Подадох си документите за Онтарио ...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
rossi

Подадох си документите за Онтарио ...

Мнение от rossi »

Здравейте, за първи път пиша в какъвто и да било форум, но ми е интересно и е адски полезно.
Подадох си документите за Онтарио ноември месец и ми отговориха в средата на Декември, че са ги получили и че след три месеца ще започнат да ги разглеждат. Дали това ще стане и колко време ще ми е необходимо да чакам за по-точна информация от тяхна страна? По мои сметки отговор трябва да имам Февруари. Изпратила съм им пълен пакет документи с абсолютно пълна информация за себе си, единственото нещо, което ме притеснява е че имам само съртификат за езика и нищо друго. Дали ще ми искат друг документ?
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Rossi, moje li da utochnish za kakvo tochno si gi podala teya dokumenti v Ontario, zashtoto ne stava mnogo yasno. :nenam: Ontario nyama provincialna programa za imigraciya i zatova se chudya. Inache, prodaljavay da chetesh foruma, zashtoto tuk mejdu maytapite se namira i polezno info. :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
rossi

Мнение от rossi »

Canuc, blagodaria ti za otgovora. Programata za koiato kandidadtsvam e: iimmigraiting to Canada as a skilled worker
www.cic.gc.ca/english/skilled/index.html
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

rossi написа:Canuc, blagodaria ti za otgovora. Programata za koiato kandidadtsvam e: iimmigraiting to Canada as a skilled worker
www.cic.gc.ca/english/skilled/index.html
Demek si gi podala v Bucharest.
vanko22

Мнение от vanko22 »

Zdrasti,pravish generalna greshka,kato podavash dokumenti za federalna Canada.Shte chakash taia procedura ciala vechnost.Podai dokumenti za Quebec i kato vzemesh viza,ela v Ontario.E shte se napunesh malko s frenskia,no ne e bolka za umirane.
Аватар
Koko

Re: Подадох си документите за Онтарио ...

Мнение от Koko »

rossi написа:...
Изпратила съм им пълен пакет документи с абсолютно пълна информация за себе си, единственото нещо, което ме притеснява е че имам само съртификат за езика и нищо друго. Дали ще ми искат друг документ?
Какъв сертификат за език си им изпратила?
todor73

Мнение от todor73 »

izviniavai rossi, to verno che policaite v bg ne sa chuvali za quebec, tova kak da e :D .... no da chakash procedura za ontario (:D kakto ti kazvash, to e za canada de) si e ... 4god i + :shock:
za quebec e edna godina, :idea: ako si za canada :D ....
ta misqlta mi e che s tia bqrzi tempove na ikonomichesko razvitie v bg spored niakoi forumci :shock: , veroiatnosta da se otkajesh ot ontario :D sled 4 godini chakane e goliama, zatova smelo po procedurata za quebec, nema samo nie da se mychim tuk ia :D
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Здравей!Аз кандидатствах октомри 2002 по същата програма.Също съм със сертификат за английски точки от ТОЕФЛ/който между другото е по-труден от ИЕЛТС/ и получих същото писмо за прословутите 3 месеца но вече чакам 2 години и нищо.След 3 е-майла до посолството в Букурещ и 2 телефонни обаждания се убедих,че сроковете са удължени и тази процедура си е жива загуба на време и нерви.Сега кандидатствам по програмата за Квебек като започнах франсето от 0 и се учудвам че само за 1 месец напреднах много в усвояването му.Ако си сама и бързаш да влезеш зарязвай тази процедура и пълен напред към процедура Квебек.После с тази виза можеш да влезеш където пожелаеш в Канада,няма никакви проблеми!Повярвай ми!Сроковете са 4-5 години след 2000 година.
Желая ти успех и ако мога да ти помогна се свържи с мен или ми изпрати лично съобщение знам всичко по процедурите.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

estoyanova е абсолютно права. Няма смисъл да губиш излишно време в чакане, а и повечето кандидати вече правят тази "хватка". :wink:
Изображение
Аватар
rossi

Re: Подадох си документите за Онтарио ...

Мнение от rossi »

Koko написа:
rossi написа:...
Изпратила съм им пълен пакет документи с абсолютно пълна информация за себе си, единственото нещо, което ме притеснява е че имам само съртификат за езика и нищо друго. Дали ще ми искат друг документ?
Какъв сертификат за език си им изпратила?
Най- обикновен сертификат за език от България, за изкаран курс с н- броя часове . Аз проблем с езика нямам и ако отида или стигна до интервю съм ОК. Въпроса ми е дали ще ми искат друг сертификат като TOFL например
IT-PLACE.NET - WHERE THE BG DEVELOPERS MEET
Уроци за програмиране написани на български език
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Да ще ти искат сертификат.Това е защото има нов закон от 2000 година.Ако не ти искат сертификат чакай мотаене във времето.
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Sega razbiram, Rossi. Tryabvashe da kajesh, che si podala po federalnata procedura. Spored sayta na imigracionnite www.cic.gc.ca te predpochitat IELTS poveche ot vsichko drugo, no dano da minesh metara i s tozi certificate, ne znam. No, i az kato mnozinstvoto uvajaemi saforumci moga samo da te posavetvam da kandidatsvash po programata za Quebec, a posle da se zaselish kadeto si iskash. Az sashto jiveya v Ontario i bih jivyal vav vsyaka druga kanadska provinciya, osven Quebec, no tova ne mi prechi da si kandidatsvam po kvebekskata procedura. Kakvoto i da reshish good luck.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Zarkov

сертификат

Мнение от Zarkov »

estoyanova написа:Да ще ти искат сертификат.Това е защото има нов закон от 2000 година.Ако не ти искат сертификат чакай мотаене във времето.
Пак съм аз. Не съм им изпращал никакви сертификати. Аз съм с англ. гимназия и никога не съм се замислял за сертификати, но явно съм в грешка. А за този IELTS за първи път чувам. Ако имаш инфо къде се
държи, кога и т.н. пиши, моля.
nobleman

Re: сертификат

Мнение от nobleman »

Zarkov написа: А за този IELTS за първи път чувам.
Ако имаш инфо къде се държи, кога и т.н. пиши, моля.
IELTS се държи към Британския куртурен център. Такъв има в София и Варна. За контакти - потърси в търсачката, там ги и има телефоните, и адресите. Знам,че имат някакви изпитни сесии на определен период от време. Другото е, че този изпит се заплаща-към 230лв.
Angie

Мнение от Angie »

IELTS ще ви гарантира, че няма да искат друго доказателство за език, но е възможно да обосновете владеенето на език и без IELTS, като напишете писмо къде и как сте го учили и използвали в практиката (напр. преводач и т.н.) и приложите 'evidence' - сертификати, препоръки и т.н., Аз така направих и засега не са ми искали нищо (друг е въпроса дали няма пък да поискат по-нататък)
Заключено