Oste BG vpechatlenia

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
bateto

Мнение от bateto »

Eдин ден една моя продавачка ми вика-шефе по вече няма да се усмихвам на клиентите,днес един клиент вика на приятеля си-гледай я тая .к'во се е разхилила като някоя гейша.
Аватар
No667

s

Мнение от No667 »

ama stana egati i temata za BG
i jenite tolkova da ne se vpriagat,umoliavam i se izviniavam na zasegnatite.

------------

Alina dnes zasiakoh maikati sluchaino v edin zlatarski magazin do Djumaiata,pogovorihme si
Ti kak izkra v Winnipeg be dushico?
Liatoto ste idvash li pak?
kakvo vidiahte i razgledahte,drasni da prochetem
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Angie

Мнение от Angie »

Много хора са работили какво ли не като студенти, включително и аз, само дето е малко тъжно да си обречен на това цял живот и то не за да си осигуриш нормално съществуване, или защото само това можеш, а за да не останеш гладен.
Няма срамна работа, но в Канада дори и нискоквалифицираната работа може да ти осигури добро качество на живота, а в България и високвалифицираната работа те прави роб за жълти стотинки.
Както и да е, аз не защитавам нелюбезното отношение на който и да е, било то продавач или не, българин или канадец. Може би дори малко се увлякох с горната психоанализа. И все пак се надявам, че някой ден след като стъпя на канадска земя и се върна отново в България, ще бъда по-толерантна и по-обективна и ще помня...
Аз не се чувствам засегната и моля и другите да не смятат това за директно насочено към тях, просто ми е трудно да приема, че хора родени и израснали тук вече съдят отвисоко и не разбират за какво става дума.
bateto

Мнение от bateto »

Ниско платена работа в Канада не може да ти осигури добро качество на живот,може да ти осигури мизерно съществуване.
Alina

Мнение от Alina »

Жио, аз съм го написала. Нали написах възхваляваща ОДА за Уинипег :lol: :lol:

Много ми хареса. Мисля тея дни да изпратя снимки до Кумата или някой от другите отговорни лица, да пуснат в Фотоалбума от Уинипег.
Alina
roni

Мнение от roni »

Абсолютно съм съгласна с батето.Винаги съм се чудила къде го виждате това качество на минимална заплата. Аз в момента работя на 7.45 и си е егати мизерията! А да не говорим колко бързо писва такава работа,защото за тези пари искат да се работи за трима,а да се плаща на един. Това че в началото е неизбежна такава работа,няма спор.Но не мога да кажа,че осигурява качество.Осигурява само сметките и храната. А това и в БГ,някакси го скалъпвахме.
Пожелавам на всички работещи на мин.заплата да имат късмета да намерят работата,която искат и харесват,за да не се задържат дълго там където са!
Успех!
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

bliasaka написа:Smiatah izobshto da ne vzimam uchastie v tazi tema,ama ne izdarjah.Moje da obidia niakoi,no da me izvini.
Az triabvashe da doida v Canada za da osaznaia kakvo e BG za men.Tova s "kolko e skapana BG i kolko nomer 1 Kanada" mi prilicha na izkazvaneto na edna moe bivsho gadje,koeto stoia niakolko meseca v US i kato si doide v BG zapochna da plue po vsichko balgarsko.леле tapite hora.леле prostia mirogled.леле prostotiata.
Mnogo iasno,che v BG horata shte sa takiva.Za vsiako neshto v prirodata si ima prichini.Edna ot osnovnite prichini za balgarina e niskia standart na jivot.Tapite politici sa vtorata.Ima oshte mnogo drugi,koito vseki gi znae.Tova e kato "kolko si beshe hubavo pri komunizma,a sega kolko e preebano v BG".
Otnosno davkata-skoro hodih do bankata i onaia na gisheto sreshtu men prejiviashe davka.E v takav sluchai sigurno vsichki kanadci sa prosti seliani???
Kogato govoria s niakoi kanadec toi/tia sa gordi (razbira se),che sa kanadci.Taka e mejdu drugoto s vsiaka nacionalsnost s izkluchenie na balgarskata.Shto vi e sram da se narechete balgari be,hora?Ili sigurno ste zabravili kak i vie,kogato ste bili v BG edvam ste svarzvali dvata kraia i ne vi e pukalo ot nishto tochno poradi tazi prichina???
Otnosno jenite v Canada-ima mnogo hubavi.Spor niama.No ima i dosta jeni dosta pod srednoto iziskvane za jena za balgarina.Mejdu drugoto prichinata za krasivite jeni v Canada sa emigrantite.Blagodarenie na tiah genite na mestnoto naselenie se omesvat i stavat interesni kombinacii.Ami ako gi niamashe emigrantite?Shteshe da stane edna... ne iskam da pravia chetki na balgarkata,na tia e jena,koiato e krasiva,zashtoto e krasiva,a ne zashtoto bashtata e italianec,a maikata indiika.
Aide,che mi pisna veche.I tia,koito sa v BG da si gledat kefa i pochivkata i da ne stavat kato onova moe bivsho gadje.
Zabravih za "krasotata" na amerikanskia grad.Kade kazvate e tia,che az otkakto sam tuk vse ne ia vijdam?
Сякаш си mи копирал mислите...Поздравления за това което си написал...Изображение
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Хайде и аз да кажа нещо...
Първо - това, че работиш за малко пари, не е оправдание да не си вършиш работата както трябва. В края на краищата, никой не те държи с пистолет в главата там - сам си дошъл, сам си се хванал за тая работа, знаейки заплащането - тогава какво мрънкаш? Аз също съм работил като главен специалист в община Подуяне и съм взимал чисто 200 лева на месец, обаче винаги съм се отнасял с хората като с хора и съм си вършил работата, въпреки че ми беше много по-лесно да се оправдавам с каквото и да е и да не пипам почти нищо, както правеха почти всичките ми колего. Въпрос на личен избор, манталитет, възпитание, стил, тип човек...
Второ - не виждам нещо лошо в това, че на Номера не му харесва обслужването. Той не обвинява продавачките, не обвиняява никой, само казва, че не му харесва! Трябва ли, защото продавачката е бедна, Номера да изпадне във възторг от лошото и обслужване???

Нека малко да мислим, преди да напишем нещо.
Човека споделя с нас впечатленията си, а вие му се карате???
Някак си малко са ми смешни някои хора...
Интересно, ако смятат, че в България е по-добре - защо не се върнат, мазохисти ли са???
Номере, купонясвай си и като можеш - пиши за нещата така, както ги виждаш ти, а пък всеки може сам за себе си да си направи изводи...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ако ще и пет висши и шест магистратури да имаш, след като си се хванал за продавач, сервитьор или каквото и да е там само възпитанието или по-скоро липсата му те кара да си го изкарваш на клиентите за това че баща ти не е Рокфелер. Това показва че даже и за продавач не ставаш а си мислиш че си достоен само за директор.
Такива ги има и тук, скоро четох във вестника анонимно писмо от сервитьорка, "блестяща студентка" която апелираше към хората ако нямат пари за бакшиш да не ходят на ресторант защото те разчитали на този доход, а между другото да не си водят ревящите деца, да не се заседяват само на салата и като платят да се местят на бара защото, пак, тя разчитала на дохода от следващите клиенти. И естествено тази госпожица беше обявена за дебелоока нахалница, защото в живота нищо не ти се полага, с нищо не си ощетен а други облагодетелствани, разчитай само на себе си и не си мисли че някой ти е длъжен и с една стотинка защото не е така.
Циганите - на Сатурн !
bateto

Мнение от bateto »

Анксели бинго,обаче на българина му узрява акъла чак като дойде в Канада,преди това е все недоволен от положението си и така ще бъде докато не се научи на капитализъм.
todor73

Мнение от todor73 »

IvHaydu написа:Хайде и аз да кажа нещо...
Първо - това, че работиш за малко пари, не е оправдание да не си вършиш работата както трябва. В края на краищата, никой не те държи с пистолет в главата там - сам си дошъл, сам си се хванал за тая работа, знаейки заплащането - тогава какво мрънкаш? Аз също съм работил като главен специалист в община Подуяне и съм взимал чисто 200 лева на месец, обаче винаги съм се отнасял с хората като с хора и съм си вършил работата, въпреки че ми беше много по-лесно да се оправдавам с каквото и да е и да не пипам почти нищо, както правеха почти всичките ми колего. Въпрос на личен избор, манталитет, възпитание, стил, тип човек...
Второ - не виждам нещо лошо в това, че на Номера не му харесва обслужването. Той не обвинява продавачките, не обвиняява никой, само казва, че не му харесва! Трябва ли, защото продавачката е бедна, Номера да изпадне във възторг от лошото и обслужване???

Нека малко да мислим, преди да напишем нещо.
Човека споделя с нас впечатленията си, а вие му се карате???
Някак си малко са ми смешни някои хора...
Интересно, ако смятат, че в България е по-добре - защо не се върнат, мазохисти ли са???
Номере, купонясвай си и като можеш - пиши за нещата така, както ги виждаш ти, а пък всеки може сам за себе си да си направи изводи...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Сякаш си mи копирал mислите...Поздравления за това което си написал...Изображение[/quote] i nomera da prodqljava da pishe tova pazi boje sliapo da progledne ne vqrvi, meko kazano
huba

Мнение от huba »

todor73 написа:tova pazi boje sliapo da progledne ne vqrvi, meko kazano
Ami ti vzemi ta go procheti(proizvedenieto de), pak togava pomisli dali varvi ili ne varvi. :D :D
IvHaydu написа:Човека споделя с нас впечатленията си, а вие му се карате???
Nikoi na nikogo ne se kara.Kakvi sa tia detski izkazvania.I tezi koito ne misliat kato nego i te spodeliat vpechatleniata si.A tova che nomera e ot 4-5 dni v Bg kadeto ne e bil ot godini i kisne vav forum da spodeli t.nar negativni vpechatlenia za chistachki i prodavachki, vmesto da se radva na rodnini i priateli, koito edva li chte vidi posle pone oshte tolkova godini e sam pokazatelen po sebe si kakvo celi s tia postove.Ima neshto gnilo v Dania,a? :D :D :D :D
Гост

Мнение от Гост »

huba написа:A tova che nomera e ot 4-5 dni v Bg kadeto ne e bil ot godini i kisne vav forum da spodeli t.nar negativni vpechatlenia za chistachki i prodavachki, vmesto da se radva na rodnini i priateli, koito edva li chte vidi posle pone oshte tolkova godini e sam pokazatelen po sebe si kakvo celi s tia postove.Ima neshto gnilo v Dania,a? :D :D :D :D
Честно казано и аз съм страшно учудена !
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Ombudsman написа:
huba написа:A tova che nomera e ot 4-5 dni v Bg kadeto ne e bil ot godini i kisne vav forum da spodeli t.nar negativni vpechatlenia za chistachki i prodavachki, vmesto da se radva na rodnini i priateli, koito edva li chte vidi posle pone oshte tolkova godini e sam pokazatelen po sebe si kakvo celi s tia postove.Ima neshto gnilo v Dania,a? :D :D :D :D
Честно казано и аз съм страшно учудена !
e що бе? иска да сподели човека, чувства ни близки по съдба. аз като дойдох тука веднага след като се обадих на нашите, първата ми работа беше да напиша впечатленията си от Канада във форума. :D
dakel1

Мнение от dakel1 »

Номере,много си прав! Разбирам те и напално сам сагласна с теб-просто балгарите отдавна ве4е неса това, което моге би са били някога-трудолубиви, у4енолубиви, красиви(жените де!)....и т. н. Бг.жените са хубави, но до25-30 години,а после пове4ето остаряват изведнаж-дали от стресат в който живеят, дали заради безпари4ие(все пак се искат пари4ки за поддаржането на една жена), незнам, но е факт! В западна Ев. и тук сам виждала много по-хубави жени над 30 години.....
Заключено