Как и колко пари да внесат новопристигащите?
Мисля, че объркахме понятията деклариране на пари при влизане (между другото аз си носех само 10% от парите в кеш) и това което е написано в сайта като средства, които ще са ти необходими за живеене в Канада. Между другото никъде не виждам да съм казала, че трябва да носиш всички пари в теб... Идеята ми е, че парите ще ти трябват, а как ще ги внесеш е въпрос на личен избор.
Мисля че има съществена разлика между деклариране на парите пред митницата и пред имиграционните служби.PoLuX написа:Petia, tova che imash pari v Bulgaria, ne znachi che si gi dyrjish pod yurganakakto Plamen pisa - qvno se govori za deklarirane na pari v broi pri vlizane v Canada... a ostanalite pari ne e nikakyv problem da si gi izteglish i kato si v Canada - shtom veche vednyj si kazal che gi imash vqrvat horata (golqma greshka ot tqhna strana... chudq se dali znaqt che e taka)
Значи, Полюкс, имиграциония служител се интересува от това колко пари имаш точно по причините изброени от Петя - дали имаш пари с които да живееш след като влезнеш в Канада. Затова мисля че посочените суми в официалния сайт са парите с които се очаква имигранта наистина да разполага когато пристигне в Канада - нали трябва да си плати наема, транспорта, храната и т.н. - с какво ще ги плати ако е с празни джобове? Като се има предвид също че от имигранта се очаква да разполага с пари за поне 6 месеца сумите посочени в таблицата стават доста реални, особено за големите градове където издръжката на живот е доста висока, а няма гаранция кога и каква работа можеш да си намериш. На имиграционните чиновници им е ясно че не всеки може да дойде с цялата сума, затова и те питат с колко реално разполагаш, а и ти нямаш интерес да ги лъжеш. Разбира се никъде не е казано че трябва да носиш парите в брой, няма никакъв проблем да са в сметка в банка в България и да разполагаш с дебитна/кредитна карта, но без някакви пари в началото ще бъде много, ама много трудно за всеки новодошъл.
Благодаря на всички за отговорите!
Всъщност може би аз не формулирах точно питането. Интересуваше ме дали ако нося примерно 5000 в брой или чекове, а всичко останало е в банка ще имам проблем при влизане. Освен това дали е необходимо да имам бордеро за банковата наличност.
Естествено, че четиричленно семейство не може без пари, или по-скоро без повечко пари, да се евакуира към Канада. Мен ме вълнува темата до какава степен имиграционните власти държат да докажеш наличието на цялата сума която изискват и какви документи зачитат.
Съжалявам ако въпросите ми ви се струват налудничави, но след тригодишно чакане и всевъзможни изисквания и дивотии, нищо не би ме учудило. Включително и ситуация от типа параграф22.
Надявам се до скоро!
Всъщност може би аз не формулирах точно питането. Интересуваше ме дали ако нося примерно 5000 в брой или чекове, а всичко останало е в банка ще имам проблем при влизане. Освен това дали е необходимо да имам бордеро за банковата наличност.
Естествено, че четиричленно семейство не може без пари, или по-скоро без повечко пари, да се евакуира към Канада. Мен ме вълнува темата до какава степен имиграционните власти държат да докажеш наличието на цялата сума която изискват и какви документи зачитат.
Съжалявам ако въпросите ми ви се струват налудничави, но след тригодишно чакане и всевъзможни изисквания и дивотии, нищо не би ме учудило. Включително и ситуация от типа параграф22.
Надявам се до скоро!