Пренасяне на компютър

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
taralej

Пренасяне на компютър

Мнение от taralej »

Здравейте на всички,
моля ви ако някой има информация да ми помогне!

Някой има ли инфо дали има някакви забрани за пренасяне на компютър от БГ в Канада. Имам предвид някакви специални забрани за софтуер или нещо подобно.
Имам много готин компютър подръка и ми се ще да си го взема.Що да купувам в Канада пак.
Обаче имам много софтуер на него/пиратски естествено/.Само, че всичкия софт е кракнат и си има серийни номера.
Тоест някой проверява ли такива работи и ако проверява ще разбере ли,че е нещо опитвам да ментаджийствам?
Щото ако заради това си създам проблем няма да го взимам, но ме съмнява да проверяват всеки компютър.

Освен това как точно да го нося, в багажа ли да го мушна или като ръчен багаж?Или пък има някаква процедура?

Благодаря ви!
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Godis

Мнение от Godis »

Aaaaaaaaaaaaaaaa! Тъкмо да те обезглавя обвинявайки те, че не си търсил във форума по темата (по която е писано многократно). Пуснах търсене на 'пренасяне компютър' и се изненадах от резултатите :)

Така че :

Пренасяш си компютъра безпроблемно, цял или на части, дисковете на шпиндели. На новопристигнал по принцип не се проверява багажа.

Когато попълваш митническата декларация в самолета, просто ще си напишеш "компютър" или "компютърни части" и CD vierges за дисковете (или CD personnels).

Мен ме мързеше в Монтреал да си търся тепърва кутия за дъното, та си носех и кутията която се оказа удобно предпазно средство за много чупливи неща.

На място остава да си купиш монитор, избора е голям.
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

ААААААААААААААААААА......

Търсих, търсих.....ама няма нищо такова.....то може и да има, но резултата от търсенето беше нищо и половина.

Някъде четох за нещо такова, но беше само за софтуер.За цял компютър няма инфо.

Много ти благодаря за инфото!!!!!Ама супер много!

Мисля си, че най-добре да си го нося в ръчичка та да е сигурно, че ще си го донеса цял! Имам и оригиналната му кутия.Ама много ще ми е тежичко, че и дете имам с мен и много сложна работата.

Не може ли да го дам в някакво по-специално багажно отделение и да си платя за тая работа?

Може би има и някакви специални кутии в които да мога да го сложа?
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Godis

Мнение от Godis »

Разфасовай го. Цялата електроника в ръчния багаж (ако имаш място, дано да имаш де). Кутията пълниш с наркотици, щото метала не пропуска рентгена, тук ги продаваш и си живееш доволно :lol: :lol:

Сериозно, кутията както е празна е много удобна за разни неща които искате да вземете но са чупливи. Увиваш ги в чорапи, и така увити в кутията.

Захранването остави в БГ, аз си бях взел моето което би трябвало да работи и на 110В, ама не проработи. По-скоро май нещо мощност не му достигна, знам ли...Захраване ще си купиш оттук.

И съпругата си донесе своя компютър, но при нея багажа явно бе изпитал по-големи натоварвания. Само на едно място явно кутията е била по-силно притисната и беше леко хлътнала ( деформация под 0.5 см. в триъгълник 10х10х10), но се оправя лесно (ламарина е все пак), пък и мястото на пц-то е под бюрото.

От дъното отлепих паметта и процесора с радиатора. На него му направих специална кутиика (за да се побере и радиатора). Както споменах - всичко това бе пренесено като ръчен багаж.

Не знам детето ви с колко ръчен багаж допълнително ви натоварва, но хаоса мисля че е еднакъв при всички случаи :lol:
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Ще трябва да си го тънтуркам на ръчичка.
То е супер, че изобщо може да се тънтурка де.Щото не ми се метват едни 1000долара за нещо, което си имам.
Готиното е, че моя комп е АСУС Беарбон.Това са едни много малки кутии и супер компактни...ама си тежииииии.

В багажа естествено място няма/щото съм от женски пол/ и не мога да си оставя обувките и парцалките, а за чантите изобщо не помислям.
Предпочитам компютъра да оставя ама обувките сакън.

Не мога да го разглобявам, щото всичко му е вградено и циментирано во веки веков.....а и после при сглобката ще вземе да ми остане някоя част дето да се чудя какво да я правя......

Увивам го в някое по-пухкаво яке и го мушкам в картона дето си беше/щото е много здрав и по-подходящо не мога да измисля, а пък си има и дръжка/ и давай на гръб.
Може пък и да купя от ония куфарите дето са едни твърди.

Как мислиш?

Много ти благодаря за бързите отговори и изчерпателната информация, защото заминавам в петък и бях го прежалила компютъра вече.
Godis

Мнение от Godis »

Що не си таралежка тогава ? Ясна е картинката.. :lol: със свободното място в багажа.

Беърбон ? Доволна ли си ? Аз от една година го оглеждам, но получавам противоречиви мнения и засега си оставам на десктоп.

Да не е нещо от сорта на :
http://www.megapc.com/product.asp?pf_id=EX5%5Fi865
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Е това е:
http://usa.asus.com/products/desktop/pu ... erview.htm

Супер доволна съм от компа.Всичко си има.Даже изхода за Видеото е позлатен та да не се губи сигнала.Щото аз съм го вързала през усилвателя и минава през едни супер големи колони звука и излиза много яко.
Не ме питай как го вързах, щото беше голям зор и четене на книжките към техниката, дето иначе никога не ги чета.Даже много странно ми се видя като взе, че и проработи накрая.

Всъщност искам да го взема заради софта дето съм си го насъбрала и не ми се занимава да го комплектовам пак.Иначе предполагам, че цената му не е кой знае колко голяма.
Заключено