
Tany

Мнение от Tany »

stur4o написа: Все пак всичко е въпрос на гледна точка. Живота е различен за всеки. По всичко личи че си останала доволна от престоя в Б-я. Много хора се оплакват, че живота в чужбина не е лесен, но малцина се завръщат :)
Незнам при тебе как е живота зад граница, но след това позитивно мнение за родината, ти би ли се върнала в Б-я?
Да живота не е лесен, но не смо в чужбина а навсякаде. И много хора се оплакват от живота изобщо, независимо каде са.
А както някой се подписваше "Живота е това което минава покрай нас докато ние си правим планове за него" (извинявам се ако цитирам неточно, но идеятя беше такава) Та аз където и да се намирам се опитвам именно да Живея, а не да се тюхкам.
И "Да" аз бих се върнала в България, но това не зависи само от мен. На мен и след 6 седмичен престой там не ми омръзна, а на съпруга ми след 2 вече му беше причерняло. За него изпъкват лошите неща там, а за мене добрите, затова е така.
monny

Мнение от monny »

мите коли се крадат на всякъде по света /от българи :lol: /
трудно ще видиш големи културни мероприятия, защото струват много пари, а повечето българи не могат да си го позволят не че не искат
а батето е прав ако имаш пари с климата разнообразната природа и евтините кръчми българия е добро място за живеене,
ако обаче може да си затваряш очите за мърсотията, грозотията, простотията, беднотията и неуредиците
Аватар
No667

bg

Мнение от No667 »

jenite ste po santimentalni i chustvitelni
Bg jenite v Canada si mileat za BG i za tiah Bg si e mnogo skapa i loshoto ne gi interesuva
Pri majete e obratnoto,te po-lesno svikvat s Canada i novia nachin na jivot
Az mislia che vsichki nie si obichame Bg mnogo itochno zatova kritikuvame loshite neshta,zashtoto ne sme bezrazlichni i e naistina jalko tova da se sluchva v BG i nikoi da ne moje da go promeni s po-dobro
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Какво толкова сте се хванали с тази България и тази Канада, на света има толкова по-хубави места за живеене, направо чак ви се чудя.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Lub0 написа:Какво толкова сте се хванали с тази България и тази Канада, на света има толкова по-хубави места за живеене, направо чак ви се чудя.
procheti na ide.li za edin BG v dominican republic
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

ъха,Палма де Майорка,още две години чакам паспорта и на първия самолет
Заключено