Днес да почерпи Коко

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

А няма ли нещо като изпит, преди да ти дадат гражданство?
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Има изпит, под формата на тест е и е лесен, за 2минути си готов :wink:
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Alina

Мнение от Alina »

VanBC, мерси за инфото.

Обясниха ми сега, че всъщност точно за теста и клетвата за гражданство всъщност се чака около година, а не за самия паспорт. Което пак си е гадост - така всъщност прословутия Канадски паспорт се получава за 4 години, а не за 3.
Alina
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Изображение
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Процедурата в моят случай протече по следния начин:
- в началото на февруари 2004 пратих комплекта с документи (апликация, снимки по образец, такса от 200 долара, фотокопия от лендед рекорда и шофьорската ми книжка) в офиса на имигрейшъна който се занимава централно за цяла Канада с това – намира се в град Сидней, провинция Нова Скоша.
- В края на април 2004 файла ми беше прехвърлен в локалния офис в Торонто, но аз това го разбрах проверявайки статуса си в интернет, така и не получих писмо от тях че са ми получили документите, въпреки че би трябвало да пращат уведомително писмо и книжка за подготовка за теста (въпросната книжка може да се намери в сайта на CIC като PDF файл)
- В средата на септември 2004 се явих на теста – уведомлението за явяване на тест ти го пращат по пощата около 2 седмици преди това. Теста сам по себе си е елементарен, състои се от 20 мултипълчойс въпроса и отнема максимум 5 минути за решаване. Преди да ти дадът самият тест има 2-3 минутен разговор с чиновник от имигрейшъна за да прецени дали знаеш достатъчно добре езика, освен това той проверява дали всичко в документите ти е наред и така да се каже те допуска да се явиш на теста.
- След успешно издържания тест (на който незнам някой да се е провалил, но може и да има такива) последната стъпка е церемонията за полагане на клетва пред кралицата на която ти дават сертифката и личната карта че си станал канадски гражданин.

Доколкото знам в провинция Квебек правят теста и клетвата в един и същи ден, но чакането пак си е доста.
Последно промяна от Koko на Чет Яну 27, 2005 12:06 am, променено общо 1 път.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

maria29 написа:Изображение
Благодаря. :D

По въпроса за химна - не се притеснявай, първо ще ти дадът текста на лисче да четеш от него ако незнаеш думите, освен това ти пускат и музика, така че няма страшно.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Koko написа: Доколкото знам в провинция Квебек правят теста и клетвата в един и същи ден, но чакането пак си е доста.
Аз доколкото знам, не ги правят в един и същи ден, за жалост. И тук се чака за клетвата. Може би не много, но се чака.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

абе Коко,
kaжи бре! пропусна ли екстрата снимане пред знамето или не :D
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Koko, CONGRATULATIONS i ot men!!!!!!
Kak se chuvstvash kato CANADIAN CITIZEN, eh? :P :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

sasho71 написа:абе Коко,
kaжи бре! пропусна ли екстрата снимане пред знамето или не :D
Пропуснах я – много беше дълга опашката, а не ми се чакаше.
Canuck написа:Koko, CONGRATULATIONS i ot men!!!!!!
Kak se chuvstvash kato CANADIAN CITIZEN, eh? :P :beer:
Благодаря, Canuck
Никаква разлика да ти кажа. Сигурно ще усетя разликата като дойде ред да пътувам нанякъде с канадския паспорт, но за сега не се очертава такова пътуване, поне не в близко време.
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

ЕЕЕЕЕЕ това го прочетох сега!Честито от сърце!Много се радвам!Искрено се радвам когато хората са щастливи и доволни!
Веднъж да се приземя ще празнуваме с песни и танци на народите/и за 2-те ме бива все пак професионално съм танцувала/ а за песните....4 бири и оркестърът да свири както казва Слави!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
Pate Jaki
Обратна връзка:

Мнение от Pate Jaki »

Eeee, Koko!

Chestito ot sarce! Dano da ti nosi vse hubavi sluchki grazdanstvoto - sega si Bulgarian Canadian! :- )

O, Canada :-)

:beer: :beer: :beer:

Iana & Maciek
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

estoyanova написа:ЕЕЕЕЕЕ това го прочетох сега!Честито от сърце!Много се радвам!Искрено се радвам когато хората са щастливи и доволни!
Веднъж да се приземя ще празнуваме с песни и танци на народите/и за 2-те ме бива все пак професионално съм танцувала/ а за песните....4 бири и оркестърът да свири както казва Слави!
Pate Jaki написа:Eeee, Koko!

Chestito ot sarce! Dano da ti nosi vse hubavi sluchki grazdanstvoto - sega si Bulgarian Canadian! :- )

O, Canada :-)

:beer: :beer: :beer:

Iana & Maciek

ИзображениеИзображение
carol

Мнение от carol »

Pozdravlenia Koko, dobre doshal v kluba. Jelaja ti mnogo kasmet i tarpenie. :lol:
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

Chestito i ot men! :D
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Заключено