Дискриминиране в Кебек !!!
- nibis
Дискриминиране в Кебек !!!
Здравейте !!! Все по 4есто , 4увам историики на бьлгари или на новодошли от други националности , 4е са били дискриминирани на работното място , на университета или пак еи така просто обидени от някой " quebecois " . На мене още не ми се е слу4вало , но бих искал да се информирам и от вашите мнения !!! Междувременно , разбрах , 4е Кебек е единствената пронинция , която няма законодателство против расизма !!! Благодаря !!!
- Blue Passion
- Расист-ново поколение
Re: Дискриминиране в Кебек !!!
Абе нибис, има една Харта за правата на човека. Не само че има ами и действа - гледах един репортаж как една арабка осъди една квебекарско бабе за около 10,000 което й казала да не носи забрадка.nibis написа:Здравейте !!! Все по 4есто , 4увам историики на бьлгари или на новодошли от други националности , 4е са били дискриминирани на работното място , на университета или пак еи така просто обидени от някой " quebecois " . На мене още не ми се е слу4вало , но бих искал да се информирам и от вашите мнения !!! Междувременно , разбрах , 4е Кебек е единствената пронинция , която няма законодателство против расизма !!! Благодаря !!!
- nibis
Вижте много интересна статия относно расизма в Кебек !!!
http://www.immigrer-contact.com/bestof/ ... int_13.htm
http://www.immigrer-contact.com/bestof/ ... int_13.htm
Кав расизам и ква дискриминация ви гони бре,то ако беше така печките нямаше да ми се разхождат като индииски крави на нерегулирано кръстовище ,ами щях да ги газя на процент от гавармента.
Струва ми се ,че тука малко баркате нещата и не правите разлика м/у дискриминация и социален статус.И тук бедния е бит и е..н,а богатия го дава чорбаджия ,разликата е че в България има много вожд и малко индианец,а тук обратно.
Струва ми се ,че тука малко баркате нещата и не правите разлика м/у дискриминация и социален статус.И тук бедния е бит и е..н,а богатия го дава чорбаджия ,разликата е че в България има много вожд и малко индианец,а тук обратно.
Аз лично не се чувствам дискримирана, но често се дискриминирам сама
Един пример, обаче, който ме засяга лично. В училище, детето ми е подложено на изолация от групичка момичета, като ясно й е казано, че не им харесва, смятат я за глупава и грозна, защото идва от друга държава.
Съответно не отговарят на поздравите й, не общуват с нея и я пренебрегват ... Става въпрос за публично училище, което обаче се намира в квартал със сравнително богати местни жители (смесен състав: франкофони и англофони). Инициаторката на "официалната декларация" е особено "богата" - имат прислужници в къщи, тя носи златни бижута в училище и т.н. Добре, че на детето не му пука много-много. От друга страна, в училището има някаква организация, която се занимава с дискриминационните въпроси и следи за спазването на "правата на детето" 

Един пример, обаче, който ме засяга лично. В училище, детето ми е подложено на изолация от групичка момичета, като ясно й е казано, че не им харесва, смятат я за глупава и грозна, защото идва от друга държава.

- bgmontreal
- Обратна връзка:
за жалост това е често срещано явление. доста филми има на такива теми. това донякъде е утешително, защото в 99% от случаите това се базира на завист (в твоя случай сигурно е от това че дъщеря ти не само не е глупава, но е ДОКАЗАНО умна).Ombudsman написа:Аз лично не се чувствам дискримирана, но често се дискриминирам сама![]()
![]()
Един пример, обаче, който ме засяга лично. В училище, детето ми е подложено на изолация от групичка момичета, като ясно й е казано, че не им харесва, смятат я за глупава и грозна, защото идва от друга държава.![]()
Съответно не отговарят на поздравите й, не общуват с нея и я пренебрегват ... Става въпрос за публично училище, което обаче се намира в квартал със сравнително богати местни жители (смесен състав: франкофони и англофони). Инициаторката на "официалната декларация" е особено "богата" - имат прислужници в къщи, тя носи златни бижута в училище и т.н. Добре, че на детето не му пука много-много. От друга страна, в училището има някаква организация, която се занимава с дискриминационните въпроси и следи за спазването на "правата на детето"
Има групичка от 4-5 момичета дето тормозят другите и борбата с тях с невъзможна направо

http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря, бгмонреал. Не само е умна, ами е и хубава.bgmontreal написа:за жалост това е често срещано явление. доста филми има на такива теми. това донякъде е утешително, защото в 99% от случаите това се базира на завист (в твоя случай сигурно е от това че дъщеря ти не само не е глупава, но е ДОКАЗАНО умна).
Има групичка от 4-5 момичета дето тормозят другите и борбата с тях с невъзможна направо

За6то се о4удва6 4е си иmа приятелка французойка ... Аз преди известно вреmе се опитах да обясня 4е французите и въоб6те европейците иmат сходна култута с нас и това ни сближава, но веднага mе нападнаха във форуmа с "conneries". О6те пове4е 4е те (Фр) уmеят да ценят интелекта, професионализmа и доброто възпитание и са ги издигнали в култ. Съответно ако 4овекът притежава тези ка4ества рано или късно те 6те те приеmат като "свой". За mое огроmно съжаление в Кб (не Mнт) това не mоже да се слу4и за6тото зависттта не иm позволява да видат ка4ествата в 4ужденеца. Затова аз 4есто съm казвала 4е в Фр иmа дискриmинация, а в Кб иmа скрита дискриmинация, което е mного по-ло6о (според mен). Mога да си представя какво 6те6е да бъде ако я няmа6е Charte-тата.Ombudsman написа:[ Пък си има и приятелки (някак си не е чудно, че едната е французойка).
А приmери колкото искате но mалко по-късно 6те ви разказваm, сега закъсняваm...
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Ombudsman, az na tvoe myasto ne bih propusnala da govorya s direktorkata. Ne za drugo, a zashtoto nie zhiveem v tova obshtestvo i veche e i nasha otgovornost da go promenyame v po-dobra posoka. Ako sa go napravili s dashterya ti i e minalo beznakazano, znachi shte go pravyat i s drugi sled tova. Moite deca dosega ne sa imali takiva problemi s mestni. Osobeno po skautski lageri i dnevni lageri sa bili v kontakt s deca na zamozhni roditeli. Edni priyatelki na dashterya mi (scautki), pak sas zamozhni roditeli i v dobar kvartal, byha izyavili zhelanie tya da gi uchi na balgarski i mnogo se kefeha na bg rock. Dashterya mi e imala problem s ruskini, kazva che nyakoi mnogo zavizhdali, nastroyvali drugite i e imalo mnogo nepriyatni prezhivyavaniya. Ta moya izvod dosega beshe, che kolkoto si po-bogat, tolkova si po-otvoren kam sveta, po-malko komplexiran i po-malko zavizhdash. Ama kato mine vreme mogat i da mi se promenyat izvodite.