На колко е равно Grade 12

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
ssst

На колко е равно Grade 12

Мнение от ssst »

Честита Нова Година на всички!

Може ли някои да ме осветли какво означава Grade 12.
Става въпрос за изискване за прием в колеж за жена ми.
Това е някъкъв вид ниво на знаене Английски. Но как се доказва?
Нямам представа на колко знания се равнява това Grade 12.
Няма пряк път дотам, докъдето си струва да отидеш!
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

"Grade 12" по нашему е 12-ти клас, т.е. завършено средно образование.
Аватар
ssst

Мнение от ssst »

Да,
но в изискването пише English-grade 12(C) or (U)
Не мога да ги разбера какво точно искат.И като нямаш English -grade 12 какво точно трябва да направиш?
В сайта на колежа не пише нищо по тоя въпрос.
Аз и жена ми в момента сме в БГ, чакаме нейните документи и не мога да отида да ги попитам лично.
Жена ми е на 25г , така, че няма проблем да доучва или направо да изкара висшето пак....то както разбрах от четенето на целия архив по-лесно е да завършиш пак отколкото да приравняваш.
Принципно за кандидатстване в колеж и после в Универитет има ли някакви приемни изпити или нещо подобно?
Говорим за Колеж и Университет нормално ниво.Не става въпрос за най-реномираните.
Четох в изискванията, но не видях нещо по специално освен това grade 12.
Изискват ли TOEFL или някъкъв подобен тест при кандидатстване?
/Отиваме към Toronto/
Ако има приемни изпити, трудни ли са?
Аватар
Lemony

Мнение от Lemony »

ssst написа:Да,
но в изискването пише English-grade 12(C) or (U)
Не мога да ги разбера какво точно искат.И като нямаш English -grade 12 какво точно трябва да направиш?
В сайта на колежа не пише нищо по тоя въпрос.
Аз и жена ми в момента сме в БГ, чакаме нейните документи и не мога да отида да ги попитам лично.
Жена ми е на 25г , така, че няма проблем да доучва или направо да изкара висшето пак....то както разбрах от четенето на целия архив по-лесно е да завършиш пак отколкото да приравняваш.
Принципно за кандидатстване в колеж и после в Универитет има ли някакви приемни изпити или нещо подобно?
Говорим за Колеж и Университет нормално ниво.Не става въпрос за най-реномираните.
Четох в изискванията, но не видях нещо по специално освен това grade 12.
Изискват ли TOEFL или някъкъв подобен тест при кандидатстване?
/Отиваме към Toronto/
Ако има приемни изпити, трудни ли са?

Tova sa sakrashtenia samo za Ontario.Grade 12(12 klas ili 12 godini obuchenie)
Bukvichkite davat nivoto:

General (G),
Advanced (A)
College Preparation (C)
University/College Preparation (M)
University Preparation (U)

Ako niama English na neobhodimoto nivo, parvo shte zapishe edin kurs koito te che i preporachat i v zavisimost ot uspevaemostta che ia priemat ili ne.Zavisi ot College ili Uni.
Ako jena ti ima veche vishe, ne e neobhodimo da uchi parvo college, moje napravo da uchi universitet.
Аватар
ssst

Мнение от ssst »

Lemony,
много ти благодаря за инфото.
Тя има висше Психология....обаче иска да учи в колеж , защото в колежа има специалност Графичен Дизайн/такава и е работата в момента, сама се е учила.Има и доста стаж, но едва ли сте и признаят БГ стажа/.Взели сме препоръки пък ще видим.
Не съм сигурен, че има такава специалност в Университета.
Щото с Психологията работата е много тегава.Да не говориме, че обява за работа за психолог аз не съм виждал никога в Канада.......а ученето е много.Имаме и дете, което още повече ни усложнява положението....щото трябва да му се плаща за градина....трябва и да се работи и учи и изобщо едни 7години учене трудно ще се издържат в тази ситуация.
Въпреки, че има доста стипендии, имаше и за майки с деца без доход...но де да знам дали ще се класираме за тях.
Аватар
Lemony

Мнение от Lemony »

ssst написа:Не съм сигурен, че има такава специалност в Университета.
Ima ,vij si LS.
leaf

Мнение от leaf »

:) Това изискване за Английски 12 клас не се относя за съпругата ви. Най-вероянто ще искат от нея ТОЕФЛ или вътрешен изпит по английски важащ само за този колеж. А също така, ако е завършила учение отдавна ( всеки колеж си определя сам от колко време) може да държи и тест по наука и математика :)
Veliko

Мнение от Veliko »

TOEFL shte triabwa da dyrzhi zadylzhitelno, zashtoto Engl. ne i e roden. Prowerete w Unito kolko e minimuma zashtoto varirat mezhdu razlichni specialnosti. Niakoi iskat 213, drugi 250 (ot 300). Sled kato izkara TOEFL, podawaj dokumenti i ako neshto dopylnitelno i iskat shte wi uwedomiat. No TOEFL ne mozhe da se izbegne, oswen ako ste zhiweli w engl. goworiasta strana 3 god. minimum, ili e uchila w Uni, kydeto se prepodawa na anglijski.
Аватар
ssst

Мнение от ssst »

И аз си мислех, че без TOEFL няма да стане работата.
Но имаше някакво положение, че първия курс трябва да бъде Английски и като се вземе продължаваш и така май може да се избегне TOEFL-a.
Нивото и на Английски е доста над средното.....ама знам ли го тоя тест.
Мисля си, че стажа по тази специалност все трябва да помогне/нищо,че е от БГ.../Има направени и няколко Web-site, които могат да ги видят с едно щракване....няма да им отнема време и усилия.
Veliko

Мнение от Veliko »

Ima takawa rabota, zawisi ot kolezha. Niakoi kolezhi oferirat takiwa kursowe,, no te sa prodylzhitelni, okolo godina obiknoweno, zawisi kyde shte te slozhat. Towa si e zaguba na wreme. Ako zhena ti e dobre s ezika, TOEFL-a niama da e problem za neja. Prowerete lichno za takiwa kursowe i sled towa reshete kakwo da prawite. Ako ste oshte w BG, ne e losha idea da si wzeme TOEFL-a w BG. Imaj predwid pyrwonachalnia stres e seriozen.
Аватар
ssst

Мнение от ssst »

Еиииииии.......Lemony
На този сайт има какви са адмишъните за разните страни вкл. за БГ....и за БГ е на БЪЛГАРСКИ.......
направо ме убиха с тази изненада.......много приятно ми стана!!!!!!
И пак не пише искат ли TOEFL или не.
Пише дословно:
Диплома за завършено средно образование.
Само това.
Ще им спретна едно писмо утре да ги питам каква точно е ситуацията.
Аватар
ssst

Мнение от ssst »

Дааа,
намерих го изискването за TOEFL.
Искат 200 на computer i 560 na paper.
Това много ли е?
Трудно ли се взимат тези точки?
Veliko

Мнение от Veliko »

200 tochki sa mnogo malko. pri sredno niwo na vladeene niama da ima problemi. No ne podceniawajte izpita, pone 1 mesec podgotowka e dobre.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Максимума при компютърния вариант е 300 точки. 200 не са много. Най-много точки може да отнеме есето. Статистиката показва че 5 или 6 получават не повече от 15-тина процента от явилите се.
За предпочитане е компютърния вариант. За него може да се регистрирате и on-line. Всеки е сам на компютър и си слуша със слушалки. При хартиения (максимума там май беше 660т) всички слушат от един касетофон. В България хартиения вариант вече се прави само във Варна.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
flateric

Мнение от flateric »

в сградата на МЕИ на първия етаж в ляво в дъното на коридора
аз успях да измъкна 590 точки
имайте в предвид, че комютърния тест е adaptive тоест, като те види че не ставаш почва да дава умишлено по лесни въпроси, но занижава успеха - гледайте да карате писмен!
Заключено