i az da ne znamLemony написа:Poneje niamam nishto spetcialno za pravene, zatova ti predlojih da se sreshtnem.Sashtoto predlojih i na bgmontreal da obsadim niakoi drug finansov vapros.![]()

i az da ne znamLemony написа:Poneje niamam nishto spetcialno za pravene, zatova ti predlojih da se sreshtnem.Sashtoto predlojih i na bgmontreal da obsadim niakoi drug finansov vapros.![]()
Аз винаги говоря нормално. Или почти винаги...Освен когато някои индивиди ме изкарват от равновесие с лепване на етикети.Ako vse pak reshish che mojesh da govorish normalno
А може и някоя дрешка да се поразкъса....bateto написа:Хванете се за перуките,наплюите се и си ударете по един шамар,а ние хората /мъжете/ си умираме за зрелища и бадете сигурни ,че сте го оценим.
JOY,Lemony написа:Joy, oshte 4 dni sam v Montreal.Ela da se sreshtnem,da pogovorim za da vidish koi stoi zad nika.Kaji kade i koga.JOY написа:Леле,Lemony,как с лека ръка окачествяваш хората!![]()
"Арогантност,тарикатлък,будали и губеща позиция в обществото"....![]()
И в същото време ще ни учиш на негубеща:който не си е стъпил за 6 мес. на краката е вън от играта!А за тези,които учат пък да не говорим!
![]()
![]()
Внимавай,че такива които във форума с лека ръка окачествяват и нападат хората, после много често в жива среща ги е срам и името си да кажат. Да ти дам ли конкретни примери?
Това за завистта аз го казах и мога да го повторя пак!
Достатъчно е само да се погледне на всяка тема за социала как наскачват сума ти народ да оклеймяват питащия (как не го е срам!) и повече доказателства не са нужни!
Ние губещите,дет сме вън от играта сме на това мнение!![]()
А вие печелещите продължавайте да оклеймявате социала,ама гледайте в същото време никой да не разбере кой реален човек стои зад никовете ви!
Няма да приемам лично само неща, които не са писани лично до мен!Alina написа:IvHaydu
Извинявай, но или се опитваш да хванеш шарани тук из форума, или подхождаш доста наивно към бъдещето ви, защото КОФИ колко пари е на месец?! Аз посещавах въпросното чудо на природата 3 месеца съвсем до скоро и го спрях, защото освен огромната пропаганда за СТРАНАТА(ДЪРЖАВАТА) Кебек, съвсем малко време се отделя за граматика. Всичко е Бла-Бла, промиване на мозъци. И всичко това уж за 460$ на месец, но има много почивни дни, празници, които не се плащат, и през въпросните 3 месеца най-многото което са ми платили беше 320$. И аз бях май единствената в групата, която не беше на соушъл уелфеър, защото само аз работех, и затова аз бях единствената, на която плащаха парите от КОФИ. Всички други си бяха на социал, всички. И не ми обяснявай как ще спреш социала, защото ако си на парите на КОФИ няма кой да ти плаща транспортните карти, зъболечение, доктори, а и с въпросните максимум 460$ докъде ще си покриеш месечните разходи.
И всички си мислят, че това е жива далавера да си на КОФИ и соушъл, и дори и не си помислят да се отказват от соушъла, само защото са започнали КОФИ. Да не говорим, че много хора са на соушъл откакто са дошли, не 2-3 месеца, а вече 2-3 години. Между тях и много българи. От целият ми курс - 19 човека, само аз работех от самото начало, и един румънец напусна КОФИ-то някъде по средата, защото си намери работа. Така че не ме убеждавай Ив, че тарикатите са само 5%.
Извинявай, не го приемай лично, само изказвам мнение и споделям наблюденията си. Ако ти трябва повече инфо за КОФИ, или каквото и да е, ще се радвам да ти помогна.
По въпроса - когато някой работи и посещава КОФИ ще му спрат ли парите от КОФИ-то, отговора е - не. Получаваш си всичките пари от КОФИ, независимо колко си изкарал като заплата. Имаше приказки когато започвах френския, че ако изкарвам повече от 900$ месечно няма да получавам парите от КОФИ, но това не е вярно. Получавах си всичко до цент.
Но е много по-лесно да си на КОФИ и социал, без да работиш, особено ако са семейство, и затова почти всички предпочитат да са на социал и то задълго. Нека не се самозалъгваме. Това е сладко - да не работиш, да си правиш кефа и да ти плащат, защото с парите от соушъл се живее не лошо, без охолство, но и без сериозни лишения.
Никога няма да се рзберем за социала.Ама никога.IvHaydu написа:А защо да слага?survivor написа:Zashto nyakoy ot ljubimite moderatorine slozhi edno kljuche na temata, a?
Нека се разберем един път завинаги за тоя социал, защото ми писна от едната страна да го нападат като глутница вълци бедно агънце, а от другата да мълчат като биени гъ*ове, с малки изключения.
Добре казано!IRA написа:Никога няма да се рзберем за социала.Ама никога.IvHaydu написа:А защо да слага?survivor написа:Zashto nyakoy ot ljubimite moderatorine slozhi edno kljuche na temata, a?
Нека се разберем един път завинаги за тоя социал, защото ми писна от едната страна да го нападат като глутница вълци бедно агънце, а от другата да мълчат като биени гъ*ове, с малки изключения.
Аз лично съм на принципа дават ли ти взимай.Да си на социал не е престъпление.Такива са законите на страната.
Всеки си избира пътя.Дали българските имигранти ще спрат да взимат социал или не на мен няма да ми намалеят данъците,така че даже предпочитам да взимат барем да знам къде отиват парите.пък и повечето(на казвам всички) хора седят мах. 2 години .Пък и колко изкарват на черно също не ме вълнува. Няма приятна работ а на черно. Всеки да гледа собственият си живот.
Едиственото нещо което смятам че е редно дъргавата да направи е да ограничи годините за които можеш да бъдеш на социал т.е да не е цял живот.