--------

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Joy

--------

Мнение от Joy »

------
Последно промяна от Joy на Сря Яну 12, 2005 9:53 pm, променено общо 1 път.
bateto

Мнение от bateto »

Tака е,то и децата вече знаят каде е наи ефтин живота.А я сега си помислете макар и хипотетично ,ако си купите имот вав Ванкувер/кадето цените са два пати по големи от Мтл./ и започнете да го изплащтате това как би ви се отразило на стандарта на живот при положение ,че сте с равен доход в двата града .А честно казано аз като бях там и разглеждах обявите за работа не видях в заплащането за една и саща работа да има сащественна разлика ,както и не се убедих ,че предлагането е по голямо.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:Tака е,то и децата вече знаят каде е наи ефтин живота.А я сега си помислете макар и хипотетично ,ако си купите имот вав Ванкувер/кадето цените са два пати по големи от Мтл./ и започнете да го изплащтате това как би ви се отразило на стандарта на живот при положение ,че сте с равен доход в двата града .А честно казано аз като бях там и разглеждах обявите за работа не видях в заплащането за една и саща работа да има сащественна разлика ,както и не се убедих ,че предлагането е по голямо.
а като стане време да продаваш, дали ще ти е по-добре да вземеш 100000 или 200000 за имота (разлика между дължимо и платено)?
а такси, а нормално време?
западния бряг е доста по-добре развит, поне според мен, а и статистиките :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
No667

rabota

Мнение от No667 »

Bate saglasen sum s tebe.
Stoto i zaplatite v Winnipeg ako vidish v Job-bankata sa kato vav Vancouver i Toronto,ama tuka da si izplashtash kashta ne e himera a dalavera.
A biznesa e da si vzemsh kasha v ili condo v Downtowna za okolo 25-30k i da go izplatish za 5 godini posle pod naem i veche vtori imot da kupish e mnogo po lesno.
Otvariat me na edna dalavera za duplex,i v edinia jivea,a drugia pod naem. I renta ti izplashta kashtata.
Naskoro edin poznat portugalec kupil 4-pleks za 120 000 i sega ste go dade na indianci pod naem i vsichko e oK
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
miteto
Модератор

Re: rabota

Мнение от miteto »

No667 написа:Naskoro edin poznat portugalec kupil 4-pleks za 120 000 i sega ste go dade na indianci pod naem i vsichko e oK
А индианците ако решат да не плащат наем по някое време, ко ше прави ? Доколкото разбирам, доста ги толерират тез хорица...
Аватар
No667

Re: rabota

Мнение от No667 »

miteto написа:
No667 написа:Naskoro edin poznat portugalec kupil 4-pleks za 120 000 i sega ste go dade na indianci pod naem i vsichko e oK
А индианците ако решат да не плащат наем по някое време, ко ше прави ? Доколкото разбирам, доста ги толерират тез хорица...
Indiancite i da ne si plashtat naema im go plashta darjavata.
Ima celi blokoe deto sa s indianci i jiveat na darjavni raznoski.
Taka che indianeca mu e vse tazi kade jivee i kak ste si plashta,stoto dojivotno e osiguren.A i ne samo indiancite,tuka ima niakva programa da niama bezdomnici,stoto e studeno zimata i da ne umrat,pak darjavat im plashta kvartirite.
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Мисля че по този въпрос, най-добро мение може да даде човек който е живял в Монреал и после се е преместил в Торонто или Ванкувър.

Винаги бих се усъмнил в публикациите на вестниците "Метро" и "24 хеурес" :):), но това се отнася до авторските им статии, тази е цитирана и е вярна, но ме кара да се замисля....
Кара ме да се замисля дали това не е така защото и хората в Монреал са най-бедни..... Защото е основен принцип че когато няма търсене или пък приходите на гражданите са малки, цените са ниски.

Добре ще кажете, ама ето виж Джоб Буума:) заплатите са същите, и както видяхме предлагане на работа повече, там няма....... ако го пприемем излиза че в Монреал се живее несъизмеримо по добре отколкото в цяла Канада, че и повече излиза, че тук се живее НАЙ-ДОБРЕ В ЦЯЛА КАНАДА.
Което ме кара от своя страна да си задам други 2 въпроса:
1.Ами ако тук се живее най-доре от цяла Канада, защо бе джанъм, няма дива и бясна вътрешна имигрантска вълна към Монреал ми само хаитяни и африканци. Защо не се изнасят хората от Торонто и Ванкувр насам ами става обратното..... има нещо гнило.
2. Ами ако тук се живее най-добре от цяла Канада....кой идиот я обявяваше за държава с най-висок стандарт на живот навремето ?!?!

та да ви кажа хората едвали бягат през глава към другите места само защото там е по трудно са живее, но те искат да задоволят спортната си страст към житейски трудности. А е статистически факт че Квебек и по точно МОнреал има по-голям процент емиграция отколкото имиграция.
И на последно място имам лични познати които не издържаха и след 2 години в Монреал заминаха за Торонто. Момчето ми споделяше, че на интервюто за работа като го попитали колко е взимал в Монреал, после се засмяли и казали "да, чували бяхме че там дават по-мако пари". Мога да твърдя че откакто са там (а това е по малко от година) стандарта на живот им отскочи неимоверно.... не ми се вярва да е това резултат на относителната скъпотия на живот. Пояснение : и двамата заемат същите работни позиции кактвито имаха в Монреал.....

Та пак си мисля, а бе защо мамка му тук е най-евтино? То и в Албания сигурно е доста евтинко, и в Замбия също ще да е евтин живота.... ама стане ли много евтин живота нещо куца.... особено ако си заобиколен от места където еой е по скупичък ;)

П.С. Промяната е подчертаване на фраза в отговор на следващото мнение
Последно промяна от Hemoglobin на Вто Яну 11, 2005 5:14 pm, променено общо 1 път.
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Hemoglobin написа: 1.Ами ако тук се живее най-доре от цяла Канада, защо бе джанъм, няма дива и бясна вътрешна имигрантска вълна към Монреал ми само хаитяни и африканци. Защо не се изнасят хората от Торонто и Ванкувр насам ами става обратното..... има нещо гнило.
Ами аз не съм много съгласен, познавам 6-7 бледолики, които идват от Ван и То - германка, гъркиня, арабин и 3-4 канадци. Има я и тази миграция, но сигурно е по-слаба от тази на запад! Абе на кой където му излезе късметът мене ако питаш!
bateto

Мнение от bateto »

Значи моето сравнени Ван. Мтл. работи при следното условие,общ семеен доход 30-50к. годишно при които вав Ван. сте ти отиде 1/2 за узплащане на кащата ,а в Мтл. сте минеш с 1/3.тая и разликата имаш избор дали да си я харчиш за глезотии,развлечения или да си я пестиш или инвестираш.При 100к. год. семеен доход няма голямо значение ,след изплащане на вноската и в двата случя оставт доста свободни пари и танката сметка от 2/5 не може да повлияе в/у стандарта на живот.Но все пак семеен доход от 30-50к. е масов ,а тоя от 100к. на горе по скоро изключение.
Аз ,ако правя 100 на година бих отишал да живея вав Ван. с удоволствие ,но ако сам на 50 предпочитам Мтл. защото сте мога да си позволя много повече неща тук включително да живея в по добро жилище ,в по добар квартал и да карам по хубава кола, отколкото вав Ван.
Това е моята теза по Вапроса.А що се отнася до твардението,че монтреалци били бедни ми се струва доста изкривено ,има и бедни има и богати.За сведение такива квартали с богати кащи като прогимназии,които никак не са малко тук сам виждал само в Мтл. и Торонто,вав Ван. ,Калгари и Отава богаташките квартали са като тукашните средна рака.Всащност Ван. ,Калгари като махнеш ситито много си приличат с Лавал.
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Вижте сега, Бате (знаеш ли че батко е прабългарска дума (на Аспарух по големия..те всички са му били по-големи...брат Бат Баян значи точно тва - Големия Баян) останала в езика ни, оригинал, нищо славянско;))
Аз тук познавам доста хора които правят над 50К годишно.... професори в университети и шофьори в транспорта (от ония дето стачкуват за по-високи заплати)... но що се отнася до българи най-високия доход който съм виждал е 45К.
НО, голямото НО, като си говорим за големите пари, май забравяме големите данъци. Знаеш ли например че човек на социал с работа на черно накрая ан месеца докарва повече пари от такъв с 45К заплата.
А за къщата (понеже доколкото знам имаш впечтление от САЩ) предполагам знаеш за какви данъчни издевателства става дума, ако ставниш Монреал с голям град в някой от топлите щати например :)
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

bateto написа:че сте с равен доход в двата града
Доходите на квалифицирани специалисти в БиСи са по-високи.
levac

Мнение от levac »

Hemoglobin написа:Аз тук познавам доста хора които правят над 50К годишно.... професори в университети и шофьори в транспорта (от ония дето стачкуват за по-високи заплати)... но що се отнася до българи най-високия доход който съм виждал е 45К.
haide da ne plashim kandidat imigrantite,che sega ste si prevedat dumite vi kato "nikoi Bg ne vzima v Montreal poveche ot $45000" (45K e chujdica mislia).
priateli v Bulgaria, az lichno poznavam 3ma bulgari (za spravka poznavam tochno 11 Bg,no ste se promeni tova) v Montreal , s dohodi dosta po-visoki ot $50000.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Не 50 к ами има и такива с 80 и с 100 к, ама важното за мене е АЗ колко вземам и АЗ как живея! Големи заплати има и в Мтл и в То и във Ван, въпросът е всеки да прецени къде би правил той самият повече! :beer:
bateto

Мнение от bateto »

По вярното е ,че тия дето ги вземаме 45К и плюс се броим на прасти.Да не заблуждаваме все пак българите на които им предстои идване тук,това си е сериозна цифра.
Има ги всякакви ,моят бивш бос прави над 200К на година ,но за масата нови балгари и 25К. са недостижими.
survivor

Мнение от survivor »

Taka e Bate, ama i bg imigraciyata v Montreal e dosta mlada. Golyamata valna e ot 2-3-4 godini i oshte prodalzhava. Mislya che e normalno dohodite oshte da ne sa mnogo visoki.
Заключено