danatci

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
dudi

Мнение от dudi »

Linko написа:Привет и на теб,miloto
Отказът да ти издадат необходимите служебни бележки за доходите и удържаните данъци в Канада не е пречка да подадеш декларацията по чл.41 от ЗОДФЛ.
А в спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане, сключена между България и Канада, има един член 26-ти - "Размяна на информация". Там си е записано, че компетентните органи от двете държави могат да се обръщат едни към други за получаване на необходимите им сведения. Да му мислят данъчните.
Привет!
(Извинявам се, че отклонявам малко темата)Това значи ли, че канадските данъчните служители могат и дали използуват това си право да разнищват имотното състояние на емигрантите пристигнали на тяхна земя?
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Tuk pak e weselo ... otdawna ne biah wlizal ... :lol: :beer: :lol:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

dido13 написа:konsultacii po finansi ot koito i da e niamam nujda otdawna sam si gi naprawil :wink:

Inache, maina, rabotia waw finansowia sektor ot wremeto kogato si se rodil i molia ne se zakachai s men - az samo si dawam 2ta centa.
дидо13, ти като си специалист и като си даваш 2-та цента, защо не отговори на въпроса на милото ами раздаваш оценки - българите от кво разбирали и от кво не. Или важното е да се изкашляш колко голям гъзар си като работиш в сферата на финансите ?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Miloto,
az не съм специалист, но откъде накъде ще им подаваш декларация в БГ :D те да не би да тръгнат да ти проверяват доходите в Канада, ами ти може да кажеш че не си имала никакви доходи. айде стига, данъчните са толко забатачени че едва ли ще се занимават с тебе и да проверяват какво си правила и какви доходи си имала тука:wink:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Абе оставете го човека да се развива!
Тук 2 цента, там 2 - и току-виж, станал богаташ!
:D :D :D :D :D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
dido13

Мнение от dido13 »

miteto написа:
dido13 написа:konsultacii po finansi ot koito i da e niamam nujda otdawna sam si gi naprawil :wink:

Inache, maina, rabotia waw finansowia sektor ot wremeto kogato si se rodil i molia ne se zakachai s men - az samo si dawam 2ta centa.
дидо13, ти като си специалист и като си даваш 2-та цента, защо не отговори на въпроса на милото ами раздаваш оценки - българите от кво разбирали и от кво не. Или важното е да се изкашляш колко голям гъзар си като работиш в сферата на финансите ?
az ot danaci mnogo ne otbiram i zatowa ne komentiram - taka triabwa i drugite da naprawiat.

kwi ste wie tuka, ne znam no edin mi dawa akal da hodia na konsultacii, drug me kara saweti da dawam bez da znaia.
Are you for real?
dido13

Мнение от dido13 »

sasho71 написа:Miloto,
az не съм специалист, но откъде накъде ще им подаваш декларация в БГ :D те да не би да тръгнат да ти проверяват доходите в Канада, ами ти може да кажеш че не си имала никакви доходи. айде стига, данъчните са толко забатачени че едва ли ще се занимават с тебе и да проверяват какво си правила и какви доходи си имала тука:wink:
abe pich towa pak ot kade go izmisli?

horata sigurno sa nadplatili danaci i sega iskat da si gi warnat.

Kato wi gledam kak komentirate zapochwam da si mislia che sam danachen genii 8)
bateto

Мнение от bateto »

Трети иска 300к. кредит каш. :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

dido13 написа:
sasho71 написа:Miloto,
abe pich towa pak ot kade go izmisli?

horata sigurno sa nadplatili danaci i sega iskat da si gi warnat.

Kato wi gledam kak komentirate zapochwam da si mislia che sam danachen genii 8)
ami аз точно затова казвам, че не разбирам и затова питах. иначе ако те интересува някой медицински въпрос може да ме питаш-примерно защо цикъла на жена ти е 28 дена и кога настъпва овулацията и :D
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Здрасти Милото,

Преди да ти отговоря нека само да изкажа възмущението си от просташкото държание на някои хора тук.
Изказване критикуващо тези които дават съвети без да знаят предизвика буря от простащини.
коко намерил си кой да пращаш на финансови консултации и то при тигъра, а сашо .... хммм човече не винаги трябва да се чувстваш задължен да пишеш. само за твое инфо темата с жена му е много чувствителна за него и друг път помисли преди да пишеш, дали не си сътворил някоя беля.

сега по същество.
много правилно сте решили да подадете данъчни декларации, защото сигурно ще имате да взиматеданъци обратно (работили сте по-малко от година, а са ви удържани данъци на база годишната заплата).
Да речем заплата 3000 на месец, данъци взети (30%) 900, вие сте работили 3 месеца - т.е. заплата 9000 (което попада в необлагаемия минимум), а са ви взети 2700 данъци. При този случай ви връщат всичките 2700 предплатени данъци, тъй като имате доход в границите на необлагаемия.
Предприятието е длъжно да прати Т4 на последния известен адрес и ако са го направили, то тогава не е много приятно за тях да правят дубликат - помоли ги да ти факсират тяхното копие, ако откажат прати ми емайл и ще уредя въпроса пък ти ще черпиш едно кафе, като дойда в БГ (родителите ми живеят точно срещу бизнес парка).
Ако нищо не стане не се плаши! Ако си си запазила последния Pay Stub от Pay Check-a, то там имаш натрупванията за цялата година YTD (Year to date) и както Коко каза може да пуснеш декларацията без Т4/RL1-то, особено ако я пускаш декларацията електронно за което те съветвам горещо.
Ами това е и приятно харчене на refund-a :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

bgmontreal написа:...коко намерил си кой да пращаш на финансови консултации и то при тигъра, а сашо .... хммм човече не винаги трябва да се чувстваш задължен да пишеш. само за твое инфо темата с жена му е много чувствителна за него и друг път помисли преди да пишеш, дали не си сътворил някоя беля.
...... е по-добре да си беше премълчал това инфо, сега няма само аз да го прочета. :wink: но да не драматизираме, чак пък беля...
Последно промяна от sasho71 на Чет Фев 03, 2005 1:24 am, променено общо 1 път.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

dido13 написа:....niamam namerenie da wi ucha imenata, priakorite i idiotiite naizust!!
бгмонреал,
все пак на такова изказване освен просташки да му се отговори не виждам друг начин :wink:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

bgmontreal написа: коко намерил си кой да пращаш на финансови консултации и то при тигъра,
Нещо много на сериозно взимаш нещата, къде ти е чуството за хумор ? :wink:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Koko написа:
bgmontreal написа: коко намерил си кой да пращаш на финансови консултации и то при тигъра,
Нещо много на сериозно взимаш нещата, къде ти е чуството за хумор ? :wink:
това е майтап:
"във форума има утвърден специалист, особено що се отнася до финансови въпроси в България, така че Дидо ако ти трябва професионална консултация по финанси"

но това е с нищо непредизвикана ПРОСТАЩИНА:
"Дидо, извинявай но не ми стана ясно ти самият в коя област си професионалист - надявам се че е нещо по-добро от General Labour.

А във форума има утвърден специалист, особено що се отнася до финансови въпроси в България, така че Дидо ако ти трябва професионална консултация по финанси, а според мен явно имаш нужда от такава, можеш да се обърнеш към него:
"

ако смяташ, че съвет от рода на:
"danacite za balgarite sa kato futbola i jenite - wsichki gi razbirat Shocked

ne bih se doweril na nikoi neprofesionalist, osobeno waw foruma.
zashto ne potarsish w saita na CRA i MRQ ili se obarnesh kam niakoi profesional?

citirane na spogodbata bez da ia razberesh si e goworene naizust dosta rusnaci i italianci izgoriaha pri nas.
Izobshto s towa shega ne biwa, che posle boli"

е НОРМАЛНО да предизвика такава реакция (като твоята - цитирана по-горе) то няма какво да коментираме!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
miloto
Обратна връзка:

mersi

Мнение от miloto »

Vse pak blagodaria za otgovorite.

Za sajalenie prostashtinata oshte ia ima vav foruma i kakto vijdam ima dosta hora, koito si niamat druga rabota osven da si cheshat ezitcite i da se zaiajdat.

IvHaidy ti si uchi frenskia i ne se zanimavai s men, che dokato me stignesh ima dosta hliab da iadesh.......

Radvam se, che ne sam chast ot tova neshto poveche i iavno e po-dobre da se obshtuva s LS.

Derzaite........................
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Заключено