kak stoi vaprosa sas rajdaneto v canada?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
iordanka

kak stoi vaprosa sas rajdaneto v canada?

Мнение от iordanka »

kak stoi vaprosa sas rajdaneto v canada? kolko struva, plashtat li detski i t. n. molia kao niakoi ima predstava ili e minal po tozi pat da mi otgovori
predvaritelno vi blagodaria i veseli praznici
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

ami az dokolkoto znam, purvo triabva da zabremeneesh...
posle si rajdash - bezplatno, kvo imash da plashtash?
ne che az sum rajdala, ama ne sum chula niakoi da se e oplakval - daje naprotiv, mnogo hubavo bilo da rodish v St Mary's Hospital, ako vaobshte tova izjiviavane moje da se nareche hubavo:-)
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

И аз не съм раждал, ама раждането е безплатно (това включва седене в обща стая - 4 човека, за двойна стая се плаща кам 100на, а за единична към 150 в (цените са в болницата Ст. Мери), тези неща могат да са ви включени в застраховката, ако работите, даже и да не работите си заслужава парите защото ако е първо дете ще ви задържат 2-3 дена а цената е еднократна. Таткото присъства на раждането, за него също има каде да спи на едни разгавеами фотьоли, може да седи при жена си пре цялото време, само храна няма за него, но пак има кафетерия в болницата дето работи 24 часа. Пуши се навън, може да влизаш и излизаш по всяко време. В бнолницата има всичко, но ви дават и списък какво е хубаво да си носите.

Детски има, зависи от доходите ти, варират между 50 и 250 ако не са ги вдигнали и още.

Това се сещам за сега, честито и успех.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
holy

!

Мнение от holy »

А как стои въпроса при раждане с операция? Някой дали знае?
speedy

Re: !

Мнение от speedy »

holy написа:А как стои въпроса при раждане с операция? Някой дали знае?
Това дето го е написал lub0 важи за всякакви случаи - и естествено раждане и с цезарово.
Аватар
Val

Мнение от Val »

Lub0 написа:И аз не съм раждал, ама раждането е безплатно (това включва седене в обща стая - 4 човека, за двойна стая се плаща кам 100на, а за единична към 150 в (цените са в болницата Ст. Мери), тези неща могат да са ви включени в застраховката, ако работите, даже и да не работите си заслужава парите защото ако е първо дете ще ви задържат 2-3 дена а цената е еднократна. Таткото присъства на раждането, за него също има каде да спи на едни разгавеами фотьоли, може да седи при жена си пре цялото време, само храна няма за него, но пак има кафетерия в болницата дето работи 24 часа. Пуши се навън, може да влизаш и излизаш по всяко време. В бнолницата има всичко, но ви дават и списък какво е хубаво да си носите.

Детски има, зависи от доходите ти, варират между 50 и 250 ако не са ги вдигнали и още.

Това се сещам за сега, честито и успех.
Да допълня само, че ако си работила необходимия минимум време, за да си entitled за Employment Insurance, ще получаваш и месечно обезщетение докато си в отпуск по майчинство, изчислено като процент от заплатата ти през последните месеци преди раждането. Не знам точно какъв е процента, но често бенефитите, които ти дава фирмата, включват тя да ти доплаща първите няколко месеца над EI сумата, така че да получаваш сумарно 2/3 от заплатата си, примерно.

Ако не си entitled за Employment Insurance, не знам как става, но предполагам, че получаваш пари от welfare.

Всичко това важи за Онтарио, предполагам, че за Квебек е същото, че дори и доста по-добре (като знам, че там социалните благинки са доста повече от останалата Канада :wink: ).

И накрая, и аз да потвърдя, че имам няколко приятелки и доста колежки, които родиха през последните 1-2 години, не съм чула никой да се е оплакал, напротив даже.

Канада е прекрасно място за раждане и отглеждане на дете. :D

Успех!
ts

Мнение от ts »

iordanka

Мнение от iordanka »

Blagodaria na vsicki za otgovorite.
cestito Rojdestvo Hristovo
:lol:
Аватар
dobri4uk

daaaaa