С деца в самолет!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
darklady
Непокорна

С деца в самолет!

Мнение от darklady »

Бихте ли споделили как се отразява пътуването със самолет на малките деца? И каква детска градина избрахте? Децата ни са на 2 г. и 4 г.
Благодаря! :P
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Преди 2 години пътувахме до Канада с дете на 1.5годинки и нямахме проблем.
Само дето деца под 2г. нямат самостоятелно място и с мъжа ми се изгърбихме да си прехвърляме детето през два часа.
Та проблема беше, че ни се посхванаха гърбовете, но детето си беше ОК.
Аз при кацане откачам от болки в ушите, а малката няма никакви индикации, че става нещо по-различно.

И все пак има значение дали са по-буйнички.Нашето е горе-долу в нормата.
:wink:
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Снощи булката пътува с маката ми госпожичка на 8 месеца и общо езето каза то децата спят дивеят и с..рат, нищо по-различно извън самолета, никакви заглухвания и приеснения други.
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Благодаря, taralej! Нашите са момичета и са доста непокорни. Но до като дойде време за пътуване ще пораснат още малко. Значи, ако детето е над 2 г. седи отделно? Трудно ми е да си представя как издържат децата. Аз не мога да ги накарам да седят спокойно, дори когато се хранят, за повече от няколко минути.
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

И кажете нещо за детските градини!
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

darklady написа:Благодаря, taralej! Нашите са момичета и са доста непокорни. Но до като дойде време за пътуване ще пораснат още малко. Значи, ако детето е над 2 г. седи отделно? Трудно ми е да си представя как издържат децата. Аз не мога да ги накарам да седят спокойно, дори когато се хранят, за повече от няколко минути.
И моето е момиче.Като вижда, че всички седят и тя си седи.Имаше и 3-4 бебета в самолета и нито едно не чух да плаче.Най-голямото неудобство беше смяна на памперси, но твоите са големи и няма да ви се наложи.

То, че седят отделно е супер. Лошото е, че се плаща бая парички.
Имат от 20%-30% отстъпка, но им се плащат летищни такси и цифрата става дебела......
Ние купувахме билети тия дни и ми се зави свят.
Но като сме тръгнали за цивилизацията ще си плащаме......

Успех на всички ви!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

darklady написа:И кажете нещо за детските градини!
ами скъпички са, понякога и трудно места се намират. Има доста писано по този повод.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Зависи за къде говориш в Кебек са евтини в осталите пров скъпи а в Онтарио най-скъпи.
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Имам предвид точно Квебек.
Благодаря!
А още един въпрос - чувам, че има изискване всяко дете да има отделна стая в жилището. Над каква възраст обаче? Предполагам когато са малки могат да живеят и две деца в една стая.
Пак благодаря! :P
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Abe i nie gi chuvahme takiva, kogato oshte biahme v BG. I ne samo, che vsiako dete triabva da si ima staia! Ne mojelo da izlizash po gashti na balkona, ne mojelo da prostirash pak na balkona i kvo li ne oshte! Obache ne e savsem verno, veche se uverih ot lichen opit.
A e mnogo iasno, osobeno ako si imash momiche i momche, naprimer i sa na edna opredelena vuzrast, da imat otdelni stai e poveche ot neobhodimo...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

А още един въпрос - чувам, че има изискване всяко дете да има отделна стая в жилището. Над каква възраст обаче? Предполагам когато са малки могат да живеят и две деца в една стая.
Няма такива работи недей ги слуша тия папагали те оттатък Канада да идат пак ще си съчиняват.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

shnorhela написа:
Няма такива работи недей ги слуша тия папагали те оттатък Канада да идат пак ще си съчиняват.
ти пък се опитай с 3 деца да наемеш апартамент със 1 или 2 спални,и после приказвай. Имат си тук определени минимални морми,които няма как да не ги спазват.Ако не си пишеш децата в молбата за наемане на апартамента,става,иначе си изгорял.
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Жената пита за Кебек бе човеко,аз не знам в нормалните държави Канада и щатите как е но нашата Кебек, на никой не му дреме за тия филми.
Аватар
Todd

Мнение от Todd »

Не се притеснявайте за децата! Те или ще спят по време на полета, или ще им намерят занимания - книжки, боички, карти и т.п. Ние пътувахме миналото лято с нашата 4 год. г-ца и въпреки че е рядко палава и в градината в БГ дадоха банкет, че се оттърваха от нея, тя в самолета се държа чудно. Тъй че "нема се пуашите".
Тук с детските градини е трудно и трудността се мултиплицира с броя на децата. Тъй че за вас първата грижа след пристигане тук ще бъде намирането на детска градина. Но и това става. Може да се ориентирате за градините близо до вас тук:
www.messf.gouv.qc.ca
Дано съм бил полезен.
Успех!
По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Аватар
darklady
Непокорна

с деца в самолет

Мнение от darklady »

Todd, благодаря! Полезна информация. :P
Благодаря и на всички останали! :P :P
Заключено