Документи на интервюто
Документи на интервюто
Здравейте на всички!От една седмица участвам във форума и откривам много полезна информация.Със съпруга ми сме на интервю на 04.05. Като доказателство за трудов стай искаме да вземем с нас трудовите си договори,заповед за прекратяване на трудов договор и т.н. и искам да попитам трябва ли да ги преведа на френски език или само оригиналите ще са достатъчни?Макар, че интервюиращият надали разбира български...
Благодаря предварително
Благодаря предварително
-
- Обратна връзка:
Nie na intervuto ne sme nosili nito trudovite si knijki, nito pak dogovori, no ako iskate da si gi nosite za sobstveno spokoistvie si gi vzemete!Ne e nujno da se prevejdat, nali ima i prevoda4ka na intervuto, koyato ako se naloji 6te obyasnyava!4estno kazano na nas ne ni se naloji da obyasnyavame ni6to po dokumentite na samoto intervu!Samo gi podavahme kam prevoda4kata i tya obyasnyava6e na Landry!Podavahme oba4e originalite, da go znaete! Uspeh vi pojelavam ot sartze! 

"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
А щом сте приятели,
-
- Обратна връзка:
4akaite malko!!!!
na men mi gledaha i trudovata knijka i dokumenta, koito udostoveriava , 4e sum na postoianen trudov dogovor, i v koito e opisan to4niat mi trudov staj/vuv firmata i ob6to/. vsi4ko mi be6e prevedeno i not. zavereno na frenski i to4no tezi dva dokumenta dosta podrobno biaha razgledani i ot prevoda4kata , a sled tova i ot intervuira6tata/osobenno staja!!!/. iskam da pod4ertiaia, 4e pri men vsi4ko si be6e original/ a ne kato na niakoi hora knijka i staj izvadeni ot poznata firma ili ne6to podobno/.
spored men si gi prevedi i si gi zanesi-za knijkata kazvam i za dokumenta /ako ima6 takuv, v koito ti se opomenava to4niat staj/.
dogovora ne sum go prevejdala i ne mi be6e nujen na intervuto.
tova e ot men:)
uspeh
na men mi gledaha i trudovata knijka i dokumenta, koito udostoveriava , 4e sum na postoianen trudov dogovor, i v koito e opisan to4niat mi trudov staj/vuv firmata i ob6to/. vsi4ko mi be6e prevedeno i not. zavereno na frenski i to4no tezi dva dokumenta dosta podrobno biaha razgledani i ot prevoda4kata , a sled tova i ot intervuira6tata/osobenno staja!!!/. iskam da pod4ertiaia, 4e pri men vsi4ko si be6e original/ a ne kato na niakoi hora knijka i staj izvadeni ot poznata firma ili ne6to podobno/.
spored men si gi prevedi i si gi zanesi-za knijkata kazvam i za dokumenta /ako ima6 takuv, v koito ti se opomenava to4niat staj/.
dogovora ne sum go prevejdala i ne mi be6e nujen na intervuto.
tova e ot men:)
uspeh
I az bih vi posavetval da prevedete vsichko na frenski, za da si vrjete gashtite i s tiranti i s kolan, deto se kazva, a te neka da ne vi iskat. Shtoto ako sluchayno vi gi poiskat i gi nyamate, stava losho! :idea:
Az sashto predi nyakolko dni vzeh US visa kato na shega, samo sled dve minutki interview i 4 vaprosa, bez da mi iskat nikakvi dokumenti, ama byah podgotvil cyalo teste, shtoto ako mi gi byaha poiskali i gi nyamah, kofti. Taka che se podgotvete dobre! I bonne chance!
Az sashto predi nyakolko dni vzeh US visa kato na shega, samo sled dve minutki interview i 4 vaprosa, bez da mi iskat nikakvi dokumenti, ama byah podgotvil cyalo teste, shtoto ako mi gi byaha poiskali i gi nyamah, kofti. Taka che se podgotvete dobre! I bonne chance!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

-
- Обратна връзка:
Moje bi e nai - dobre da poslu6a6 tyah! Nosete si gi, za6toto naistina 6tom ima hora na koito sa gi iskali, to ni6to 4udno i na vas da se slu4i!Taka 4e si gi nosete!Za prevoda ne iskam da davam o6te saveti, za6toto vaprosa opira do pari, no kakto kazva Canuck, moje bi e po - dobre da si varjete ga6tite i s kolan i s tiranti!Moje pak nie prosto da sme bili izklu4enie!
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
А щом сте приятели,
А щом сте приятели,
-
- Обратна връзка:
men puk me u4udva fakta , 4e ne sa si preveli trudovite knijki o6te za purvite dokumenti za Viena. na men mi poiskaha prevod na knijkata da im izpratia dopulnitelno, za6toto spored tiah biah zabravila da ia dobavia kum ostanalite dokumenti pri polojenie , 4e biah prilojila originala za staja .
.........za6to na niakoi hora im gi iziskvat, a na drugi ne..?....stranna rabota.
.........za6to na niakoi hora im gi iziskvat, a na drugi ne..?....stranna rabota.
lidiya написа:men puk me u4udva fakta , 4e ne sa si preveli trudovite knijki o6te za purvite dokumenti za Viena. na men mi poiskaha prevod na knijkata da im izpratia dopulnitelno, za6toto spored tiah biah zabravila da ia dobavia kum ostanalite dokumenti pri polojenie , 4e biah prilojila originala za staja .
Според мен зависи на какъв служител ще попаднеш.
Zdravej zuzi,
òðÿáâà äà ãè íîñèø, ÿâíî íÿêîè ñà èçâàäèëè êàñìåò äà íå èì ãè èñêàò, íî íèå êàòî áÿõìå íà âñè÷êè, êîèòî áÿõà òàì, êàêòî è íà íàñ ìíîãî ïîäðîáíî íè ðàçãëåæäàõà òðóäîâèòå êíèæêè, âúïðîñèòå ìó áÿõà ïðåäèìíî çà òÿõ è òðóäîâèÿ ñòàæ, à ïðåâîäà÷êàòà ñàìî ñè äàâà ìíåíèåòî äàëè êíèæêàòà ñïîðåä íåÿ å äîñòîâåðíà èëè ôàëøèâà, åñòåñòâåíî òîé ãè ðàçãëåæäà íà ôðåíñêè, íå çíàå áúëãàðñêè, òàêà ÷å ãè ïðåâåäè, íóæíî å îôèöèàëåí ïðåâîä îò ôèðìà, à íå ëåãàëèçèðàí ñ àïîñòèë îò ìèíèñòåðñòâîòî, àêî ñè ïàçèø êîïèå îò ïðåâîäèòå, êîãàòî ñè ïóñêàëà äîêóìåíòèòå ùå ñè ïëàòèø ñàìî ïå÷àòà íà ôèðìàòà è íÿìà äà òè êîñòâà ìíîãî ïàðè. òðóäîâ äîãîâîð, àêî èìàø òðóäîâà êíèæêà, íå òè å íóæåí. È íå çàáðàâÿé, ÷å â äîêóìåíòèòå ïèøå èçðè÷íî, ÷å òðÿáâà äà íîñèø ñúîòâåòíèòå äîêóìåíòè ñ ïðåâîä, òàêà ÷å íå ïðàâè èçëèøíè ãàôîâå.
Óñïåõ!
òðÿáâà äà ãè íîñèø, ÿâíî íÿêîè ñà èçâàäèëè êàñìåò äà íå èì ãè èñêàò, íî íèå êàòî áÿõìå íà âñè÷êè, êîèòî áÿõà òàì, êàêòî è íà íàñ ìíîãî ïîäðîáíî íè ðàçãëåæäàõà òðóäîâèòå êíèæêè, âúïðîñèòå ìó áÿõà ïðåäèìíî çà òÿõ è òðóäîâèÿ ñòàæ, à ïðåâîäà÷êàòà ñàìî ñè äàâà ìíåíèåòî äàëè êíèæêàòà ñïîðåä íåÿ å äîñòîâåðíà èëè ôàëøèâà, åñòåñòâåíî òîé ãè ðàçãëåæäà íà ôðåíñêè, íå çíàå áúëãàðñêè, òàêà ÷å ãè ïðåâåäè, íóæíî å îôèöèàëåí ïðåâîä îò ôèðìà, à íå ëåãàëèçèðàí ñ àïîñòèë îò ìèíèñòåðñòâîòî, àêî ñè ïàçèø êîïèå îò ïðåâîäèòå, êîãàòî ñè ïóñêàëà äîêóìåíòèòå ùå ñè ïëàòèø ñàìî ïå÷àòà íà ôèðìàòà è íÿìà äà òè êîñòâà ìíîãî ïàðè. òðóäîâ äîãîâîð, àêî èìàø òðóäîâà êíèæêà, íå òè å íóæåí. È íå çàáðàâÿé, ÷å â äîêóìåíòèòå ïèøå èçðè÷íî, ÷å òðÿáâà äà íîñèø ñúîòâåòíèòå äîêóìåíòè ñ ïðåâîä, òàêà ÷å íå ïðàâè èçëèøíè ãàôîâå.
Óñïåõ!