Гробна Тишина !!!
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
A ne sa fenomen te ami ostnalia sviat kojto ne sa hriastiani ili prosto ateisti. Kato "normalnia" sviat ima tolkova goliam praznik okolo nova godina zashto i te da niamat i si go praviat taka, chuval sum za posreshtane na nova godina v Hong Kong shapka da ti padne i drugi takiva, a pri nas oshte ni e ostanalo ot komunizma nachina na povedenie. Vie kakvo si mislite che predi vtorata svetovna nie sme praznuvali nova godina kato sega li ami lujete se, a za iadeneto i pieneto moga da ti kaja che nie poveche iadem i piem na praznici ot mestnite sus sigurnost chuvam che amerikancite ne gi minavame v iadeneto no pone v pieneto i tiah. Stiga sme tursili kusuri mama mu stara.
Kanadcite ne spiat, ami praznuwat na skrito-pokrito: w mazetata na ka6tite si ili po kra4mite i diskotekite.
Kazaha mi, 4e w 1 chasa po ulicite e imalo mnogo hora da se pribirat (ili da smeniat mestoprebiwawaneto - ne znam). Az towa ne sam go widiala, za6toto se pribirahme kam 7-7.30 i niama6e nikoi nawan po towa wreme
Tuk, kato gi pitam za6to niama ne6to po-taka iz grada, foierwerki napr., i mi obiasniawat, 4e e mnogo studeno, za da dremiat po plo6tadite po no6tite. A i kak da otidat do centara na grada tezi, koito jiweiat po kwartalite, kato sa pili i ne mogat da karat koli... Ima logika w tia argumenti, mislia, no wse pak ne moga da proumenia za6to pone ne otbroiawat sekundite po tv-to. Moje bi za6toto se predpolaga, 4e koito se interesuwa ot prebroiawane na sec., ne gleda tv :idea:
Kazaha mi, 4e w 1 chasa po ulicite e imalo mnogo hora da se pribirat (ili da smeniat mestoprebiwawaneto - ne znam). Az towa ne sam go widiala, za6toto se pribirahme kam 7-7.30 i niama6e nikoi nawan po towa wreme

Tuk, kato gi pitam za6to niama ne6to po-taka iz grada, foierwerki napr., i mi obiasniawat, 4e e mnogo studeno, za da dremiat po plo6tadite po no6tite. A i kak da otidat do centara na grada tezi, koito jiweiat po kwartalite, kato sa pili i ne mogat da karat koli... Ima logika w tia argumenti, mislia, no wse pak ne moga da proumenia za6to pone ne otbroiawat sekundite po tv-to. Moje bi za6toto se predpolaga, 4e koito se interesuwa ot prebroiawane na sec., ne gleda tv :idea:
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Ами то не си личеше по нищо да е Нова Година...
Не че ми харесва канонадата в София (ивицата Газа пасти да яде), но все пак можеше по някакъв начин да се отбележи събитието...
Нейсе, това да ни е проблема!
Не че ми харесва канонадата в София (ивицата Газа пасти да яде), но все пак можеше по някакъв начин да се отбележи събитието...
Нейсе, това да ни е проблема!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
- Дякон Игнатий
За много години на всички,аз празнувах във Враца и пукотевицата беше като на ЩИТ (военно учение от близкото минало),ако се съберат кинтите за бомбите,пиратките и фойерверките само в Бг-то и се дадат на Сомалия например ще влязат в топ 100 на богатите държави
,да има живот и здраве и много сбъднати мечти....... 

НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
- drifter
- Обратна връзка:
Ние сме си още в родопската гора и си погърмяхме здраво
Но нещо друго ме смути. Малко преди 12 пуснахме телевизор да чуем президента и най-вече да ударим някое хоро. Други години по мои спомени поне първия половин час се набляга здраво на хората
Тази година след традиционното дунавско познайте какво последва - чай шукарие и още някой и дрги цигански мотиви. Нашия Асан вече няма защо да се оплаква от дискриминация 

All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Nali w Mtl sa organizirali ne6to w centara li, kade li? Nikoi li ne e vidial, 4e da razkaje? Ili ne e imalo ni6to, ili nikoi ot radetelite na 6umotevicite ne si e naprawil truda da se porazhodi kam 12. Ako e taka, nie, deto mileem za niakakwo organizirano otbeliazwane, da ne sme oti6li, kakwo da kajem za tuka6nite, na koito nikoga ne im e bilo zor to4no towa?IvHaydu написа:Ами то не си личеше по нищо да е Нова Година...
- Lub0
- Обратна връзка:
Абе вие телевизия ли гледате на нова година? Какво му е лошото да седнеш на маса с ядене и пиене, нещо не мога да разбера къде е проблема? Иначе кой би излязъл да празнува в центъра при -20? То затова шоуто е било в Ниагара, щото е по-топло. Който иска да гърми, могат да се намерят бомбички и прочие, наемаш си шале в гората и стреляш на воля.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Здравейте на всички & Happy New Year !
С риск пак да се окаже, че аз живея в друга Канада
искам да ви кажа, че НЕ, канадците не си празнуват скрито-покрито.
Поне не тези в Торонто.
Тук и тази година, както на всяка нова година, имаше голямо и весело парти около елхата в центъра на града, претъпкан с хиляди хора. Както обикновено, управниците на града също бяха там, за да поздравят народа (хехе) и купонясвайки заедно с него.
Както всяка година, транспортът в Торонто беше безплатен тази нощ, за да могат хората да присъстват на партито.
Както обикновено, партито се предаваше директно по телевизията и в 12 без няколко минути компанията, която празнувахме, пуснахме ТВ-то за the final countdown и отброявахме последните секунди заедно с екзалтираната тълпа. (Не че не можем да си крещим и сами де, но за синхронизация.
).
Както обикновено, когато тълпата изкрещя zeroooooo, всичко избухна в светлини, конфети и фойерверки, хората скачаха, прегръщаха се и пееха Auld Lang Syne.
Както всяка година, имаше и малко локални фойерверки край нас от съседни блокове
, предполагам, заселени с нашего брата балканци.
Предполагам, както всяка година, имаше също такова парти и в центъра на Мисисага, която е част от Торонто, но с независимо локално ръководство. Видях, че и Мисисагските автобуси вървяха цяла нощ, също безплатно, както обикновено.
Щастлива Нова Година на всички!

С риск пак да се окаже, че аз живея в друга Канада

Поне не тези в Торонто.

Тук и тази година, както на всяка нова година, имаше голямо и весело парти около елхата в центъра на града, претъпкан с хиляди хора. Както обикновено, управниците на града също бяха там, за да поздравят народа (хехе) и купонясвайки заедно с него.
Както всяка година, транспортът в Торонто беше безплатен тази нощ, за да могат хората да присъстват на партито.
Както обикновено, партито се предаваше директно по телевизията и в 12 без няколко минути компанията, която празнувахме, пуснахме ТВ-то за the final countdown и отброявахме последните секунди заедно с екзалтираната тълпа. (Не че не можем да си крещим и сами де, но за синхронизация.

Както обикновено, когато тълпата изкрещя zeroooooo, всичко избухна в светлини, конфети и фойерверки, хората скачаха, прегръщаха се и пееха Auld Lang Syne.
Както всяка година, имаше и малко локални фойерверки край нас от съседни блокове

Предполагам, както всяка година, имаше също такова парти и в центъра на Мисисага, която е част от Торонто, но с независимо локално ръководство. Видях, че и Мисисагските автобуси вървяха цяла нощ, също безплатно, както обикновено.
Щастлива Нова Година на всички!