За пестенето на пари в Канада....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено

Колко CAD ви остават месечно след плащане на всички разходи?

Анкетата свършва на Пет Мар 25, 2005 1:21 pm

между 0 и 100
13
26%
между 100 и 500
17
34%
между 500 и 1000
7
14%
между 1000 и 1500
6
12%
над 2000
4
8%
много повече
3
6%

Общо гласове: 50
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Lemony написа:
sara написа:аз съм го правила... с диплома не от канада, а от другаде! и с 3 езика (та и повече).. та няма нужда никого да питам :)
Sega ako te pitam koi sa "3 езика (та и повече)" i otkude ti e diplomata ,pak shte mi minesh s nomera che ti iskam CV-то , нали? :D :D :D

PS.Ne se pritesniqvai, nie puk vzehme che ti poviqrvahme :lol: :lol: :lol: :lol:
Лемони, заяждаш ли се леко, или така ми се струва :wink: Да спомена само, че много хора, който са завършили езикова гимназия, знаят по 3 езика - руски (който беше задължителен едно време), първи западен език (който учиш в езиковата и ушите ти пращят) и втори западен (който също беше задължителен след 8 клас и който искаше си го научаваше. Такива като мен дето преписваха на контролните, не го научиха :P ). Също така не е невероятно хора завършили езикова гимназия да отидат да си изкарат висшето някъде на запад или в САЩ (доста мои съученици го направиха). Такива ми ти работи...
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Lemony написа:Sega ako te pitam koi sa "3 езика (та и повече)" i otkude ti e diplomata ,pak shte mi minesh s nomera che ti iskam CV-то , нали? :D :D :D

PS.Ne se pritesniqvai, nie puk vzehme che ti poviqrvahme :lol: :lol: :lol: :lol:
правила на форума написа:2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

sara написа:
Lemony написа:Sega ako te pitam koi sa "3 езика (та и повече)" i otkude ti e diplomata ,pak shte mi minesh s nomera che ti iskam CV-то , нали? :D :D :D

правила на форума написа:2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.
sara za moderator!!!
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Aries написа:
bgmontreal написа:
в БГ нормално живеене:
наем в Младост 3/Люлин/Надежда 3 - 100 лв.
телефон - 15 лева
ток и отопление - 60 лв.
ядене - 75 лв
Предлагам това да се закачи най-отгоре като изказване на годината. Едва ли нещо друго ще успее да го надмине.
БГМонтреал, не трябва да се вярва на всеки. Огромна част от хората просто идея си нямат къде и за какво им отиват парите.

Не казвам, че не може САМ човек да изкара със 75 лв на месец за ядене ама колкото в Канада е възможно, толкова и в БГ (като гледам цените на ориза са еднакви, а иначе не виждам как).
Реалната сума е поне по 2. И то без излишни луксове. И то за сам човек.
Реално в момента в БГ едно 4-членно семейство дава от порядъка на 400 (при крайно ограничаване, но без крайности) до 600 (при що годе нормално хранене) лева за храна.
За отопление ще вървят около 120-150 лева при добро уплътнение и/или климатична система. (или стоене на студено)
Наемите не коментирам. Възможни са огромни разлики в цифрите (от стая за 50 лева до тристаен за 120-150 за Пловдив).
Разходи като интернет, телефон, кола, кабел, забавления, алкохол и цигари (всичко, което вие от само себе си включвате в Канадския стандарт на живот) изобщо няма да коментирам.
ми то излезе, че в Канада е по-евтино :shock:

моите данни са за сам човек - гарсионера
иначе и заплатите са две!!!!!
400 с КРАЙНИ ограничения! ЕТО ТОВА Е ИЗКАЗВАНЕ НА ГОДИНАТА
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Sneji написа:
bgmontreal написа: Не случайно няма и един БГрин до 3то коляно, който да е дошъл след 80те и да се е реализирал пълно. Имаме само един изявен политик, нито един директор или член на управителния съвет на важна фирма в Канада , един изявен лекар, няколко адвоката, но на частна практика.
С една дума НИЩО!
Дани, явно имаш по-различна представа за "реализация" от моята. Да се реализираш, не значи да станеш политик, адвокат или лекар. Всеки има различно виждане по въпроса и това си е в реда на нещата. Аз лично имам познати, дошли тук след 80-та година, които са си напълно реализирани. Едните имат къща за почти два милиона долара (нарочно го изписах с думи, не съм се объркала), сам можеш да изчислиш колко им е годишния данък върху имота. Както и предполагаш, имат си бизнес хората и въртят по над 120 000$ (Сто и двадесет хиляди) на месец оборот. И не се преработват да ти кажа, защото има доста хора, които работят за тях. Друг случай - пак семейство със собствен бизнес - всеки месец (да, всеки) си ходят на почивки за по седмица-две из целия свят (в момента са на ски в Швейцария). Е, какво да ти кажа, според твоята логика тези хора не са се реализирали в Канада. Колко жалко за тях.
ФИНАНСОВО! Аз не говоря финансово, а интеграция в обществото, влияние в обществото и т.н.
Иначе финансово, едва ли на мен пък трябва да ми ги обяснявате.

ПРОСТО МАХНИ ВСИЧКО ФИНАНСОВО
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

sara написа:

значи прост въпрос:

кои са езиците и от къде е дипломата? без никакъв коментар
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе Дани, какво влияние в обществото и какви кръчми и ресторанти с 400 лв заплата? С толкова пари само битов алкохолизъм в къщи.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Pepon

Мнение от Pepon »

Ako 400 leva e minumuma za oceliavane v BG, kak togava 70% ot horata jiveiat s po-malko ot 300 leva na mesec?
Az sum si hodil do BG, no ne sum vijdal da se vargaliat trupove na umreli ot glad po ulicata, nito puk da ima tolkova mnogo prosiaci kakto po centura na Monreal. I v Ottawa gi ima, no tuka po-chesto gi pribirat, ta po ne se nabivat na ochi.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Защото мама и тате на село гледат прасетата и после пращат бурканите по влака да има детенцето какво да папка в София нали е учило за да не работи.
Колкото до просяците в Канада това си е по техен избор! Имаше едино интервю по ТВ-то около коледа с един от Торонто и човека каза, че не му харесва да живее в общежитие със самостоятелна стая с баня и т.н. по му харесвало на улицата. Каза обаче, че когато правителството почне да им дава самостоятелни къщи, тогава щял да си помисли.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
speedy

Мнение от speedy »

bgmontreal написа:ФИНАНСОВО! Аз не говоря финансово, а интеграция в обществото, влияние в обществото и т.н.
Иначе финансово, едва ли на мен пък трябва да ми ги обяснявате.

ПРОСТО МАХНИ ВСИЧКО ФИНАНСОВО
Че как да го махнем финансовото? Ти имаш ли представа аз лично какви сериозни финансови поражения мога да нанеса на разни канадски организации и фирми, в които работят хора от обществоото? Да, ама не го правя. Значи имам доста сериозно влияние в обществото.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bgmontreal написа: моите данни са за сам човек - гарсионера
иначе и заплатите са две!!!!!
Я пак повтори ако може че с лявото ушенце не чувам :wink: Гарсониера в Младост 3 за 50 евро ?!? Информация на уше ми се струва това :wink: и с чиста съвест бих го номинирал за изказване на годината. Ето тука можеш да видиш как вървят гарсониeрите в София, е ето ти и точно за гарсониера в Младост 3 А? Май не били 100, ми били 150 и май не били лева, а ЕВРО ?
А то иначе и в Канада заплатите са две.
bgmontreal написа: 400 с КРАЙНИ ограничения! ЕТО ТОВА Е ИЗКАЗВАНЕ НА ГОДИНАТА
400 за 4-ЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО е написал човека, т.е. по 100 лв. на месец за храна. Ти по колко би казал на човек - по 30 лева ?
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

Pepon написа: Az sum si hodil do BG, no ne sum vijdal da se vargaliat trupove na umreli ot glad po ulicata, nito puk da ima tolkova mnogo prosiaci kakto po centura na Monreal. I v Ottawa gi ima, no tuka po-chesto gi pribirat, ta po ne se nabivat na ochi.

A, stiga be!!!E, t`va ve4e e varhat!Za kade sme tragnali nie, napravo se 4udya!
Ako misli6, 4e v Bg nyama prosyatzi, mnogo se laje6!Ela vav Filibeto i 6te gi pokaga!Ima, kolkoto si poiska6!Ne e got naistina, no navsyakade po sveta gi ima! A ti koga za posledno si be6e v BG????
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
Pepon

Мнение от Pepon »

Lub0 написа:Защото мама и тате на село гледат прасетата и после пращат бурканите по влака да има детенцето какво да папка в София нали е учило за да не работи.
Колкото до просяците в Канада това си е по техен избор! Имаше едино интервю по ТВ-то около коледа с един от Торонто и човека каза, че не му харесва да живее в общежитие със самостоятелна стая с баня и т.н. по му харесвало на улицата. Каза обаче, че когато правителството почне да им дава самостоятелни къщи, тогава щял да си помисли.
Aaaaa, Dobur Den! Znachi kakvo izliza, che mestnite vmesto da gledat praseta predpochitat da se vargaliat po ulicite. A posle v BG bil marzelvi, bili neznam kakvi ......

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Pepon написа:Ako 400 leva e minumuma za oceliavane v BG, kak togava 70% ot horata jiveiat s po-malko ot 300 leva na mesec?
Az sum si hodil do BG, no ne sum vijdal da se vargaliat trupove na umreli ot glad po ulicata, nito puk da ima tolkova mnogo prosiaci kakto po centura na Monreal. I v Ottawa gi ima, no tuka po-chesto gi pribirat, ta po ne se nabivat na ochi.

А щом 90% от всички в Канада са на червено в края на месеца, как така пък не умират от глад ? Финансов парадокс ? Брей, мъка, мъка тука в Канадата и едни мазохисти сме останали само - нормалните канадци имигрираха вече в България да живеят на по 50 лева наем и с по 30 лева за храна на месец. Айде стигал съм си губил времето с тая тема, то си видя че сит на гладен не вярва - единия карал с по 30-40 лева за храна на месец, другия пък не бил виждал просяците в БГ. Ми как ше ги видиш, те само се правят че ровят по кофите иначе като свият зад ъгъла и се качват в кабриото :evil:
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Хора, защо сте се хванали така за гушите за цените в България. Ако ви гризе съвеста, че сте пратили малко помощ на родителите си просто им пратете още :) :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Заключено