Ste si napravia ekskurzia do Toronto ili Montreal

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
No667

Re: canada

Мнение от No667 »

Sneji написа: Номере, да дойеш до Торонто и да не отидеш да хвърлиш поглед на Ниагара си е чист срам. Запази си поне един ден за там - освен водопада (явно ще пропуснеш разходката с корабче в подножието му, но пък можеш да се разходиш в тунелите зад него) има доста атракциони, които си заслужава да се видят - на първо място ти препоръчвам "Вярвате или не".
И не забравяй, че в Торонто си имаме и българска кръчма - тройка кебапчета с гарнитура как ти звучи?
Пък ако се случи да си тук в неделя, току виж сме се събрали съфорумци и сме те поканили на пастичка с кафе :D
Sneji Niagara bachkat li atrakciite zimata?
Kolko e patia s BUS ili kola ot TO do Niagara?
Kolko struva v TO kola pod naem? Stoto kato znam kakvi sa vi zastrahovkite za koli,moje da e solena cena.Tuk apri men ima ot po 30-40$ za cial weekend koli pod naem.
Bg krachmata mi zvuchi dobre.
Kolko e struva CN Tower da se poseti?
Kazaha mi che muzea bil gotin sashto.
Tozi v TO i tuka v WInnipeg bili 2 nai-gotini muzea v Canada,tozi pri men biah,ludnica e,daje smiatam pak da ida.
Niakvi interesni mesta v TO za poseshtenie i gledane?
Downtowna safe li e da se mota chovek da gleda i snima s Nikon :)
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Re: canada

Мнение от Sneji »

No667 написа:Sneji Niagara bachkat li atrakciite zimata?
Работят разбира се - това са атракциони на принципа на музеите. По този повод те съветвам преди да тръгнеш да ги посещаваш, да се сдобиеш книжката, която ги рекламира (можеш да я намериш почти навсякъде из Ниагара фолс) - вътре в нея има купони за намаление на билетите.
Kolko e patia s BUS ili kola ot TO do Niagara?
115 километра или иначе казано около час и половина.
Kolko struva v TO kola pod naem? Stoto kato znam kakvi sa vi zastrahovkite za koli,moje da e solena cena.Tuk apri men ima ot po 30-40$ za cial weekend koli pod naem.
Нямам представа колко струва, ако може някой осведомен да се включи с повече информация
Bg krachmata mi zvuchi dobre.
Обстановката и кухнята са супер, а ако уцелиш момента можеш да послушаш и поп фолк (това не знам доколко ще ти допадне).
Kolko e struva CN Tower da se poseti?
Не помня точно, но има различни цени, в зависимост от това до къде искаш да се качиш, дали искаш да ти симулират гасене на пожар с хеликоптер и т.н.
Kazaha mi che muzea bil gotin sashto.
Tozi v TO i tuka v WInnipeg bili 2 nai-gotini muzea v Canada,tozi pri men biah,ludnica e,daje smiatam pak da ida.
Niakvi interesni mesta v TO za poseshtenie i gledane?
Има доста неща, но ти разполагаш с много малко време
Downtowna safe li e da se mota chovek da gleda i snima s Nikon :)
Eeeeeeee, не сме в дивия запад, гледай и снимай колкото искаш, аз самата съм го правила няколко пъти без последствия.
Изображение
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

No667 ти сега последно до къде ще ходиш до Монтреал или до Торонто. Колко часа ти е до всеки един град?
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

То от Уинипег му е все тая :) дали Торонто или Монреал.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Щото според мен в Монтреал трябва да се дойде лятото.Когато има фестивали и зари. Гледай да улучиш джас фестивала.Зарите на реката са много хубави. Лятото е готино тука,има много хубави места около реката,хубаво е да видиш Ботаническата градина,много е красива. Иначе според мен си струва да се види старият център на града около старото пристанище .Биодома става.Музеите не са много интересни освен ако няма някоя гостуваща изложба.4-5 дни си мисля 4е са предостатъчни да видиш интересните места. Не мога да препоръча хотели защото никога не съм ползвала.
Аватар
No667

To

Мнение от No667 »

mai sega ste si napravia Toronto ekskurzia,Montreal ste go ostavia za po-topli dni ot godinata i Quebec City.
Plan mi e sashto i s kola ot Winn do Vancouver i Seatle,imam priatel tam
Kakto i Mineapolis i nai-veche Mall of America,stoto e nai-blizo do Winnipeg s i kola e OK,kakto i Chicago ne e zle :)
Ama sega ne mi se podava za USA visa,kato vzema pasporta ste gi mislia tezi ekskurzii.
Moje bi i NY City ne e zle.

No zasega Toronto e nared :)
Taka che daite info kakvoto se setite
Snimki MANITOBA:

Аватар
Koko

Re: To

Мнение от Koko »

No667 написа:mai sega ste si napravia Toronto ekskurzia,
Като решиш кога точно ще идваш - обади се и ще видим какво може да се направи за разглеждане на някои от забележителностите, като например музея или телевизионната кула. Разбира се има и други интересни места, но зависи дали ще идваш през топло или студено време.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Kusna prolet mu e majkata zimata ne stava. Na Toronto bez da se obijdate niama kakvo tolkova da se vidi osven mashtabite, kulata i downtowna, no vij Niagara si e presuplenie da prpusnesh sus Marineland. A za Montreal ti kazaha pravilno Botanicheskata vtorata v sveta po golemina i e naj-krasiva proletta, staroto pristanishte, downtowna, barovete po Saint Ketherine i Saint Laurent i kultovite striptease barove kato SolidGold na St Laurent i Cremazie. Oratoriata, planinata, uveselitelnia park Rondata i e hubavo da go suchetaesh s niakoia ot trakciite na toploto vreme kato festival, suztezanie na foierverkite i dori koncert na niakoj kojto te kefi v Centre Bell.
http://www.viaroute.com/english/accueil ... t242016294 Koli pod naem, koito gi ima navsiakude tuk ne sa naj-evtinite no sa naj-udobnite i az lichno bih polzval tiah. Do Niagara ot tuk e 12 chasa put s kompania se vzima neusetno.
p.s. Naj-goliamta atrakcia shte e ako dojdesh sus swifta napravo clia mojesh da vlezesh montrealskite dupki.
monny

Мнение от monny »

IRA написа:Лятото е готино тука,
и ако имаш късмет може да се случе в неделя :D
Аватар
No667

To

Мнение от No667 »

v TO kakvi sa cenite na biletite za BUS i metro?
Dnevni karti ima li ili sa week?
Ot koi avtogari ima BUS za Niagara?
Ima li BUS deto hodi sutrinta i se vrashta vecherta i za 1 den da se razgleda na Niagara?
Kakvi BUS ima ot letishteto do Downtowna i kakvi sa cenite na taksi za takova raztoianie.
Snimki MANITOBA:

bateto

Мнение от bateto »

За 640$ за денонощие можеш да си наемеш от летището една лимузина от ония далгите дето щте те заведе кадето си поискаш,ако сложиш още толкова сте те обзаведат и с две спатнички които сте ти направят каквото си поискаш.Може даже и да получиш сезонно намаление за сервиза ,но наи важното е ,че забравяш за метра,автобусни билети,шапки и ракавици.
Бон Шанс.
Аватар
No667

Limo

Мнение от No667 »

bateto написа:За 640$ за денонощие можеш да си наемеш от летището една лимузина от ония далгите дето щте те заведе кадето си поискаш,ако сложиш още толкова сте те обзаведат и с две спатнички които сте ти направят каквото си поискаш.Може даже и да получиш сезонно намаление за сервиза ,но наи важното е ,че забравяш за метра,автобусни билети,шапки и ракавици.
Бон Шанс.
BAte pitem za ceni,stoto de da znam kakvi moje da sa tarifite v TO.
TUka v Winn ot letishteto do Downtowna 15$.
Vrashtal sum se ot kupon za 9.20$
A vchera ot edno parti s pribrah s taksi 5.05$ mi beshe smetkata
Sredno moje da se pridvijish ot Downtowna do niakoia tochka za okolo 15$.
Limoto i to ne e skapo,znam za hora ot letishteto do DOwntowna za 27$.
a za 640$ tuka ste naema i Limo i edin BUS s indianki v indianskite mahali :)
Snimki MANITOBA:

Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Е, тук определено ще ти излезе по-скъпичко таксито. Като правило шофьорите се пазарят още като кажеш за къде си, ако имаш много багаж - искат и повече $-та. От летището до центъра (нямам представа ти до къде ще пътуваш) на Торонто най-вероятно ще ти вземат около 50-60$. Иначе има карта на GTA, където е написано до кой район, колко струва, само дето самите софьори гледат да не си го спомнят този момент. Въпреки всичко е най-добре да се разбереш за твърда сума, защото попаднеш ли в задръстване...
Изображение
Аватар
No667

a

Мнение от No667 »

Sneji написа:Е, тук определено ще ти излезе по-скъпичко таксито. Като правило шофьорите се пазарят още като кажеш за къде си, ако имаш много багаж - искат и повече $-та. От летището до центъра (нямам представа ти до къде ще пътуваш) на Торонто най-вероятно ще ти вземат около 50-60$. Иначе има карта на GTA, където е написано до кой район, колко струва, само дето самите софьори гледат да не си го спомнят този момент. Въпреки всичко е най-добре да се разбереш за твърда сума, защото попаднеш ли в задръстване...
Ama si e skapichko pri vas :),tezi ceni na taksi mnogo skapi be 50-60$,kolko e po-goliamo raztoianieto ot letishteto v To do Downtoana ot tova v Winnipeg za 15$? Znachi za taksi da zabravia ako se naloji v TO :)
A kade e tova miasto v TO deto praviat snimkata za kartichkite i se vijda skyline na downtowna i kulata,a otprede e ezeroto?Kak se stiga do tam?
Snimki MANITOBA:

Заключено