--------
Tака е,то и децата вече знаят каде е наи ефтин живота.А я сега си помислете макар и хипотетично ,ако си купите имот вав Ванкувер/кадето цените са два пати по големи от Мтл./ и започнете да го изплащтате това как би ви се отразило на стандарта на живот при положение ,че сте с равен доход в двата града .А честно казано аз като бях там и разглеждах обявите за работа не видях в заплащането за една и саща работа да има сащественна разлика ,както и не се убедих ,че предлагането е по голямо.
- bgmontreal
- Обратна връзка:
а като стане време да продаваш, дали ще ти е по-добре да вземеш 100000 или 200000 за имота (разлика между дължимо и платено)?bateto написа:Tака е,то и децата вече знаят каде е наи ефтин живота.А я сега си помислете макар и хипотетично ,ако си купите имот вав Ванкувер/кадето цените са два пати по големи от Мтл./ и започнете да го изплащтате това как би ви се отразило на стандарта на живот при положение ,че сте с равен доход в двата града .А честно казано аз като бях там и разглеждах обявите за работа не видях в заплащането за една и саща работа да има сащественна разлика ,както и не се убедих ,че предлагането е по голямо.
а такси, а нормално време?
западния бряг е доста по-добре развит, поне според мен, а и статистиките

http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
rabota
Bate saglasen sum s tebe.
Stoto i zaplatite v Winnipeg ako vidish v Job-bankata sa kato vav Vancouver i Toronto,ama tuka da si izplashtash kashta ne e himera a dalavera.
A biznesa e da si vzemsh kasha v ili condo v Downtowna za okolo 25-30k i da go izplatish za 5 godini posle pod naem i veche vtori imot da kupish e mnogo po lesno.
Otvariat me na edna dalavera za duplex,i v edinia jivea,a drugia pod naem. I renta ti izplashta kashtata.
Naskoro edin poznat portugalec kupil 4-pleks za 120 000 i sega ste go dade na indianci pod naem i vsichko e oK
Stoto i zaplatite v Winnipeg ako vidish v Job-bankata sa kato vav Vancouver i Toronto,ama tuka da si izplashtash kashta ne e himera a dalavera.
A biznesa e da si vzemsh kasha v ili condo v Downtowna za okolo 25-30k i da go izplatish za 5 godini posle pod naem i veche vtori imot da kupish e mnogo po lesno.
Otvariat me na edna dalavera za duplex,i v edinia jivea,a drugia pod naem. I renta ti izplashta kashtata.
Naskoro edin poznat portugalec kupil 4-pleks za 120 000 i sega ste go dade na indianci pod naem i vsichko e oK
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
Re: rabota
А индианците ако решат да не плащат наем по някое време, ко ше прави ? Доколкото разбирам, доста ги толерират тез хорица...No667 написа:Naskoro edin poznat portugalec kupil 4-pleks za 120 000 i sega ste go dade na indianci pod naem i vsichko e oK
Re: rabota
Indiancite i da ne si plashtat naema im go plashta darjavata.miteto написа:А индианците ако решат да не плащат наем по някое време, ко ше прави ? Доколкото разбирам, доста ги толерират тез хорица...No667 написа:Naskoro edin poznat portugalec kupil 4-pleks za 120 000 i sega ste go dade na indianci pod naem i vsichko e oK
Ima celi blokoe deto sa s indianci i jiveat na darjavni raznoski.
Taka che indianeca mu e vse tazi kade jivee i kak ste si plashta,stoto dojivotno e osiguren.A i ne samo indiancite,tuka ima niakva programa da niama bezdomnici,stoto e studeno zimata i da ne umrat,pak darjavat im plashta kvartirite.
Snimki MANITOBA:
- Hemoglobin
- Любим форумец
- Обратна връзка:
Мисля че по този въпрос, най-добро мение може да даде човек който е живял в Монреал и после се е преместил в Торонто или Ванкувър.
Винаги бих се усъмнил в публикациите на вестниците "Метро" и "24 хеурес"
:), но това се отнася до авторските им статии, тази е цитирана и е вярна, но ме кара да се замисля....
Кара ме да се замисля дали това не е така защото и хората в Монреал са най-бедни..... Защото е основен принцип че когато няма търсене или пък приходите на гражданите са малки, цените са ниски.
Добре ще кажете, ама ето виж Джоб Буума:) заплатите са същите, и както видяхме предлагане на работа повече, там няма....... ако го пприемем излиза че в Монреал се живее несъизмеримо по добре отколкото в цяла Канада, че и повече излиза, че тук се живее НАЙ-ДОБРЕ В ЦЯЛА КАНАДА.
Което ме кара от своя страна да си задам други 2 въпроса:
1.Ами ако тук се живее най-доре от цяла Канада, защо бе джанъм, няма дива и бясна вътрешна имигрантска вълна към Монреал ми само хаитяни и африканци. Защо не се изнасят хората от Торонто и Ванкувр насам ами става обратното..... има нещо гнило.
2. Ами ако тук се живее най-добре от цяла Канада....кой идиот я обявяваше за държава с най-висок стандарт на живот навремето ?!?!
та да ви кажа хората едвали бягат през глава към другите места само защото там е по трудно са живее, но те искат да задоволят спортната си страст към житейски трудности. А е статистически факт че Квебек и по точно МОнреал има по-голям процент емиграция отколкото имиграция.
И на последно място имам лични познати които не издържаха и след 2 години в Монреал заминаха за Торонто. Момчето ми споделяше, че на интервюто за работа като го попитали колко е взимал в Монреал, после се засмяли и казали "да, чували бяхме че там дават по-мако пари". Мога да твърдя че откакто са там (а това е по малко от година) стандарта на живот им отскочи неимоверно.... не ми се вярва да е това резултат на относителната скъпотия на живот. Пояснение : и двамата заемат същите работни позиции кактвито имаха в Монреал.....
Та пак си мисля, а бе защо мамка му тук е най-евтино? То и в Албания сигурно е доста евтинко, и в Замбия също ще да е евтин живота.... ама стане ли много евтин живота нещо куца.... особено ако си заобиколен от места където еой е по скупичък
П.С. Промяната е подчертаване на фраза в отговор на следващото мнение
Винаги бих се усъмнил в публикациите на вестниците "Метро" и "24 хеурес"

Кара ме да се замисля дали това не е така защото и хората в Монреал са най-бедни..... Защото е основен принцип че когато няма търсене или пък приходите на гражданите са малки, цените са ниски.
Добре ще кажете, ама ето виж Джоб Буума:) заплатите са същите, и както видяхме предлагане на работа повече, там няма....... ако го пприемем излиза че в Монреал се живее несъизмеримо по добре отколкото в цяла Канада, че и повече излиза, че тук се живее НАЙ-ДОБРЕ В ЦЯЛА КАНАДА.
Което ме кара от своя страна да си задам други 2 въпроса:
1.Ами ако тук се живее най-доре от цяла Канада, защо бе джанъм, няма дива и бясна вътрешна имигрантска вълна към Монреал ми само хаитяни и африканци. Защо не се изнасят хората от Торонто и Ванкувр насам ами става обратното..... има нещо гнило.
2. Ами ако тук се живее най-добре от цяла Канада....кой идиот я обявяваше за държава с най-висок стандарт на живот навремето ?!?!
та да ви кажа хората едвали бягат през глава към другите места само защото там е по трудно са живее, но те искат да задоволят спортната си страст към житейски трудности. А е статистически факт че Квебек и по точно МОнреал има по-голям процент емиграция отколкото имиграция.
И на последно място имам лични познати които не издържаха и след 2 години в Монреал заминаха за Торонто. Момчето ми споделяше, че на интервюто за работа като го попитали колко е взимал в Монреал, после се засмяли и казали "да, чували бяхме че там дават по-мако пари". Мога да твърдя че откакто са там (а това е по малко от година) стандарта на живот им отскочи неимоверно.... не ми се вярва да е това резултат на относителната скъпотия на живот. Пояснение : и двамата заемат същите работни позиции кактвито имаха в Монреал.....
Та пак си мисля, а бе защо мамка му тук е най-евтино? То и в Албания сигурно е доста евтинко, и в Замбия също ще да е евтин живота.... ама стане ли много евтин живота нещо куца.... особено ако си заобиколен от места където еой е по скупичък

П.С. Промяната е подчертаване на фраза в отговор на следващото мнение
Последно промяна от Hemoglobin на Вто Яну 11, 2005 5:14 pm, променено общо 1 път.
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
българска поговорка
- St.Anger
- Some Kind of Monster
Ами аз не съм много съгласен, познавам 6-7 бледолики, които идват от Ван и То - германка, гъркиня, арабин и 3-4 канадци. Има я и тази миграция, но сигурно е по-слаба от тази на запад! Абе на кой където му излезе късметът мене ако питаш!Hemoglobin написа: 1.Ами ако тук се живее най-доре от цяла Канада, защо бе джанъм, няма дива и бясна вътрешна имигрантска вълна към Монреал ми само хаитяни и африканци. Защо не се изнасят хората от Торонто и Ванкувр насам ами става обратното..... има нещо гнило.
Значи моето сравнени Ван. Мтл. работи при следното условие,общ семеен доход 30-50к. годишно при които вав Ван. сте ти отиде 1/2 за узплащане на кащата ,а в Мтл. сте минеш с 1/3.тая и разликата имаш избор дали да си я харчиш за глезотии,развлечения или да си я пестиш или инвестираш.При 100к. год. семеен доход няма голямо значение ,след изплащане на вноската и в двата случя оставт доста свободни пари и танката сметка от 2/5 не може да повлияе в/у стандарта на живот.Но все пак семеен доход от 30-50к. е масов ,а тоя от 100к. на горе по скоро изключение.
Аз ,ако правя 100 на година бих отишал да живея вав Ван. с удоволствие ,но ако сам на 50 предпочитам Мтл. защото сте мога да си позволя много повече неща тук включително да живея в по добро жилище ,в по добар квартал и да карам по хубава кола, отколкото вав Ван.
Това е моята теза по Вапроса.А що се отнася до твардението,че монтреалци били бедни ми се струва доста изкривено ,има и бедни има и богати.За сведение такива квартали с богати кащи като прогимназии,които никак не са малко тук сам виждал само в Мтл. и Торонто,вав Ван. ,Калгари и Отава богаташките квартали са като тукашните средна рака.Всащност Ван. ,Калгари като махнеш ситито много си приличат с Лавал.
Аз ,ако правя 100 на година бих отишал да живея вав Ван. с удоволствие ,но ако сам на 50 предпочитам Мтл. защото сте мога да си позволя много повече неща тук включително да живея в по добро жилище ,в по добар квартал и да карам по хубава кола, отколкото вав Ван.
Това е моята теза по Вапроса.А що се отнася до твардението,че монтреалци били бедни ми се струва доста изкривено ,има и бедни има и богати.За сведение такива квартали с богати кащи като прогимназии,които никак не са малко тук сам виждал само в Мтл. и Торонто,вав Ван. ,Калгари и Отава богаташките квартали са като тукашните средна рака.Всащност Ван. ,Калгари като махнеш ситито много си приличат с Лавал.
- Hemoglobin
- Любим форумец
- Обратна връзка:
Вижте сега, Бате (знаеш ли че батко е прабългарска дума (на Аспарух по големия..те всички са му били по-големи...брат Бат Баян значи точно тва - Големия Баян) останала в езика ни, оригинал, нищо славянско;))
Аз тук познавам доста хора които правят над 50К годишно.... професори в университети и шофьори в транспорта (от ония дето стачкуват за по-високи заплати)... но що се отнася до българи най-високия доход който съм виждал е 45К.
НО, голямото НО, като си говорим за големите пари, май забравяме големите данъци. Знаеш ли например че човек на социал с работа на черно накрая ан месеца докарва повече пари от такъв с 45К заплата.
А за къщата (понеже доколкото знам имаш впечтление от САЩ) предполагам знаеш за какви данъчни издевателства става дума, ако ставниш Монреал с голям град в някой от топлите щати например
Аз тук познавам доста хора които правят над 50К годишно.... професори в университети и шофьори в транспорта (от ония дето стачкуват за по-високи заплати)... но що се отнася до българи най-високия доход който съм виждал е 45К.
НО, голямото НО, като си говорим за големите пари, май забравяме големите данъци. Знаеш ли например че човек на социал с работа на черно накрая ан месеца докарва повече пари от такъв с 45К заплата.
А за къщата (понеже доколкото знам имаш впечтление от САЩ) предполагам знаеш за какви данъчни издевателства става дума, ако ставниш Монреал с голям град в някой от топлите щати например

"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
българска поговорка
haide da ne plashim kandidat imigrantite,che sega ste si prevedat dumite vi kato "nikoi Bg ne vzima v Montreal poveche ot $45000" (45K e chujdica mislia).Hemoglobin написа:Аз тук познавам доста хора които правят над 50К годишно.... професори в университети и шофьори в транспорта (от ония дето стачкуват за по-високи заплати)... но що се отнася до българи най-високия доход който съм виждал е 45К.
priateli v Bulgaria, az lichno poznavam 3ma bulgari (za spravka poznavam tochno 11 Bg,no ste se promeni tova) v Montreal , s dohodi dosta po-visoki ot $50000.