Snimki za bg pasport v Montreal

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
survivor

Snimki za bg pasport v Montreal

Мнение от survivor »

Da znaete kade gi pravyat? S svetlosin ili svetlosiv fon. Za sazhalenie nyamam ponyatie ot Photoshop i shte tryabva da si namerya photo.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Ако искаш прати ми ги на мейла, ще ти ги върна със сив фон :) Само гледай другите изисквания да са спазени - лицето да е в анфас, ако е със забрадка ушите да се виждат и прочие :)
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
bateto

Мнение от bateto »

На ъгала на Куин Мери и Декари има едно фото мисля ,че роза се казваше,покажи им снимката на паспорта си иим кажи ,че искаш сащтата ,те знаят какво да направят.Аз всашност използвах едни снимки дето си ги бях нагласил за американска виза направени там,но не ги използвах и ги дадох за Бг. паспорта и не сам обрщтал внимание на какав фон са ме снимала ,но факта ,че минаха и новият ми паспорт е в джоба ми значи са били подходящи.
Цената на 2 снимки направени с Полароид беше около 10 д.,но по новите изисквания сте ти трябват 3 снимки.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Тъкмо мислех да питам за снимките и гледам, че Сърв ме е изпреварила. :D
Сърв, ще се видим във фотото, ако не си ми сърдита! :wink:
Мерси, Бате, за инфото, то фотото ми е много удобно!
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
survivor

Мнение от survivor »

Правят снимки на адреса даден от Батето, и още как! Сложиха ми хората една сива хартия зад гърба, че да ме снимат на сив фон. Бате, много благодаря! Вече си мислех, че заради пустите снимки и тази година няма да видя България. Дрифтер, и на теб сам ти много благодарна за предложението! Беше много мило от твоя страна. Iv, ами аз утре ще взимам снимките, та ако видиш една отнесена да търси снимки - аз съм :D
bateto

Мнение от bateto »

Сега ще ви издам една лична таина .Снимах се вав вапросното фото за американ виза 2бр.снимки/за визата е нужна една/,но не ми дадоха виза парвият пат и едната снимка ми остана.Снимах се втори пат и отново кандидатствах за виза ,тоя пат ме огря и пак ми остана една снимка.И в двата случая бях облечен по един и сащ начин и снимките много си приличха,разлики на прав поглед почти нямаше.Сега ,ако някои може да познае каде отидоха тия снимки. :D
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

survivor написа:Правят снимки на адреса даден от Батето, и още как! Сложиха ми хората една сива хартия зад гърба, че да ме снимат на сив фон. Бате, много благодаря! Вече си мислех, че заради пустите снимки и тази година няма да видя България. Дрифтер, и на теб сам ти много благодарна за предложението! Беше много мило от твоя страна. Iv, ами аз утре ще взимам снимките, та ако видиш една отнесена да търси снимки - аз съм :D
Ние сигурно ще се снимаме следващата седмица, че и без това формулярите от посолството ще ги пуснат утре към нас. А пък и жена ми иска първо да ме подстриже, че не само съм мислил, а и вече съм изглеждал като разплетена дамаджана (това според нея е смешно).
Не знам дали след нейната интервенция ще ставам за снимки извън тези от рубриката "Издирва се" и дали въобще ще ми издадат паспорт, като ме видят, но, както се казва, веднъж се живее... :wink:
Сърви, имаше ли проблеми при снимките? Какво точно им каза, та да ги направят както трябва?
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Здравей, за фона, светло сив или светло син, голямо значение няма. Поне така ми казаха когато звънях в посолството. А за снимките във всяко фото.
Ако искаш да минеш с 20$ (примерно) вместо с 50$, отидо във аптеките, кажи им че искаш снимка на сив фон (и ако имат ) печелиш.
Ще те питат дали е за ПАСПОРТ. ОТГОВОРА Е : "НЕ, НЕ Е" - за какво тогава ; - за членска карта към червения полумесец (примерно)!
Инак за паспорт има шанс да откажат.

Това е по мой опит.
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
survivor

Мнение от survivor »

Iv, ami za snimkite tryabva da sa 35 na 45 milimetra, v profil, ot dolnata chast na bradata do varha na glavata da ima mezhdu 25 i 35 mm. Taka pone prochetoh v ukazaniyata po bg saitovete v Canada. I fonat - ili svetlosiv, ili svetlosin. Vav fototo na Bateto snimkite sa nay-evtinite, koito sam vizhdala dosega - 19 dolara za dvete dvoyki. No nay-vazhnoto e che samo tam mogat da napravyat siv fon.
Гост

Мнение от Гост »

За снимките :shock: :shock: :shock:

Изисквания към снимките
1. Снимките да са актуални, направени до 6 месеца преди датата на подаване на заявлението.

2. Снимките да са цветни и изготвени по класическата негативно-позитивна фотографска технология.
Не се разрешават снимки, които са:

а) заснети с цифрови камери, копирани със скенери или размножителни машини, изготвени по сух моментален способ и ретуширани снимки;

б) отпечатани на офсетова или друга полиграфична техника, на лазерни, мастилено-струйни, термотрансферни или други печатащи устройства, или са тип "кромалин".

3. Снимките се изработват върху конвенционална фотохартия с гладка матова повърхност и дебелина между 0,12 и 0,20 мм.
Не се разрешават снимки, изработени върху гланцова и растерова хартия.

4. Снимките са с размери: височина 45 мм и широчина 35 мм.
Допуска се след обрязване на снимката размерите й да са с височина 47 ± 2 мм и широчина 37 ± 2 мм.

5. Височината на изобразеното лице върху снимката, измерено от долната част на брадата до върха на главата (вкл. и косата), да е между 25 и 35 мм.

6. Изобразеното лице в снимката да е фронтално (анфас), като главата на лицето е центрирана.
Не се приемат снимки, на които изобразените лица са с десен или ляв полуанфас.

7. Снимките да са направени без ракурс - оста на обектива да е хоризонтална и да се намира на височината на очите.
Не се приемат снимки с нисък ракурс (оста на обектива е под височината на очите) или с висок ракурс (оста на обектива е над височината на очите).

8. Фонът на снимките да е неутрален, светлосив - 20 % сива плътност. Фонът може да варира между 15 и 25 % от сивата скала.

9. Осветяването на лицето върху снимките да е равномерно, без сенки, отблясъци и дефекти.

Не се приемат снимки с дефект "заешко око" в зениците или с контрово осветление.

10. Експонацията на снимките да е нормална.
Не се приемат преекспонирани и недоекспонирани снимки.

11. Цветността на снимката да е нормална, а цветовете - балансирани.
Не се приемат снимки в червеникав, синьо-зелен или жълтеникав нюанс.

12. Лицата върху снимките да са без шапки и забрадки.
Разрешават се снимки на лица с шапка или забрадка, ако се виждат двете уши и най-малко 1 см от косата на сниманото лице.

13. Лицата върху снимките да са без очила. Разрешават се снимки на лица с очила, ако те се носят постоянно.

14. Разрешават се снимки на лица с бради или мустаци, ако те се носят постоянно. При премахване на брадата или мустаците се прави нова снимка и се подменя документът за самоличност.

15. Разрешават се снимки на лица с перука, ако тя се носи постоянно.

http://www.paragraf22.com/pravo/praviln ... 25300.html

Те това се вика параграф 22 :wink:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Ombudsman написа:... 3. Снимките се изработват върху конвенционална фотохартия с гладка матова повърхност и дебелина между 0,12 и 0,20 мм...
Интересно ... служителите в паспортните бюра със шублер ли мерят дебелината на хартията, или използуват някакви по съвременни средства .. :roll: ?!?

:D :lol:
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Нашата служителка прилежно ги опипваше с палец и показалец :) :)

Цифровите снимки си минават и са много полезни (пример - искате да премахнете недостатъци по челото на дъщеря си произлизащи от тинейджърската и възраст :) )
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Това за снимките бе добре разказано...
А някой има ли идея кой трябва да завери подписа във формулярите? Почетният консул ли, обикновен нотариус или да повикам съседа на чашка:)
survivor

Мнение от survivor »

Az lichno go napravih pri edna ot bg patnicheskite agentki. Obadi im se po telefona parvo, za da pitash. Podpisat pod snimkata tryabva da se napravi s tanak cheren fulmaster. Madamata, koyato mi podpisa, imashe takav :D
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Оцеляващ,
интересно на какво основание тази туристическа агентка ти завери подписа? В БГ за тази цел има цял регистър нотариуси, които между впрочем много добри пари заработват от именно такива подписчета... Ако тук става по начина, който пишеш, в такъв случай и съседа на чашка ще свърши работа:)
Простете за невежеството ми...
Заключено