Има ли българи в New Brunswick?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
prace1

Мнение от prace1 »

Ако да, могат ли да споделят някои впечатления от живота там?
Благодаря ви предварително!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

според статКанада в тази провинция има около 3-5% имигранти. демек много нисък процент. така че българите са единици сигурно. още повече има огромна вълна от вътрешна миграция от НюБрунсвик към Онтарио, тъй като там било страхотна мизерия и нямало абсолютно никаква работа. в нашия блок само за последните 6 месеца са дошли към 10 семейства от НюБрунсуик и са страшно доволни че са се отървали от мизерията.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
prace1

Мнение от prace1 »

Благодаря. Явно затова има толкова евтини къщи там.
Само нещо друго не разбирам защо една къща струва 40-50000 долара канадски, а вътре има наематели, които плащат наем около 500 канадски долара на месец. Ако една такава къща се купи със заем от банката не е ли по-малка ипотеката, която ще се плаща месечно, отколкото наемът?Или аз нещо не разбирам...
Pepon

Мнение от Pepon »

prace1 написа:Благодаря. Явно затова има толкова евтини къщи там.
Само нещо друго не разбирам защо една къща струва 40-50000 долара канадски, а вътре има наематели, които плащат наем около 500 канадски долара на месец. Ако една такава къща се купи със заем от банката не е ли по-малка ипотеката, която ще се плаща месечно, отколкото наемът?Или аз нещо не разбирам...
Ama kato imash kashta plashtash property tax, utilities i oshte masa neshta. Samo da ti chistiat driveway ot sniag e 350CAD/sezon. Ima i oshte 50 drugi razhodi, koito dori i ne si predpolagal. Zatova naema e pochti kato mortgage kato suma, zshtoto v nego vliza vsichko, a s mortgage razhodite po kashtata samo zapochvat.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Заключено