Здравейте на всички и Честита Коледа!
Изпратих формите на 05.11.2004г. , на 15.11.2004г. получих отговор от Виена, че са получили документите, благодарят за чека и искат допълнително някои документи. На 25.11.2004г. изпратих , това което искаха и до момента нямам никакъв отговор. Трябва ли да получа още веднъж потвърждение , че са ги получили или не е необходимо , след като веднаж са ми изпратили отговор? Или пък мълчанието означава , че няма шанс молбата ми да бъде придвижена по-нататък? Благодаря предварително на всеки , който може да сподели своя опит.
По принцип мисля, че трябваше да ти отговорят, но като гледам датата, на която си ги изпратила, възможно е да се позабавят по коледните празници.
Не пречи да им драснеш едно е-mail -че, да попиташ дали са ги получили - поне за твое успокоение.
Искаха ми нотариално заверено копие на някои от документите на български, защото бях изпратила само преводи. Грешката си е моя, естествено , но тона на писмото беше много любезен и не искаха нищо повече от това , което първоначално бях изпратила. Успокоявам се мисълта , че ако изобщо нямах шанс, нямаше да си правят труда да ми ги искат допълнително. От друга страна и аз си мисля, че забавянето може да се дължи на празниците. Е, нали знаете, надеждата умира последна.
koi dokumenti ti iskaha na balgarski?mnogo mi e 4udno-nali vsi4ki dokumenti se prevejdat i se izprastam kserokopiata na prevedenite i zavereni dokumenti?
На този етап, на който се намираш (ако правилно съм разбрала си на вторите документи щом пращаш и чек) мълчанието не е начин за отказ, т.е. ако ти откажат ще те уведомят.
Пък и май много бързаш. Знам колко е гадно чакането. До получаване на визата има още няколко такива "периодчета" за чакане.
Търпение и Успех!
не се притеснявай.
на мен ми поискаха да си изпратя копие и превод на трудовата книжка нотариално заверени, понеже не ги бях изпратила с останалите си документи.
не получих след това никакъв отговор дали са пристигнали.
след около 3 месеца получих датата за интервюто.