VUPROS KUM BULGARITE JIVEE6TI V PROVINZIA QUEBEC

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ombudsman написа:А грозните сме в Монреал. :P
Eeee, Ombi, taka e! :dance: Oba4e 6te te oblagorodia malko, kato se widim :rotfl:

:beer2:
Обичам да преча
Гост

Мнение от Гост »

Разчитам на теб, Анито. 8) От сега се реша вече за да съм успоредна на Априлската линия.

А с 9-то ниво от Френския институт в София можеш да забравиш за КОФИ, Добричък. И с всички сертификати и дипломи, които издават там, тук не можеш да направиш нищо. Ще им се сторят интересни хартийки, които само ще можеш да показваш. Квебекската система има също 12 нива, но те не отговарят на тези във Френския институт.
todor73

Мнение от todor73 »

dobrichqk
vij tova
http://www.toeic.ca/tfi/SampleTestfr.htm

az zapochnah maitris i go dqrjah minalata godina iskaha mi 629t. napravih go s 660 t.
sega zapochnah bac i mi go iskat nanovo zastoto triabva da imam 859 t. ot 990 vqzmojni. ianuari pak ste go dqrja.

ako si mislish che s niakakqv test she si vqrjesh gastite i ste razmahvash sertifikat po frenski se lqjesh mnogo. nai lesnoto kato kandidatstvash niakqde naprimer za rabota kato injener e da ti vidiat nivoto na frenskia oste s pqrvite 2-3 izrechenia deto ste kajesh i niakakqv sertifikat niama da te spasi.
The Great Bastun

Мнение от The Great Bastun »

Уважаеми ДАМИ,

След няколко дена ще се проведе Българо-Канадски конкурс под наслов " Мис Бастунка" с подгласнички, "Най-достоверна Бастунка" и "Най-отговаряща(устата) Бастунка" и естествено
"Най-обидена Бастунка".
Желаещите да участват моля да изпратят снимка и автобиография на адрес: форум БГКАНАДА, за Иван Хайдушки.
За всички спечелили има награди.Награди ще има и за зрителите , а така също и за мен.

С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА УСПЕШЕН КОНКУРС,

ваш Председател на Ложата на Великите Бастуни,

баш Дървения и Велик Български Бастун
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 9:11 pm, променено общо 1 път.
Q

Мнение от Q »

Moqt skromen opit ot Monreal. Dokato chkam Kofi se zapisah na bezplaten kurs ot koyto sym mnogo dowolen. Interwyuto za opredelqne na niwo mina lesno, az izob]o ne goworq frenski. Pokazaha mi nqkolko kartinki, no az gi opisah na anglijski i priklyuchihme. Sled 3 meseca tuk na 20 zapo`wam 1 niwo w Kofi, nowoto mu ime ne go znam. Wkursa w kojto wse oshte hodq ni prepodawa edna priqtna gospoja, koqto ne ni ostawq i edna minuta swobodna, a postoqnno ni kara da goworim towa koeto sme nauchili, w rezultat az weche spokoyno si razgowarqh dnes po telefona sys slujitelkata koqto mi se obadi za kursa. No zabrawih da spomena che wsekin den sled uchilishte mi trqbwat pone 3 chsa za da naucha dobre wsichko koeto e prepodadeno za syshtoto wreme.
Sistemata na prepodawane naistina se izbira ot wseki prepodawatel i ne se uchi kakto nie sme swiknali nared ot uchebnika. Mnogo zawisi ot prepodawatelq kak shte ti prepodawa, nie oswen frenski nechuwame drug ezik, makar che sme 9 nacionalnosti goworeshti 6 ezika.Wsichko yawno e wypros na kysmet.
Kasmet na wsichki
Гост

Мнение от Гост »

Едно е ясно, ако не си учил преди това френски език и не знаеш почти нищо, ще останеш доволен от КОФИ. Като го завършиш имаш чувството, че говориш - с колегите от КОФИ и преподавателите. И в един момент отиваш на улицата, на интервю ... и разбираш, че не разбираш и хората не те разбират ... не че го пожелавам на вас, но това виждам около себе си. Езикът е основната причина хората да не се реализират професионално тук. А не това дали са удачници или неудачници. Още по-малко са хората /българи новоимигранти/, които знаят добре двата езика ... това намалява доста шансовете за добра работа. Е, така мисля аз.
Заключено