Za shofiorskite knijki
Za shofiorskite knijki
Abe tuka goliamo iznudvane e da si izkarash shofiorska knijka kanadska.
Kolko vreme moje da se kara kola s knijka ot BG?
Znam che e 3 meseca,ama tozi period ot vlizaneto v Canada li ti go broiat?
Ne moje da si kupish kola i da q registrirash i zastrahovki s Bg-knijka,triabva da si izvadish kanadska nali?
A da si izkarash kanadka knijka si e razhod v nachaloto,za kola za kormuvane da se naeme i za izpita i posle taksi za knijkata.
Kkava im e logikata tuka,ami stom imam pravo 3 meseca da karam s Bg-knijka,to znachi moga da karam i 1 godina,stoto ako tezi 3 meseca karam dobre,znachi sum dobar shofior,ako ne ni priznavaha knijkite,zashto ste ima tozi 3 mesechen period?
A kato idesh da si vadish kanadska knijka,ti gledat bulgarskata s nedoverie.
Kolko moje da e globata ako se kara s Bg knijka tuka?
Kolko vreme moje da se kara kola s knijka ot BG?
Znam che e 3 meseca,ama tozi period ot vlizaneto v Canada li ti go broiat?
Ne moje da si kupish kola i da q registrirash i zastrahovki s Bg-knijka,triabva da si izvadish kanadska nali?
A da si izkarash kanadka knijka si e razhod v nachaloto,za kola za kormuvane da se naeme i za izpita i posle taksi za knijkata.
Kkava im e logikata tuka,ami stom imam pravo 3 meseca da karam s Bg-knijka,to znachi moga da karam i 1 godina,stoto ako tezi 3 meseca karam dobre,znachi sum dobar shofior,ako ne ni priznavaha knijkite,zashto ste ima tozi 3 mesechen period?
A kato idesh da si vadish kanadska knijka,ti gledat bulgarskata s nedoverie.
Kolko moje da e globata ako se kara s Bg knijka tuka?
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
Logikata e iasna, da ti se priberat parite i tova e.
Inache kakvo drugo e opravdanieto da se prati shofior kato men s 16 godini zad volana, karal kade li ne po Europe da polaga izpiti i da kurmuva zaedno s 19 godishnite mestni teenagerki.
Gledai na tova kato na edin ot bezkraino mnogoto nachini da se smuchat i bez tova silno ogranichenite finansovi sredstva na nashego brata imigranta.
Ami posle sus zastrahovkite ako znaesh kakvo e, osobeno v Ontario.

Inache kakvo drugo e opravdanieto da se prati shofior kato men s 16 godini zad volana, karal kade li ne po Europe da polaga izpiti i da kurmuva zaedno s 19 godishnite mestni teenagerki.
Gledai na tova kato na edin ot bezkraino mnogoto nachini da se smuchat i bez tova silno ogranichenite finansovi sredstva na nashego brata imigranta.
Ami posle sus zastrahovkite ako znaesh kakvo e, osobeno v Ontario.

Re: Za shofiorskite knijki
Ако караш кола с българска книжка след като са изтекли 3-те месеца, то тогава ще те третират все едно караш без книжка, което си е достатъчно сериозно нарушение на закона. За съжаление не мога да ти кажа какво точно е наказанието в случай (колко наказателни точки ще ти запишат), но не те съветвам да опитваш, защото после ще ти бъде още по-трудно да изкараш тукашна книжка.No667 написа: Kolko moje da e globata ako se kara s Bg knijka tuka?
в Онтарио срока с БГ книжка е 60 дни ако си pemanent resident. 3 месеца е ако си турист или подобно.
кола може да регистрираш само с канадска книжка. достатъчно е да имаш само G1 (тоест теорията да си минал) - с нея си купуваш колата, дори може да направиш и застраховка. после караш с БГ книжка и правиш-струваш но до 60 дни изкарваш G2 (или G ако можеш).
м-у другото на моя изпит имахме размяна на мнения с изпитващата кака - тя твърдеше, че нямам право да карам с БГ книжка след като съм изкарал G1, тъй като тя ставала валидният документ и БГ книжката ставала невалидна. така и до края на изпита не можах да я убедя, че тази логика е лишена от всякакъв смисъл и мога да си карам с БГ книжка 60 дни. и не можахме да се разберем с нея. но поне ме пусна на изпита и сега имам G.
БГ книжка и стаж го признават само за да можеш направо да се явиш на изпит да вземеш G категория (прескачайки G2). м-у другото от нещастните парцалчета наречени "международна книжка", дето СБА те изнудват да си направиш няма никакъв смисъл - достатъчна си е пластмасовата БГ книжка. но темата за изкарване на книжки е дискутирана вече, трябва да е в архивите.
айде, лека нощ дами и господа.
кола може да регистрираш само с канадска книжка. достатъчно е да имаш само G1 (тоест теорията да си минал) - с нея си купуваш колата, дори може да направиш и застраховка. после караш с БГ книжка и правиш-струваш но до 60 дни изкарваш G2 (или G ако можеш).
м-у другото на моя изпит имахме размяна на мнения с изпитващата кака - тя твърдеше, че нямам право да карам с БГ книжка след като съм изкарал G1, тъй като тя ставала валидният документ и БГ книжката ставала невалидна. така и до края на изпита не можах да я убедя, че тази логика е лишена от всякакъв смисъл и мога да си карам с БГ книжка 60 дни. и не можахме да се разберем с нея. но поне ме пусна на изпита и сега имам G.

БГ книжка и стаж го признават само за да можеш направо да се явиш на изпит да вземеш G категория (прескачайки G2). м-у другото от нещастните парцалчета наречени "международна книжка", дето СБА те изнудват да си направиш няма никакъв смисъл - достатъчна си е пластмасовата БГ книжка. но темата за изкарване на книжки е дискутирана вече, трябва да е в архивите.
айде, лека нощ дами и господа.

panta, mnogo pravilno ti e kazala izpitva6tata i e taka naistina. muja mi ne moja da vzeme G ot purvia put i izvestno vreme be6e s G1. pri vzemaneto na kola pod naem ne go vpisaha kato vtori 6iofor za6toto e samo s G1, a bg knijka naistina ne igrae nikakva rolia sled kato si polu4il kanadska, bez zna4enie 4e e G1. Zakoni??? 

не е важно хлябът да е бял, важно е хайверът да е черен
бе пак не съм убеден. БГ книжка не е канадски документ, че друг техен документ да го обезсилва. това значи, че ако аз на 3-тия ден взема G1 - вече да забравя да карам докато не взема поне G2? въпреки, че имам право по закон да си карам с БГ книжка 60 дни? ама никакъв смисъл нема това.Villi написа:panta, mnogo pravilno ti e kazala izpitva6tata i e taka naistina. muja mi ne moja da vzeme G ot purvia put i izvestno vreme be6e s G1. pri vzemaneto na kola pod naem ne go vpisaha kato vtori 6iofor za6toto e samo s G1, a bg knijka naistina ne igrae nikakva rolia sled kato si polu4il kanadska, bez zna4enie 4e e G1. Zakoni???
иначе ако мъжът ти не им бе показал G1 книжката (тоест да покаже само БГ такава) - тогава щеше да го впишат като втори шофьор, така ли?
"мистика", както казват героите от "особености на руския национален лов" ...

Доста интересно твърдениеBobo написа:.. Osven tova ne e nugno da hodish na kormuvane. taka e pone vuv BC Vancouver.

Един съвет към тези, които имат българска книжка от много години, но по случайност са я сменяли наскоро поради изтичане на срока й: направете си превод на втората страна на книжката - там всичко е на български само и канадските служители не могат да разберат колко години е шофьорският ви стаж, за да ползвате по-ниски цени и по-кратки срокове!!! Ние тук едва успяхме да разрешим този проблем, защото в Хамилтън се оказа, че няма лицензирани преводачи от български. Та си решавахме проблема по съвета на транспортното им министерство чрез нашето посолство в Отава - те имат право да заверят превода, без значение кой го е направил, срещу сумата от 12 кан.долара и таксите за изпращане и получаване на документите.
хмм.. аз имам точно такава книжка и нямах проблеми - служителката много точно се ориентира от кога имам книжка и колко ми е стажът в БГ. ама може да ми се е паднала по-умна кака просто.Aerin_1 написа:Един съвет към тези, които имат българска книжка от много години, но по случайност са я сменяли наскоро поради изтичане на срока й: направете си превод на втората страна на книжката - там всичко е на български само и канадските служители не могат да разберат колко години е шофьорският ви стаж, за да ползвате по-ниски цени и по-кратки срокове!!! Ние тук едва успяхме да разрешим този проблем, защото в Хамилтън се оказа, че няма лицензирани преводачи от български. Та си решавахме проблема по съвета на транспортното им министерство чрез нашето посолство в Отава - те имат право да заверят превода, без значение кой го е направил, срещу сумата от 12 кан.долара и таксите за изпращане и получаване на документите.