candidatstvane ot USA za Federalna Canada
candidatstvane ot USA za Federalna Canada
zdraveite,
molja ako ima hora, koito sa candidatsvali ot usa za federanla canada da mi napishat kak e minal processut i nai-veche v kakvi srokove.
mujut mi e glavnia candidat, no za nego ne sme izprashtali IELTS, a samo opisanie zashto smjata, che znae english na sredno nivo. az imam TOEFL ot 290/300, a i sega zavurshvam undergraduate v usa. mislja, che za men e common sense da si objasnjat na kakvo nivo znam english. osven tova az sum razglejdala IELTS testove i spored men te sa na po-nisko nivo ot TOEFL. no kakto i da.......njakude tuk vuv foruma prochetoh, che bez IELTS ne mojelo nezavisimo kude i kakvo si uchil, samo zashtoto sme bulgari ni trjabva IELTS......ima li takova neshto ili ne?
blagodarja na vsichki
molja ako ima hora, koito sa candidatsvali ot usa za federanla canada da mi napishat kak e minal processut i nai-veche v kakvi srokove.
mujut mi e glavnia candidat, no za nego ne sme izprashtali IELTS, a samo opisanie zashto smjata, che znae english na sredno nivo. az imam TOEFL ot 290/300, a i sega zavurshvam undergraduate v usa. mislja, che za men e common sense da si objasnjat na kakvo nivo znam english. osven tova az sum razglejdala IELTS testove i spored men te sa na po-nisko nivo ot TOEFL. no kakto i da.......njakude tuk vuv foruma prochetoh, che bez IELTS ne mojelo nezavisimo kude i kakvo si uchil, samo zashtoto sme bulgari ni trjabva IELTS......ima li takova neshto ili ne?
blagodarja na vsichki
- drifter
- Обратна връзка:
Накъде по официалните сайтове го пише: Ако пратиш документ от изпит ще те оценяват по него, ако пратиш писмо(колко и защо знаеш) служителят който ви разглежда документите ще прецени колко точки да ви даде за езика. И двата варианта са възможни.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Здравей, аз и мъжът ми също кандидатствахме по федералната програма през юни 2004. И двамата сме graduate students и не сме пращали сертификат за езика. Обясних в писмо, че сме учили на английски еди колко си години. Засега сам получила само case number. Чета от разни индийски форуми, че се чака около 2 години
Keep in touch, защото не сме много българите които кандидатстват от тука. Успех!

Силен е не този, който не пада, а този който като падне става!
zdravei lilu1304,
to mai veche njama mnogo hora ot usa, koito candidatstvat zaradi iziskvaneto da si legalen tuk v usa, no kakto i da e.
az kakto pisah v drug posting tuk vuv foruma na nas ni vurnaha documentite tochno zashtoto iskat copie na vizite ni (koeto nie bjahme izpratili), copie ot I-94 (sushto izprateno) i copie na I-20 (tova ne im go bjahme pratili, no sega pravja copia i shte im vurna documentite). tova, koeto mi napravi vpechatlenie e, che documentite bjaha polucheni i otvoreni dva dena sled kato nie sme gi izpratili. tova go razbrah, zashtoto te mi vurnaha vsichko s pechati, koga e polucheno. men mnogo me uchudi kak taka dva dena sled izprashtaneto te veche gi bjaha otvorili.........vsichko mai e mnogo otnositelno.
pojelavam vi uspeh
to mai veche njama mnogo hora ot usa, koito candidatstvat zaradi iziskvaneto da si legalen tuk v usa, no kakto i da e.
az kakto pisah v drug posting tuk vuv foruma na nas ni vurnaha documentite tochno zashtoto iskat copie na vizite ni (koeto nie bjahme izpratili), copie ot I-94 (sushto izprateno) i copie na I-20 (tova ne im go bjahme pratili, no sega pravja copia i shte im vurna documentite). tova, koeto mi napravi vpechatlenie e, che documentite bjaha polucheni i otvoreni dva dena sled kato nie sme gi izpratili. tova go razbrah, zashtoto te mi vurnaha vsichko s pechati, koga e polucheno. men mnogo me uchudi kak taka dva dena sled izprashtaneto te veche gi bjaha otvorili.........vsichko mai e mnogo otnositelno.
pojelavam vi uspeh

Da ti kaja i na nas ni gi varnaha parvia pat, biah obarkala neshto s chekovete za taksata. I po sashtia nachin ni gi varnaha sigurno okolo sedmitsa sled kato gi biah pratila. Ot tova koeto i ti kazvash ostavam s vpechatlenieto che v nachaloto proveriavat dali vsichki dokumenti sa OK, a pak posle iavno gi razglejdat podrobno. Mnogo se nadiavam da stanat neshtata...

Привет, пак, niu. Забравих в предишния постинг да ти кажа за един много полезен сайт, където хората, които кандидатсват от тука са постнали как във времето са се развивали нещата им. Има и двама други българи, които имат постинги. http://www.yogi799.com/timeline/index.asp
...
Az si pusnah aplikatsiata predi 2 godini i suvsen naskoro si poluchih vizite (za men i zjena mi i deteto
) Kandidatstvahme ot NY za ON. Ne sum siguren kolko proveriavat kakvito i da bilo dokumenti. Vsichki poleta v aplikatsiata triabva da sa populneni i tova maiche e edinstvenoto koeto gi interesuva, za da mogat da mushnat formata v chekmedjeto. Az lichno ne sum s legalen status v US i v poleto za status pisah "awaiting status adjustment". V novia mi pasport niamam viza zashtoto si go smenih sled kato doidoh tuk i sum im izpratil kopie samo ot zaglavnata stranitsa na pasporta. Shto se otnasia do protsedurata za obratna vruzka - prashtate fax i te vi otgovariat s pismo. Obiknoveno do dve-tri sedmitsi sled faxa. Na men mi se nalozji na niakolko puti, zashtoto deteto mi se rodi sled kato biahme pusnali aplikatsiite i triabvashe da im izprashtam dopulnitelni dokumenti. Chul sum che sega dokumentite se razglezjdat malko po-burzo. Uspeh i kusmet.

az isakm da otida v canada, no samo ako imam PR statut. tuk v USA sum studentka i sum napulno legalna. ako namerja rabotodatel, koito da me sposorira za rabotna viza sled kato zavursha, shte moga i da rabotja. rabotata e tam, che vse po-trudno stava kato si international student da te vzemat na rabota, zashtoto na nikoi ne mu se zanimava s immigration i vadene na vizi. ako imah zelena karta bih si ostanala tuk i izobshto njamashe i da si mislja za canada.
ljatoto bjah v canada pri moi priateli, koito sushto zaminaha ot USA i ne vidjah da ima goljama razlika. te tvurdjat, che se izkarvat po-malko pari, no spored men e mnogo po-vajno da imash po-spokoen jivot ot gledna tochka na documenti, a ne da se chudishv koi moment vizata ti shte izteche ..............i kakvo shte pravish togava; dali da se priberesh do bulgaria i dali tam v posolstvoto njama da ti napravjat problemi.
mnogo se razpisah, no gore-dolu tova e moito mnemie.
inache forum za bulgari v USA ima v dir.bg. to tam mai ima i za canada.
ljatoto bjah v canada pri moi priateli, koito sushto zaminaha ot USA i ne vidjah da ima goljama razlika. te tvurdjat, che se izkarvat po-malko pari, no spored men e mnogo po-vajno da imash po-spokoen jivot ot gledna tochka na documenti, a ne da se chudishv koi moment vizata ti shte izteche ..............i kakvo shte pravish togava; dali da se priberesh do bulgaria i dali tam v posolstvoto njama da ti napravjat problemi.
mnogo se razpisah, no gore-dolu tova e moito mnemie.
inache forum za bulgari v USA ima v dir.bg. to tam mai ima i za canada.
mitirino, мерси много за постинга! Супер обнадеждаващо е, че нещата стават от тука!
Моите причини да искам да отида в Канада са същите като на niu. Тази година завършвам и не съм сигурна, че ще си намеря работа. Уж network-вам с разни завършили да бутнат едно рамо ама нищо не се получава. А в България не ми се връща... Чувала съм, че в Канада са и много по-толерантни към емигрантите отколкото тука.
Моите причини да искам да отида в Канада са същите като на niu. Тази година завършвам и не съм сигурна, че ще си намеря работа. Уж network-вам с разни завършили да бутнат едно рамо ама нищо не се получава. А в България не ми се връща... Чувала съм, че в Канада са и много по-толерантни към емигрантите отколкото тука.