goliama mechka написа:човека пита,ама виж как"MOGA LI DA KANDIDATSTVAM PRI PRISTIGANE ZA SOCIAL ILI TRIABVA DA GO PRODAM PREDI DA PRISTIGNA"IvHaydu написа:Мечка, човека може би пита как стоят нещата, за да е спокоен, а не защото смята от първия си ден та до пенсия да е на социална помощ. Освен това не знаех, че работещите в Канада плащат такива данъци, за да издържат хората на социални помощи - би ли дал схемата, като си такъв голям експерт? Не нападай така хората, преди да си сигурен, че правилно си разбрал за какво пита човека. Иначе почваш да мязаш на ония готини животни, дето само като видят червеното, и налитат с рога и копита да доказват колко са силни. Или на борците, дето първо бият, а после мислят.goliama mechka написа:бах мааму,братчет,това ли ти е заветната цел-социала???? Още не си тръгнал,и не си стигнал,и вече-как да го вземаш?Това не мога да го разбера,извинявай,че ти се меся в бизнеса,ама в Канада работещите затова плащат толкова данъци.Ти тръгваш от Бг за Канада с кристалната идея,че там от първия ден започваш да скубеш помощи!!!!!!!и очакваш съвет от тук пищещите хора,дето си плащат данъците на общо основание?
Ние БГ-рите сме страшно племе,кой ще го отрече това?
Или на много от форума, дето плюят, а после евентуално мислят по въпроса...
Това ми звучи че той 100% е решил,че ще е на помощи.
Може пък ти да си прав,аз да съм тъп,или да се изказвам неподготвен.да живеят помощите.Защо си мислиш,че като видя червено,и нападам?просто си казах мнението.И ти си на всяко гърне мерудия,ама не ти правя забележки.
Хайде жив и здрав да с през новата година,да не започваме с караници.
Според мен, човека пита дали може да кандидатства за социал при наличието на деклариран апартамент. Това е нормално притеснение. Защото много родители прехвърлят апартаментите на децата си, за да избегнат плащането на данък наследство. Ако човека продаде апартамента си, къде да живеят родителите му - на улицата ли? Вярно, че канадците не ги интересува това, но все пак не може да ги изхвърли, нали?
Не мога да разбера защо трябва да има отрицателно отношение към помощи, отпуснати от правителството??
Или пък някои ги е яд, че са се прекарали и бачкат за малко пари, докато други учат и ще се развиват по-добре от тях?
Да, ти си каза мнението, но не е лошо да има повече толерантност и не е хубаво да забиеш човека в земята само защото е попитал нещо, за което не си 100% сигурен, че е тарикатлък.
А и да е решил да е на помощи, което е законно, защо това да го прави олицетворител на "страшно племе"?
Това с бика и т.н. е за хората, които като чуят "социална помощ", почват веднага да плюят срещу нея, като че ли някой им бърка в джоба. А ги е яд, че бачкат като луди, докато други взимат пари, бачкат на черно и са по-богати от тях. Завиждат им, ама не им стиска да го направят и те, затова само плюят...
Не че одобрявам да си на социал вечно, да бачкаш на черно и да правиш пари, но това си е въпрос на избор. Който го прави - за него си го прави, той си рискува и т.н...
А аз може да съм на всяко гърне и мерудия, и масълце, това е без значение. Само че се стремя никога да не забравям, че говоря на и с хора, и се стремя да не раздавам обидни епитети, без да съм сигурен.
А че няма да се караме - няма, не сме за това тук (поне аз не съм, знам, че и ти не си), ама се ядосвам, като видя сериозни хора като теб да се държат като дами в цикъл... Ако беше някой друг участник - като човека с малкия бизнес, на който ще му драсна два реда, да схване човека, - хайде, да не му обръщаш внимание, ама ти и Кольо Балкански без ясна причина така да нападнете човека - не е във ваш стил!