Та имам въпрос, аз се дипломирах точно в годината когато решиха да направят отделно учене 1 г. за магистратура, но пък точно на нашия випуск направиха отстъпка и дефакто към дипломата за завършено висше има една бележка, че тази диплома важи за магистър. Това беше 1997.
Та питам има ли някой дето да е превеждал и прилагал подобна бележка към дипломата си и съответно после имал ли е някакви проблеми? На мене ми е ясно, че по техните критерии това е бакалавър, ама все пак питам
Към моято диплома нямаше и бележка за признаването на магистърска степет - и поради тази причина си изкарах от университета докумнет че се признава - той изглежда по официален от бележка и е безплатен - ако имаш вазможност и за лично успокоение по-добре си подай молба и получения документ приложи към дипломата си. Мисля че точно в този период никой не е бил наясно как трябва да изглежда това удостоверение и с един нов ще си по спокойна
Успех и виж и за други мнения - аз съм доста новичка тук
Мерси за съвета, имаш право и ще го направя То и аз съм съвсем новичка тук и само чета чета.. и ако не беше този форум толкова неща нямаше да са ми ясни, ама добре че ги има всичките тези хора тук
Има и още една възможност, Lullu, която изисква малко повече време и разправии, но пък ти решава въпроса кардинално веднъж завинаги. За какво става дума.
Пускаш платено съобщение в някой ежедневник, по твой избор, със следния текст: "Диплома No...../.__.__1997 да се счита невалидна." Не струва много. След това чакаш да излезе броя (няколко дни), изрязваш си съобщението и го прилагаш към една молба за издаване на дубликат на дипломата ти, поради изгубване (неволно унищожаване) на същата. Подаваш молбата в учебното заведение, което си завършила и след броени дни ще имаш диплома, която е по новите стандарти и в която всичко ще си е записано както трябва. Така няма да се налага да вадиш и показваш постоянно каквито и да е допълнителни удостоверения към дипломата си.
Аз така направих.
POSTREACT(ions) SUMMARY
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
zavissi kade ti e diplomata. az naprimer sam uchil v sof un. te izdavat i original na english/ okolo 50 leva/, taka che ako si uchil tam prosto im se obadi, osven tova nyama da ti se nalaga da pravish otdelno prevod, a sthe imash nestho napravo za kanada, za drugite univ. ne znam kak stoi vaprosa
borsay, imam vypros.
tazi diploma na english si q kopiral/a i si q zaveril/a pri notarius ili si im q izpratil/a direktno?
ako si q zaverqval/a, posle nosish li q na prevodach da prevede pechata na notariusa?
Linko написа:Има и още една възможност, Lullu, която изисква малко повече време и разправии, но пък ти решава въпроса кардинално веднъж завинаги. За какво става дума.
Пускаш платено съобщение в някой ежедневник, по твой избор, със следния текст: "Диплома No...../.__.__1997 да се счита невалидна." Не струва много. След това чакаш да излезе броя (няколко дни), изрязваш си съобщението и го прилагаш към една молба за издаване на дубликат на дипломата ти, поради изгубване (неволно унищожаване) на същата. Подаваш молбата в учебното заведение, което си завършила и след броени дни ще имаш диплома, която е по новите стандарти и в която всичко ще си е записано както трябва. Така няма да се налага да вадиш и показваш постоянно каквито и да е допълнителни удостоверения към дипломата си.
Аз така направих.
Linko пробвах го това, в смисал опитах да го пробвам за да ми напишат хорариумите в дипломата и че съм магистър, дори имам колеги които го направиха преди 9 години, но ми обясниха че са длъжни да ми издадат дипломата в същия вид като първоначалната - имало някакъв нормативен документ които го изисква и ме посъветваха ако не съм си загубила наистина дипломата - да не го правя - това е инфо от април месец.
POSTREACT(ions) SUMMARY
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
ronni, заблудили са те, или човека с който си говорила нещо се е объркал. А може и да не е бил наясно с нещата.
Изявлението, че трябва да се издаде "същата диплома като първоначалната" е по принцип нелогично само по себе си. Най-малкото защото хората, които си слагат подписите в нея, може да не са същите вече. Това означава, че и дипломата няма да бъде същата.
Да не говорим, че след като има влязло в сила законово изискване за оформянето на един такъв документ, не може да се издава документ с различно (старо или каквото и да е) оформление, независимо от причините.
Но и вярно е, че понякога сме безсилни пред едно чиновническо "Не може." Остава ти само да опиташ при друг чиновник.
POSTREACT(ions) SUMMARY
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!