Za tezi s video kameri

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
gmcc

Za tezi s video kameri

Мнение от gmcc »

Kato snimate neshto s videokamera v kakav vid sled tova go prashtate do BG za da moje horata tam da go gledat?
Ako go convertirate NTSC->PAL triabva vseki pat da tarsish podhodiashtata tehnika.Interesuva me koi e nai-udachnia variant.
Pepon

Мнение от Pepon »

Mi zavisi kakva ti e videokamerata. Predpolagam, che stava vapros za cifrova /miniDV format ili Digital8/. V tozi sluchai nai-udachno e chrez Firewire /i-Link/ porta ili chrez USB, ako imash takav na camerata, da prehvarlish neshtata na DVD. V tozi sluchai zapisania disk e otnovo NTSC, no tova v BG ne e problem, poneje nad 90% ot DVD players tam sa PAL/NTSC. Razbira se triabva i DVD recorder na PC-to.
Drug variant e da napravish VCD disk na obiknoven CD-R ili CD-RW 700MB sus normalna CD-R/RW zapisvachka. Pri konversiata DVD to VCD moje da smenish bez problem sistemata ot NTSC kum PAL. Az izpolzuvam NERO Burning Rom za zapisa na VCD i tam ima specialen check za PAL or NTSC. Edinstven problem e, che pri konversiata kum VCD se zagubva DVD kachestvoto. Nai-izpolzuvanite softwares ot men za sazdavane na sobstveni DVD i VCD sa Pixela ImageMixer i ULEAD DVD MovieFactory. Sigurno ima i drugi.

Ako kamerata ti ne e cifrova t.e e C-VHS ili Video 8 neshtata stavat slojni. Imash nujda ot video capture card na PC-to.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Sergo

Мнение от Sergo »

Ako ne e DV na skoro gledah edni converteri deto se zaka4at na USB-to capture-vat i convertirat v nai razli4ni formati dori moje da si zaka4ish i TV antena kam tiah. Imashe nai razli4ni ot 60$ do 240$.
neshto takova http://shop4.outpost.com/product/412293 ... IN_RSLT_PG ili takova http://shop4.outpost.com/product/420970 ... IN_RSLT_PG
gmcc

Мнение от gmcc »

Pepon написа:Mi zavisi kakva ti e videokamerata. Predpolagam, che stava vapros za cifrova /miniDV format ili Digital8/. V tozi sluchai nai-udachno e chrez Firewire /i-Link/ porta ili chrez USB, ako imash takav na camerata, da prehvarlish neshtata na DVD. V tozi sluchai zapisania disk e otnovo NTSC, no tova v BG ne e problem, poneje nad 90% ot DVD players tam sa PAL/NTSC. Razbira se triabva i DVD recorder na PC-to.
Drug variant e da napravish VCD disk na obiknoven CD-R ili CD-RW 700MB sus normalna CD-R/RW zapisvachka. Pri konversiata DVD to VCD moje da smenish bez problem sistemata ot NTSC kum PAL. Az izpolzuvam NERO Burning Rom za zapisa na VCD i tam ima specialen check za PAL or NTSC. Edinstven problem e, che pri konversiata kum VCD se zagubva DVD kachestvoto. Nai-izpolzuvanite softwares ot men za sazdavane na sobstveni DVD i VCD sa Pixela ImageMixer i ULEAD DVD MovieFactory. Sigurno ima i drugi.

Ako kamerata ti ne e cifrova t.e e C-VHS ili Video 8 neshtata stavat slojni. Imash nujda ot video capture card na PC-to.

Ako izpolzvam Firewire traibva li da polzvam specialen softuer za da svalia filma ot kamerata na komputara ili moga da mina samo s draiverite na op. sistema?
Pepon

Мнение от Pepon »

V Windows XP ima Windows Movie Maker, koio poddarja Fireware interface za DV Cameri, no pri zapisa varhu nositel shte imash problem. Te izpolzuvat edin specifichen format - HighMAT za zapis varhu CD-R ili CD-RW. Tazi programa ne poddarja zapis varhu DVD disk.
Zatova se instalirat drugi programi, kato tezi koito ti spomenah po-gore. Mnogo chesto software se prodava zaedno s MiniDV Camerata.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Заключено