Препоръки

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Препоръки

Мнение от drifter »

Чудих се и реших да питам :)
Беше ми дошла гениалната идея да си взема от разни приятели които имат фирми препоръки. Колко съм велик дизайнер или продавач на книги например. Няма да са съвсем менте, защото зад адреса ще стои истински човек, който с гордост ще излъже за мен ако трябва :) А после си викам, това са някакви малки фирмички на другия край на света, кой въобще ще им обърне внимание.
Тези, които вече сте си търсили работа в суровата канадска действителност какво мислите?
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Лелеее, колко такива бланки съм събралаааааа.
То па кой ли ги чете тия работи ама нейсе....
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Вземи си препоръки от приятелите.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

taralej написа:Лелеее, колко такива бланки съм събралаааааа.
То па кой ли ги чете тия работи ама нейсе....
Прати някоя и на нас! И ние с жената умуваме по същия въпрос.
Изображение
Аватар
flateric

Мнение от flateric »

също и книгата PhotoShop for Dummies защото ще ти потрябва
LaRue

Мнение от LaRue »

drifter, понеже си ми симпатична и аз мога да си предложа услугите си :P
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Какво предлагаш - епикриза от Карлуково :)
Tany

Мнение от Tany »

Според ме няма да навреди ако си вземеш, само може да ти е от полза. На мъжа ми му искаха препоръки от предишния работодател и са се обаждали(не в България, но мисля, че няма значение).
LaRue

Мнение от LaRue »

Ти пък, не съм доктор :wink:
Говорех за бланка от голяма компания, която действа не само в България, а дори и в Канада :idea:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

preporukite niama da navrediat
az lichno ne gi gledam mnogo mnogo osven ako poznavam choveka koito gi e pisal
ako si tolkova great, zashto sa te pusnali da si otidesh?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

flateric написа:също и книгата PhotoShop for Dummies защото ще ти потрябва
Това някаква ирония ли е?
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
Koko

Re: Препоръки

Мнение от Koko »

drifter написа:Чудих се и реших да питам :)
Беше ми дошла гениалната идея да си взема от разни приятели които имат фирми препоръки. Колко съм велик дизайнер или продавач на книги например. Няма да са съвсем менте, защото зад адреса ще стои истински човек, който с гордост ще излъже за мен ако трябва :) А после си викам, това са някакви малки фирмички на другия край на света, кой въобще ще им обърне внимание.
Тези, които вече сте си търсили работа в суровата канадска действителност какво мислите?
Моят опит с препоръките е следния. Бях си взел писмени препоръки от БГ (както си следва на фирмени бланки) и когато щях да почвам работа бъдещият ми работодател поиска препоръки, без значение от къде точно са. Реално не обърнаха внимание на текста в самите препоръки, а изпратиха имейли за проверка до хората които ми бяха дали препоръките с прикачен към имейла доста подробен въпросник – от къде ме познават, колко време сме работили заедно, на каква длъжност съм работил, на каква длъжност е този дето дава препоръката за мен, дали като цяло ме препоръчва за работата и защо и т.н. Затова моят съвет е следния – вземи си писмени препоръки при всички случай, но се постарай да са от хора които при нужда биха могли да ги потвърдят, било по имейл, било по някакъв друг начин.
Също, в Канада по принцип се държи много на препоръките, но до тях се стига едва в последния етап на кандидастването за работа, когато реално вече са те одобрили за работата за която кандидастваш, т.е. и най-добре направената препоръка сама по себе си няма да ти отвори вратата за работа автоматично.
miteto
Модератор

Re: Препоръки

Мнение от miteto »

Koko написа:Също, в Канада по принцип се държи много на препоръките, но до тях се стига едва в последния етап на кандидастването за работа, когато реално вече са те одобрили за работата за която кандидастваш, т.е. и най-добре направената препоръка сама по себе си няма да ти отвори вратата за работа автоматично.
Вярно си е това, аз не го знаех преди да дойда тук и малко ме изненада, така че го имайте предвид - и най-брилянтната препоръка няма да ти изкопчи предложение за работа, но след като са те одобрили ако нямаш препоръки, може и да "размислят" за кандидатурата ти.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Мерси за отговорите :)
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Малко късно се включвам, обаче и аз бих ти препоръчала да вземеш препоръки. А ако намериш хора и в големите компании ще е още по-добре :wink:
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.