Nqkoi moje li da me posyvetva kakvo da izlyja rabotodatelq si za da moga da si vzema trudovata knijka na inteviuto. Az ne iskam rabotodatelqt mi da razbere za Quebec i kakvo smqtam da pravq. Moiat rabotodatel si dyrji na vsi4ki slujiteli trudovite knijki v nego. Ne e pital nikoi iska ili ne iska. Kazva 4e takava e pri nego praktikata. I az opitvaiki se da si vzema trudovata knijka shte trqbva da obiasnia adjeba zashto mi e neobhodima. Nqma da mi q dadat prosto ei taka. Ako kaja istinskata pri4ina tova bi bilo vloshilo polojenieto mi vyv firmata. Vse pak sertifikata ne mi e siguren oshte Za tova po skoro vyprosyt mi beshe: Ima li nqkakvi drugi uslovia (osven tova 4e po kodeks na truda trqbva da stoi v rabotnika) pri koito trqbva dokazvane na staj s trudova knijka. Naprimer : teglene na kredit, urejdane na neureden natrudov staj v NOI, vzemane stoka na izplashtane i tnt. Ako se seshtate za takiva pri4ini molq spodelete gi.
Blagodarq!
Ou serons-nous cinq millions annes apres ce soir ? Il n'y a rien plus qui se cache derriere vos yeux. L'information pas genetique, choix pas normal, mais activite epigenetique : l'art et le philosophy.Vous peuvez les sentir dans vos reves propres.
Освен тези, които си изброил трудовата книжка е нужна, за да докажеш липсващи здравни осигуровки. На тази молба не би трябвало да ти откаже, кажи, че в противен случай ще си загубиш правото на безплатни прегледи и лечение.
"Darklady" e prava ,no rabotodatelja NJAMA pravo da ti zadarza trudovata knizka u sebe si ili v schetovodstvoto ! Mozesh da si vzemesh trudovata knizka ot rabotodatelja kato mu se podpishesh ,che si si ja vzel-tova e tvoe pravo ! Deistvai smelo , stiga sa ni pravila na LUDI tezi novoizljupili sobstvenici i novobogatashi ! Zaradi podobni i drugi prostotii vsichki nie se MAHAME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Uspeh !
Аз мисля, че можеш спокойно да кажеш че ще подаваш документи за туристическа виза за някоя страна (например Англия) и поради особено стриктната система ти искат доказателство че в момента работиш, че имаш посочения стаж и достатъчно причини да се върнеш обратно. Не се смей, ама преди години като бяхме още в Шенген - за да ми направят виза за Франция точно това ми искаха - и то оргинала пратих даже! Аз работя в държавна фирма и моята трудова книжка също ми стои в работодателя, предния път нямах проблем като казах за какво ми трябва. Сега (понеже и аз ще я искам след някоя друга седмица) смятам да направя същото, а те нямат право да ми откажат . Освен това никой няма да седне да проверява, дали наистина си ходил да подаваш документи за виза и т.н. Между другото може би ще ти се наложи да ги накараш да я попълнят - ако текущо не го правят (защото при мене е точно този случай). Така че.. кажи там че нещо ти се ходи на разходка в чужбина, ама във възможно най-трудната визова европейска посока
Може да кажеш,че във връзка с НОИ -бла-бла-бла,трябва да си вземеш книжката да ти се нанесе стаж от друг работодател.Ох, просто не знам,много кофти... положение.Напълно те разбирам,и искам да кажа:
ЕТО ЗАРАДИ ТАКИВА ПРОСТОТИЙ ПРАВЯ ВСИЧКО ЗА ДА :dogrun:
Моя работодател е супер точен и всичко си е при мен. Но проблема е че ме усигуряват на 4 часа, и незнам дали няма да е проблем!? Нищо че парите са 200 лв.
Vasko написа:Моя работодател е супер точен и всичко си е при мен. Но проблема е че ме усигуряват на 4 часа, и незнам дали няма да е проблем!? Нищо че парите са 200 лв.
Трябва наистина да провериш как стои въпроса с това дали като си осигурен на 1/2 раб. ден не ти върви и половин стаж - тоест 1 година да е равна на 1/2 стаж.. почти съм сигурна че е така. А вече 6 часов раб. ден се смята за цял работен. Ако имаш по принцип повече години стаж това няма да ти е проблем Но попитай все пак.
Mislya, 4e nai-dobrata ideya e za zdravnite osigurovki!Spokoino moje6 da kaje6, 4e li4nia ti lekar iska belejka ot NOI za plateni zdravni osigurovki, a edinstvenia na4in da si izkara6 takava e da otide6 v NOI i da si ya poiska6 da ti ya izdadat, koeto stava samo sre6tu trudova knijka!Kazvam go, za6toto v na6ata firma az se zanimavam s tova i ima6e ot na6ite slujiteli takiva, na koito li4nia im lekar iska6e podobna belejka i te doidoha da si iskat trudovite knijki!Nyama6e problem da im gi dam!Vsa6tnost moyat rabotodatel ne znam za6to im darji knijkite v ofisa!!!!???Opredeleno ne e naro4no!6te tryabva da im gi razdam na horata! Uspeh ti jelaya!
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."