Za kanadskia pasport

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
todor73

Za kanadskia pasport

Мнение от todor73 »

:D ostava mi 1 mesec do navqrshvaneto na 3-te godini, ta se chudia dali da ne si pusna dokumentite malko po-rano primerno utre. :D
Niakoi pravil li go e tozia nomer ili da izchakam :(
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

za razlika ot US Canadcite sa strictni
ako gi pusnesh riskuvash da ti gi varnat i da zapochnesh da chakash ot nachalo
vij, ako imash patuvania nezapisani v pasporta moje da se probvash
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Rainmaker

Re: Za kanadskia pasport

Мнение от Rainmaker »

todor73 написа::D ostava mi 1 mesec do navqrshvaneto na 3-te godini, ta se chudia dali da ne si pusna dokumentite malko po-rano primerno utre. :D
Niakoi pravil li go e tozia nomer ili da izchakam :(
vrushtali sa hora dori za 2 3 dni razlika
po dobre izchakai 1 mesec poveche otkolkoto da kandidastvash edin mesec po rano.

Chakane shte ima taka ili inache :)
chuh che veche oficialnite srokove sa 18 meseca
makar che tova nishto ne znachi, dori i kogato sroka beshe 10 meseca pak se chakashe poveche.
todor73

Мнение от todor73 »

blagodaria vi za bqrzite otgovori, ste izchakam :D
Аватар
Val

Мнение от Val »

Аз не виждам никаква причина за чудене. Правилата са абсолютно ясни и стриктни. За справка (CIC):

If you are applying as an adult you must:

be 18 years of age or older;
be a permanent resident (landed immigrant) in Canada;
have resided in Canada for a total of three (3) years (1095 days) out of the four (4) years on the day before you apply.

Are you applying too early?
If you apply too early you will not qualify. You will have to apply again later and pay new fees. To help you decide if you qualify, we have included a calculation sheet, How to Calculate Residence (Application for Canadian Citizenship - Adult application). Use it to find out if you should apply now or later.

Успех!
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Това значи ли, е ако имаш 3 години престой но в рамките общо на 5 (поседявал си си повечко в България да речем) не може да кандидатстваш?
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
OCKAP

A

Мнение от OCKAP »

За успокоение само ще кажа, че специално за Монреал, периода до т.нар. интервю за канадско гражданство е около година - година и половина. Това е положенито в момента.
Синът ми, чиито документи пуснах заедно с моите (за децата не се иска да имат необходимите дни престой), толкова е пораснал от момента, в който пуснах документите, че не си прилича с тогавашната снимка.

Така че, пусни си документите и ... спокойно. Ще стане. 8)

Само едно уточнение. Значи, това за което кандидатстваш е "гражданството" -> получаваш сертификат за гражданство, нещо като лична карта.

"Паспорта" - е после - той е документ за пътуване и е валиден за 5 години.
Издава се от друга служба, когато ти потрябва с молба, снимки и т.н + окло 80-ина долара.
* Всяка жаба... планина повдига !
** Сговорна дружина ... да си знае гьола !
todor73

Мнение от todor73 »

merci ОСКАР ama tova znachi li che sega kato sqm v ontario (na mainata si - severno ontario de) moje i po-bqrzo da me izvikat ili si e vse sqstia... to vse v ottawa se podavat :D prosto si mislia.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

todor73 написа:merci ОСКАР ama tova znachi li che sega kato sqm v ontario (na mainata si - severno ontario de) moje i po-bqrzo da me izvikat ili si e vse sqstia... to vse v ottawa se podavat :D prosto si mislia.
Сигурен ли си че е в Отава? Не беше ли в Сидней, Нова Скоша?
todor73

Мнение от todor73 »

verno nova scotia e :D , to i bg pasporta mi izticha ta se pritesnih ot dva stola ta posredata.
OCKAP

а

Мнение от OCKAP »

Доколкото знам, сроковете за обработка за Онтарио са доста по- кратки. Чака се само няколко месеца (не знам точно, но ориентировъчно между 5 и 9) ако всичко по кандидатурата е наред.

Значи, наистина, всички молби отиват на 1 място. В Nova Scotia.
Там, по-принцип има някаква предварителна обработка и проверка на документите и след 2-3 месеца, всичко се връща обратно в центровете по провинции.
Ти ще получиш 1 писмо, в потвърждение на това, както и книжка за подготовка за теста.
И после - голямото забавяне. Затова, почти няма смисъл да проверяваш многократно на телефоните за справка за забавяне на кандидатурата ти, понеже службата от Nova Scotia вече е изпратила документите към най-близкия съответен център до мястото, където живееш. А аз така и не разбрах, как може да се получи информация директно от този център - всеки път ми казваха "досието е наред, прехвърлено е там, чакай за интервю".
Това е.
Последно промяна от OCKAP на Чет Яну 20, 2005 12:28 pm, променено общо 1 път.
* Всяка жаба... планина повдига !
** Сговорна дружина ... да си знае гьола !
Аватар
Koko

Re: а

Мнение от Koko »

OCKAP написа:До колкото знам, сроковете за обработка за Онтарио са доста по- кратки. Чака се само няколко месеца (не знам точно, но ориентировъчно между 5 и 9) ако всичко по кандидатурата е наред.
Вярно е че сроковете за обработка на документите варират дори в рамките на един и същи град – зависи колко е натоварен съответния локален офис на имигрейшъна, но и в Онтарио срок от 5-9 месеца вече звучи твърде оптимистично. В момента е около 1 година, но явно тенденцията е сроковете да се увеличават.
todor73

Мнение от todor73 »

znachi i varianta s ontario otpada, dano tezi otchaivasti srokove sa samo za toronto ili monreal, e ne che go pojelavam :D no pqk v quebec city vqlnata ot emigracia e sled 2002 taka che naprqsti se broim bg koito ste chakat za pasport, pqk to i drugi imigranti mnogo mnogo niama - latino, bg, rumqnci i tuk tame po niakoi ot minorite visible kolkoto za cviat da ima. :D .
ste se obadia da gi pitam tia v quebec kakvi sa im srokovete sega. blagodaria vi oste vednqj :beer:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

drifter написа:Това значи ли, е ако имаш 3 години престой но в рамките общо на 5 (поседявал си си повечко в България да речем) не може да кандидатстваш?
Не можеш. 3-те години трябва да са събрани в рамките на последните 4.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

тази тема е пример за Pig Brother-ска тема, а в другите форуми има толкова други полезни темииииии

АБЕ ВЗЕМЕТЕ Я СЛОЖЕТЕ ДРУГАДЕ
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено