Преди да дойда ми бяха разправяли колко валяло във Ванкувър и т.н.
Аз съм тук от април, изкарах края на пролетта, лятото, есента, че и половината зима и какво... ами, че то времето си е супер. Вечно зелено е, градът целогодишно е като градина, е сега няма толкова цветя, но тревата си е зелена цяла зима. Пролетта като пристигнах направо ахнах колко цветно е навсякъде, колко разнообразни и добре поддържани са всички тревни площи тук. Лятото беше по-топло отколкото съм очаквал, доста по-топло, есента не беше изобщо толкова дъждовна... може и да повали 1-2 дни и то не цял ден, но след това поне няколко дни си е сухо и приятно. Зимата... като гледам как е в останалата част на Канада, то това не е зима, по-топло е от БГ.
От време на време еали дъжд, след това пече слънце, или е облачно но сухо и т.н. Хората постоянно се разкарват с велосипеди (преди някой от форума ме плашеше, че през зимата мога да забравя за велосипед...

аз лично си мислех, че зимата ще се налага да стоя на топло у дома, а се оказа,че изобщо не е така... супер.
Други пък казваха, че без кола било невъзможно... ако сте сем. - да, но в противен случай няма проблем. Транспорта може да не е идеален, но е добър, а сега се инвестират стотици милиони $ за разширяване на и увеличаване не лините на метрото, което е над земята и предлага приятно изживяване доката се пътува с него) и автобусите. Дори и да се налага да се чака понякога на спирките, няма проблем, не е -25С. аз в началото работех към една компаниякоято всеки ден ме пращаше на различно място, обиколил съм целия Greater Wancouver почти, и нямах проблеми да се придвижвам. Но човек трябва да е организиран, да знае как да си планира пътуването и т.н.
Губи се много повече време в път отколкото в БГ., спор няма, но няма как, човек плаща цена след като иска да живее в един от The Best Living Cities. Ако ли пък не, няма проблем има колкото си искаш малки градчета наоколо, за тозо който му харесва.

Ивайло