Медицинските- за хора с много здрави нерви!!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Клара

Медицинските- за хора с много здрави нерви!!!!

Мнение от Клара »

Като за начало ще кажа направените си изводи-става въпрос за много пари, които ние даваме, принудени от обстоятелствата, в полза на някой друг.
От какво правя извода си:
Минахме през медицински прегледи.Ние сме семейство от двама души.
Останах с впечатление, че цялата клиентела на поликлиниката се състои от замиващи за Канада, САЩ/те имат избор и естествено предпочитат друга клиника-брат ми беше сред тях/.
След даване на кръв следва мерене на кръвно-в интервал от минути. Това намирам за абсурдно.
Съвсем нормално моето се срина на 60/90, а съпруга след часовете шофиране го качи на 90/160.Уговорката беше, че след рентгена ще се измери пак.
Очния преглед предшестваше този на д.р Савчева.Лекарката е много любезна и приятна, но упорито настояваше всеки от нас да седне на компютъра/знам, че струва 8 лв./Аз имах компютърни изследвания и ми се размина. Съпруга има очила, които носихме.Но не можело така-не знаела какво да напише и така се наложи преглед. Стана ми смешно като ни каза, че не била сигурна, но може би се плаща нещо на рецепцията.На други беше казала, че струва 6 лв. Простено й е-пожела ни много успех.
Дотук минава бързо-1 час
Следва екшъна в Исул, който отне 1 час и половина.
/Ние сме непушачи и без прекарани пневмонии/
След първа снимка се оказах слаба и ключиците ми давали отсенки в горната част на снимката.Последва 2-ра снимка в друга проекция, на която имаше петно, точно в долния край. Поискаха 3-снимка, за да се видело, че петно няма.Казах, че това се вижда на първата снимка и така може да се снимаме многократно. Отговора беше, че е сигурно, че ще ме върнат.И понеже не се нервирам, казах на лекаря, че ако ми гарантира, че е полезно, ще се снимам. Обясниха ми, че им поставят абсурдни изисквания-показа ми писмо с върнати хора за снимки и храчки от мианлия месец-24 от Букурещ и 4 от Виена.
Съпруга пък бил висок и след първа снимка, последва на върхове на бели дробове.И там се оказа, че върховете били несиметрични.Лекаря ни обясни, че това не е туберколоза и съпруга е напълно здрав, но 99% ще ни върнат за храчки. Това стана още във Вита-снимките бяха обстойно прегледани-прочетено беше какво е написал д-р Бучков и ни се каза, че съгласно изискванията на канадското посолство, трябва да се направи изследване на храчки и нова снимка след 3 месеца.
На искане за трета моя снимка, категорично отказах.Аз смятам, че ако бях направила такава-щеше да последва изследване и за мен. И без това се бавим с 3 месеца и ще ми се обадят за снимка до този срок.Документите щели да заминат така и визата важи от датата на този първия преглед.
И след тези приятни изживявания и умората от деня, съпруга вдигна кръвното на 100/170. Това беше прилежно отразено в документите и през януари, пак ще се снимаме и мерим кръвно. Сумата, която платихме засега е 252 лв. за двама в МОМ и 38 лв. допълнително.Срещу която придобихме свойството луминисценция. :evil:
Ще го преживеем и ще направим всичко което поискат.Имаме цел, която не се доближава, но не престава да съществува.
Тъжното е, че разбрахме, че миналата седмица при тези прегледи са открили двама млади хора с туберколоза.
Това е от мен. Ще пиша за развитието на нашата процедура.
[/b]
Good luck!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

искрено ти съчуствам, Клара!
на мен ми правеха 4 снимки и аз бая се ядосах. после кат ми мериха кръвното беше 150/100. савчева каза че е високо но отговора ми беше че е естествено при лекар да е вдигнато, пък и малко като си внушиш и ето готово. в екземплярите пише че се правят няколко измервания и след като си починал поне 15 минути. така че другия път и го кажи. отгоре на всичко кръвно се мери сутрин и вечер по едно и също време. много ясно че през деня се качва...
pumpy

Мнение от pumpy »

Вие сте странни хора ? снимките не са много полезни, но все пак се изискват и се правят докато станат такива, че ти вършат работа. Описанията на ренгенови снимки винаги започват със строго специфичната фраза: "на така направената снимка не се вижда/вижда се счупване, туберкулозен гранулом, туморно образование и т.н. Виждате ли ключовите думи? това енашата и на лекарите от Вита цел: на така направената снимка да не се виждат туберкулозни грануломи. въпрос на късмет колко снимки ще трябват за да се изпълни това условие. всеки си преценява колко време и нерви има за нови снимки, пари, храчки и т.н.

къде се твърди, че кръвно налягане се мери сутрин и вечер поради разминаване в показанията ? това да не е "кръвна захар" ?
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

И да ти харесва, и да не ти харесва - това е положението, Вита решава какво ще прави...
Така че ги слушайте и чакайте - другото са безсмислени ходове...
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Nikolay

Мнение от Nikolay »

Zdraveite hora na koito Vi predstoiat da minat medicinskite. Az iskreno Vi sa4uvstvam, no 6e kaja 4e Ние vsi4ki sme si vinovni.
Edin den mnogo, mnogo nazаd vav foruma, po4ti godina az se opitah da razgdaia i po4ti uspiah cialata shema na VITA. Poiskah podkrepata na vsi4ki Vi za da napravite za VAS, ne za men i moeto semeistvo ne6o, tъи kato nie biahme minali prez tozи krag na Aда, но никои не обърна внимание. "Това не ме засяга си казва всеки и оправяи се". Та накратко ще Ви припомня че Д-р Савчева ще си прави с Вас каквото си иска докато си мълчите. Тъи като съпругат и е шеф на клиниката. По-подробни описания как да се справите с проблема вижте в архива на форума. Ще ви кажа че не е лошо да се обърнете към оня офис по Иммиграцията където плащате първата сума. Те могат определено да Ви помогнат. Вижте назад във форума.
УСПЕХ!
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Прав си Николай, но преди година повечето от нас не са били даже в процедура за да сме можели да реагираме. Аз поне започнах февруари и а от тогава до сега следейки форума подобни оплаквания е нямало.

А сега става масово явление с гаврите и е нетърпимо.
В МОМ аз лично се обадих да обясня нашия случай и да помоля за съдейсвие / 3 месеца да чакаме, разбираш, това е хита в момента/.
От там ми Казаха че сме в ръцете на Савчева ТЯ РЕШАВА.
В ИСУЛ лаборантката ни посъветва да не се конфронтираме със Савчева и Бучков защото думата е тяхна.

Бях твърдо убедена да пиша до Виена и т. н. но като размислих е по-добре да се съберем по-голяма групичка и непрекъснато да ги засипваме с описания на това какво става тук.

Никой не е незаменим.

А що се отнася до ренгена- Вита ПОНЕЖЕ НЯМЯ собствен тя оторизира ИСУЛ, ама що не оторизира някой по-свестен?
Клара

Мнение от Клара »

Здравейте,
нашите приятни приключения продължават в туб-диспансера в града, където живеем. За първи път видяха такова направление и последваха въпроси-ама защо от София, защо трикратни изследвания на храчки и т.н.Лекарите настояват пак да снимат на рентген съпруга, за да видели какво му има./снимките ни останаха във Вита, на рецепцията подписвате документи, че всичките ви изследвания се предоставят на посолството/.Естествено отказахме. Тяхното компетентно мнение не вълнува никого в София. :) И в Исул и Вита казаха, че сме здрави. Сега чакам указания от Вита.
А януари ни предстоят още снимки.И да сме здрави, ще се разболеем.
Засега си запазвам чувството на хумор, но ще видим след три месеца, дали още ще се смея на глупостите им.
Good luck!
Daniela

Мнение от Daniela »

Аз следя форума отдавна и забелязвам цикличност в оплакванията от Вита. Преди доста време даже една жена от форума беше говорила с отзивчива служителка в МОМ, тя й беше дала телефон за връзка, но никой не поде идеята. Така че...
Просто тогава писаха едни хора, които горе долу по едно и също време правиха медицински, сега малко от тях пишат, ние сме следващите с медицинските, вълнуваме се, искаме да направим нещо, ще замин и следващите участници ще стигнат до този етап и така. Колелото се върти, така че наистина сами сме си виновни.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Zvuchi mi poznato...

Мнение от Леля Екимка »

Da vi kaja, nie minahme medicinskite predi okolo dve sedmici napravo chudesno! Vurnaha muja mi za snimka samo 1 pat!
Tova si e napravo kasmet, obache ima neshhto mnogo vajno - ne si mislete, che Savcheva ima poslednata duma... Te tuk daje ne praviat opisanie na snimkite - prosto snimat i prashtat - Bucarest shte se izkaje, posle Viena - i kolkoto doktori tolkova mnenia!
Edni priateli gi vurnaha za PROCHUTATA HRACHKA - tova mai e novata moda - mai bilo po 5 leva na hrachene, dalaverka :lol:
Ima i oshte neshto - koi e kazal, che tuberkolozata e samo v belite drobove? i az v drobovete niamam (pone Savcheva) ne vidia, ama moje da imam vse pak...Kvo pravim togava?!
Ako tolkova iksaha da ni tursiat seriozno bolestta - ima si specialni izsledvania!
V obshti linii - vsichko e ELA ME RITNI i mnogo, ama mnogo mangizi.
davam ideia - ako imate poznat lekar, a za kasmet, ako tozi lekar e ot medicinska akademia - ima shans da e uchil na doktorlak vaprosnata doktor Savcheva - ne se kolebaite, ami si go zavedete na pregleda - v pismoto s medicinskite specialno pishe, che jenite mogat da imat pridrujitel... Vse pak sme v Bulgaria i tezi neshta deistvat.
Pojelavam vi uspeh!
mitaka
Обратна връзка:

Мнение от mitaka »

Ne mislia, Che vav VITA ima problem. Spored men horata tam sa mnogo kortektni i savsem savestno si gledat rabotata. Ne moje da se opravdavash , che si vdignal kravnoto sa tova, che si se iadosal...
Аватар
miloto
Обратна връзка:

meditcinski

Мнение от miloto »

Privet na vsichki,

Bih iskala i az da se izkaja po vaprosa otnosno medicinskite.
Nie otdavna minahme, daje veche imame chesta da se radvame na Montreal.
Niama znachenie. Ta predi vreme biah pisala, che sam govorila s edno ot momchetata, koito raboti v Bg. legatciata, tam kadeto se zapisvame za medicinski.
Ta tova momche kaza, che ot Viena otdavna znaiat,. che ima problemi s Vita i che iskat da smeniat miastoto. Che sa praveni ne 1 i 2 oplakvania. Ta, ako se saberete poveche hora, otidete tam i si kajete bolejkite, te znaiat za foruma, kajete si problema i neka s tiahna pomosht stignete do niakoi vav Viena.
Ne znam kakvo drugo da vi posavetvam. Inache ako sedite i samo se oplakvate edin na drug vav foruma, polza niama za nikoi.
Momcheto se kazva Nikolai. Tel. gi imate.

Kasmet i uspeh :lol:
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Joy

Мнение от Joy »

А що се отнася до ренгена- Вита ПОНЕЖЕ НЯМЯ собствен тя оторизира ИСУЛ, ама що не оторизира някой по-свестен?
Аз разбирам,че има нередности,разбирам изнервената ситуация на чакащите и абсурдните неколкократни изследвания,но ми се струва,че от време на време доста изсилвате нещата...
Вита наема възможно най-близкия рентген.Преди това беше този на 17-та поликлиника.Явно също е имало недоволни или може би са имали проблем след приватизацията на поликлиниките,но рентгена в Исул си е много добър.Къде по-добър?Това е Унитверситетска болница,която има добро оборудване-поне все още...
ne si mislete, che Savcheva ima poslednata duma... Te tuk daje ne praviat opisanie na snimkite - prosto snimat i prashtat - Bucarest shte se izkaje, posle Viena - i kolkoto doktori tolkova mnenia!
ako imate poznat lekar, a za kasmet, ako tozi lekar e ot medicinska akademia - ima shans da e uchil na doktorlak vaprosnata doktor Savcheva - ne se kolebaite, ami si go zavedete na pregleda - v pismoto s medicinskite specialno pishe, che jenite mogat da imat pridrujitel... Vse pak sme v Bulgaria i tezi neshta deistvat.
Е,поне сами не си противоречете!

Който има проблем с кръвното,консултирайте се с лекар доста преди медицинските!Може да се приложи лечение,като в деня на медицинските всичко ще е наред и следи от лекарства в кръвта няма да има.Не прекалявайте с течностите-те вдигат кръвното,както и биричката!
Спомням си,Николай твоя постинг по тази тема.На мен ми направи силно впечатление твоето разследване!Наистина имаше много подозрителни моменти,но призовавам хората да не драматизират излишно!Като ви е високо кръвното,едва ли е виновна Савчева!За повторните снимки също могат да се намерят оправдания,ако се вземе впредвид,че Вита няма думата в разчитането на снимките.Те просто "си връзват гащите" във ваша полза също,за да няма повторни връщания и бавене на процедурата.Когато са наясно,че там ще върнат дадена снимка за повторни изследвания,близко е до ума,че ще ви помолят да направите още една,за да се избегне това.
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

A sega i az da se opla4a - kazah 4e sam prekaral Hepatit A i posle saotwetno ima6e izsledwane za okolo 10 bolesti na 4erniq drob, pri koeto ne samo ne nameriha ni6to, no dori i ne otkriha antitela na Hepatit A, koito bitrqbwalo da se zapazqt w krawta mi sled kato sam boleduwal, a to be6e predi 13 godini. Cqlata rabota struwa 60,70 lv, a na waprosa kam d-r Sav4ewa :"Kak bihte mogli da razberete, 4e sam boleduwal ot hepatit A ako ne bqh wi kazal?", tq mi se usmihna 4arowno i mi kaza : "NIkak!".
Waw Wita mi prawiha o6te edna snimka, 6toto sam bil mnogo visok i ne mi se vigdal celiq drob, ama lekarq kaza, 4e sam nqmal ni6to, t.e. wsi4ko bilo nared, dano da e taka! :D
vudi
Обратна връзка:

Мнение от vudi »

Izsledvaneto na hra4kite za tuberkoloza e 30lv.(po 10 na hra4ka- nai skypite mi hra4ki edvam gi dadoh)
Tezi izsledvaniq gi napravih vednaga stom mi kazaha, rezultatite stavat za 50 dni, i sled tova 4akah do 3-iq mesec i da si napravq novi snimki.
Sled kato gi napravih novite rengenovi snimki mi kazaha 4e sega bi trqbvalo vsi4ko da e O'K, da ama ne....
Sled uporita proverka ot moq strana vyv IOM dali sa odobreni izsledvaniqta mi v Bukurest mi se obadi Sav4eva i mi kaza 4e trqbva da si izvadq dublikati na izsledvaniqta za hra4ka, zastoto na predi6nite nqmalo 6 rezultata (taka i kazali ot Bukurest).
Az vednaga se zaeh s izvazdaneto na dublikati (estestveno pak ne bez problem-trudno nameriha to4no moite izledvaniq), sled kato gi dadoh na Sav4eva i sled tri sedmi4no 4akane se obadih na Vladislav v IOM, slava bogu bqha odobreni v Bukurest. Sega 4akam i blagosloviqta i na Vienna
Egati i 4akaneto
M@ria

Мнение от M@ria »

Vudi, nie imahme absolutno syshtite problemi. I to az ako ne bjah se zadejstvala navreme, e-mail-a ot Bucuresht s koito uvedomjavet che rezultatite v dokumenta trjabva da sa 6,a ne 3, shteshe da potyne njakyde nadylboko v poshtenskite kutii na IOM. Njkolko dni me podmjtaha m/u IOM i dr.Savcheva, dokato te nai-nakraja ne se razbraha pomezdu si za kakvo ide rech i edva chak togava me izpratiha da izvadja dublikat na rezultatite ot izsledvanijata na hrachkite.

A vashija dublikat koga e izpraten v Bukuresht?
Заключено